به گزارشایرنا از روابط عمومی تلویزیون اینترنتی کتاب، همزمان با ایام سوگواری سرور و سالار شهیدان، حضرت اباعبدالله الحسین(ع)،آیین معرفی و بررسی کتاب «حسین مظهر عقل و عشق» نوشته محسن بغلانی و با حضور احمد عطایی از پیشگامان صنعت نشر در ایران، رحیم مخدومی شربیانی، نویسنده کتاب های آئینی و محسن بغلانی، نویسنده کتاب برگزار و از تلویزیون اینترنتی کتاب پخش شد.
عطایی در این نشست درباره کتاب «حسین مظهر عقل و عشق» اظهار کرد: این کتاب دو خصوصیت مهم دارد که برای تمام گروههای سنی بهویژه نوجوانان آشنایی با این دو نکته مهم است. شهید مرتضی مطهری در کتاب حماسه حسینی این مطلب عمیق را درباره عاشورا مطرح میکند که مداحان، روضهخوانها و سخنرانها به حدی که درباره شرآفرینی، جنایت و ظلم در حادثه عاشورا صحبت میکنند و شعر میخوانند، درباره خوبیهای عاشورا صحبت نمیکنند. خیر، خوبی و زیباییهای عاشورا بیشتر از شرآفرینی و جنایتها است.
با شبیخون فرهنگی و جنگ ترکیبی و رسانهای روبهرو هستیم
وی ادامه داد: نویسنده این کتاب تلاش کرده تا خوبیها و برجستگیهای عاشورا و سیدالشهدا (ع) را ترسیم کند و از این باب وارد شده تا زیباییها را به خوانندگان بشناساند. بنابراین نباید اینگونه باشد که خوبیها و زیباییها را کم ببینیم.
موسس انتشارات عطایی خاطرنشان کرد: نباید صرفاً به این موضوع فکر کنیم که ما حکومت اسلامی و مردم مقاومی داریم که پای ارزشهای انقلاب اسلامی ایران ایستادهاند. بلکه طبق تعبیر مقام معظم رهبری (مدظلهالعالی) ما با شبیخون فرهنگی و جنگ ترکیبی و رسانهای روبهرو هستیم که همچنان ادامه دارد. اگر عمق آن را بفهمیم خواب از چشمان ما میرود.
در ادامه این نشست رحیم مخدومی شربیانی، نویسنده کتای های آوینی و مذهبی برای کودکان بیان کرد: موضوع مودت آغازگر کتاب «حسین مظهر عقل و عشق» است؛ طریقی که پیامبر(ص) جلوی پای یاران خود میگذارد تا امت به سعادت برسد و به انحراف گرفتار نشود. این آغاز خوب است.
تعداد کتابهای محرمی برای گروههای سنی پایین کم هستند
وی با اشاره به اینکه با نگاه دیگری میتوان عناوین کتاب را عوض کرد به معرفی فصلهای مختلف کتاب پرداخت و اظهار کرد: فصل اول این کتاب به موضوع مودت اشاره میکند. فصل دوم به این موضوع پرداخته که چرا باید حسین (ع) را دوست بداریم. فصل سوم میگوید حسین (ع) را که باید دوست میداشتیم، این گونه مورد بیمهری قرار گرفت. فصل چهارم به این موضوع میپردازد که چرا حادثه عاشورا قداست دارد. فصل پنجم، درسهای عاشورا و درسهای دوست داشتن حسین (ع) است. فصل ششم نیز درباره عبرتهای دوست نداشتن حسین (ع) و فصل هفتم نیز درباره دوست داشتن حسین (ع) به رسم امروز است.
مخدومی تاکید کرد: باید توجه فوقالعادهای به مخاطبان داشته باشیم. برای گروه سنی بزرگسال کتابهای مفصل و پرحجمی نوشته و میتوان گفت نیازها مخاطب بزرگسال در این حوزه مرتفع شده، اما این نیاز همچنان در گروههای سنی پایین دیده میشود.
این نویسنده بیان کرد: کتابهای نوشته شده برای گروههای سنی پایین همان کتابهای گروههای بزرگسال است و صرفاً حجم آنها کاهش یافته است و نثر و محتوای کتابها تغییری نداشته است. برای جذب مخاطبان نوجوان باید به زبان، طرح جلد، عنوان، نثر و صفحهبندی کتاب توجه کرد تا نوجوان بتواند براساس این شاخصها کتاب را بخواند. هر چند نقل حادثه عاشورا به حدی جذاب است که بدون رعایت این نکتهها هم مخاطب خود را دارد اما وظیفه ما جذب مخاطب بیشتر و درعینحال جذب مخاطبان خاکستری است، چراکه مخاطبان خاکستری نیاز بیشتری به شناخت اهلبیت (ع) دارند.
کتابی با طرح کتیبههای عاشورا
نویسنده کتاب حسین مظهر عقل و عشق گفت: دفتر ششم این کتاب درباره عبرتهای عاشورایی است. با توجه به سخنان مقام معظم رهبری(مدظلهالعالی) عبرتهای عاشورایی را جدا بیان کردهایم. در دفتر هفتم این کتاب به مسئله چرایی گریه کردن برای امام حسین(ع) پرداختهایم. کتیبه عاشورایی برای طرح جلد کتاب مدنظر ما قرار گرفت و به همین دلیل این طرح جلد را برای کتاب انتخاب کردیم.
بغلانی افزود: این کتاب برای گروههای سنی ۱۵ تا ۲۲ سال نوشته شده است و گروههای سنی بالاتر هم در صورت تمایل میتوانند این کتاب را مطالعه کنند. در صفحهبندی کتاب میتوانستیم از طرح کتیبههای عاشورا استفاده کنیم اما میخواستیم برای کاهش قیمت، کتاب را در حجم کمتری منتشر کنیم تا مخاطبان بیشتری توان خریدن آن را داشته باشند.
وی بیان کرد: اگر چشمنوازی گروههای سنی ۱۳ تا ۱۶ سال را برای صفحهبندی کتاب درنظر میگرفتیم، میتوانستیم صفحهبندی زیباتری ارائه کنیم اما هزینههای کتاب افزایش پیدا میکرد. برای چاپ دوم کتاب میتوانیم از طراحیهای داخل کتاب برای طرح جلد استفاده کنیم. در این کتاب به معرفی و حرکت امام حسین(ع) از مدینه تا شهادت پرداخته شده است. همچنین این منزلها را از جایگاه غیر روضه بیان کردیم.
بغلانی گفت: بهترین مسیر، حفظ دستاوردهای امام حسین(ع) است. اگر کتاب را تا بحث شهادت به پایان میرساندیم، کار ناقص ارائه میشد. بنابراین بخش گریه برای اباعبدالله الحسین (ع) را در انتهای کتاب پیشروی خوانندگان قرار دادیم.
این نشست از مجموعه نشستهای فرهنگی خانه کتاب و ادبیات ایران با عنوان «تکیه کتاب» است که با پوشش تصویری تلویزیون اینترنتی کتاب پخش شده است. علاقهمندان جهت مشاهده این نشست می توانند به آرشیو این برنامه در تلوبیون مراجعه کنند.
نظر شما