در نگاه اول شاید «تجربه» یک واژه ساده تلقی شود اما کاربرد آن در علم مدیریت پیچیدگیهای بسیاری دارد؛ در واژه سخن، تجربه به معنی آگاهی و مهارتی است که در گذشته تکرار شده و نتایج قابل ارزیابی دارد و میتوان با بهرهمندی از آن سطح سازمانی را ارتقاء داد.
در اسلام نیز مشورت کردن از اهمیت ویژه ای برخوردار است و آیات قرآن و روایات فراوان اهل بیت (ع) در این زمینه، بیانگر جایگاه با ارزش و مهم مشورت و هم فکری است.
امیر المومنین امام علی (ع) در بخشی از حکمت ۲۱۱ «نهج البلاغه» می فرماید: «وَ مِنَ التَّوْفِیقِ حِفْظُ التَّجْرِبَةِ»، به این معنا که حفظ تجربهها بخشی از موفقیت است. منظور از تجربه در روایت مفهوم عام آن است و تجربههای شخصی و تجارب دیگران را شامل میشود.
تقریبا تمامی علوم مدیریتی بر نقش بهرهمندی از تجربههای پیشین در رسیدن به موفقیتها در زمینههای علمی، سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و اخلاقی اذعان دارند و معتقدند که بی اعتنایی به آن، شکستهای پی در پی رقم میزند.
در دورهای که بد اخلاقیهای سیاسی به اوج خود رسیده و گروههای مختلف به دور از منافع ملی با کشمکشهای شخصی، امید را در دل مردم خدشه دار میکنند، برگزای جلسه هم اندیشی مدیران ادوار سازمان منطقه آزاد کیش با تصمیم مدیرعامل جوان و جدید این سازمان نشان داد که جوانان گام دوم انقلاب درک مناسبی از واقعیتهای امروز جامعه برای توسعه دارند و برای ادامه پر قدرت مسیر انقلاب در چله دوم، رهنمودهای مقام معظم رهبری را لبیک گفتهاند.
برگزاری جلسه هم اندیشی مدیران ادوار سازمان منطقه آزاد کیش با ابتکار «رحیم سرهنگی» نشان داد که تفکر حاکم بر این سازمان، یک نگاه عملگرا برای توسعه منطقه در پیش گرفته تا با پوست اندازی در سبک مدیریت، مسیر توسعه این جزیره زیبای مراجی، جانی دوباره یابد.
نیم نگاهی به فضای مجازی و رسانهای نشان میدهد که برگزاری این جلسه هم اندیشی نه تنها در فضای رسانهای استان هرمزگان و به خصوص جزیره کیش بازتاب مثبت گستردهای داشته بلکه رسانههای مناطق آزاد سراسر کشور نیز با پرداخت به این نشست، خواستار الگو برداری از آن در مناطق خود شدند.
رصد فضای مجازی حاکی از آن است که برگزاری نشست هم اندیشی با مدیران ادوار سازمان منطقه آزاد کیش، واکنش مثبت کاربران شبکههای اجتماعی دغدغه مند به آینده این منطقه را نیز در پی داشته و موجی از امید در این جزیره زیبای مرجانی رقم زده است.
نگارنده معتقد است که برگزاری این نشست، تصمیم شجاعانهای بود که از اعتماد دولت آیت الله رییسی به جوانان گام دوم انقلاب حاصل شد و بار دیگر روحیه جهادی و فراجناحی دولت سیزدهم در مناطق را به اثبات رساند.
شرایط جغرافیایی «کیش» سبب شده که این جزیره زیبای مرجانی به دلیل همجواری با کشورهای حوزه خلیج فارس و دسترسی سهل آن به آبهای آزاد به عنوان پیشانی گردشگری و توسعه ایران تلقی شود؛ هم اکنون پس از سالها وقفه، ثبات مدیریتی در جزیره کیش حاصل شده و با روحیه جهادی در کنار هم افزایی همه جانبهای که شاهد آن هستیم، باید در بهرهمندی از دیپلماسی موفق دولت و فرصت ایجاد شده از احیای روابط با کشورهای منطقه نهایت تلاش برای توسعه «کیش» به کار گرفته شود.
نظر شما