۱۵ مرداد ۱۴۰۲، ۱۱:۵۹
کد خبرنگار: 1014
کد خبر: 85190673
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

یک هزار و ۱۰۰ شرکت تولیدی و واردکننده کود در کشور فعال هستند

کرج – ایرنا – رییس موسسه تحقیقات خاک و آب کشور گفت: این موسسه تاکنون یک هزار و ۱۰۰ شرکت فعال در زمینه تولید، واردات و عرضه مواد کودی را شناسایی و ساماندهی کرده است.

«هادی اسدی رحمانی» روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: از سال ۱۳۹۴ این موسسه در راستای ساماندهی به کیفیت انواع کودهای تولیدی و وارداتی مسوولیت ثبت و پایش کیفی انواع کودها در بازار را بر عهده گرفته که در این راستا مدیریت ثبت و کنترل کیفی مواد کودی در ستاد موسسه تشکیل شد.

وی با بیان اینکه هر گونه کود فاقد شماره ثبت مواد کودی در کشور مصداق کالای قاچاق است، اظهار کرد: تاکنون نزدیک به ۱۷ هزار نمونه فرمول ماده کودی توسط این موسسه ثبت و بیش از ۱۲ هزار و ۵۰۰ برند- فرمول نیز مورد پایش و کنترل کیفی قرار گرفته است.

وی به نقش موسسه تحقیقات خاک و آب در برنامه ریزی برای تامین انواع کود مورد نیاز برای اراضی کشاورزی کشور در طی هر سال اشاره کرد و گفت: بر اساس برآوردهای اخیر، کشور به سالانه حدوود ۴.۸ میلیون تن انواع کود نیاز دارد که در این بین سهم کودهای نیتروژنی ۲.۹ میلیون تن، کودهای فسفری ۱.۵ میلیون تن، کودهای پتاسیمی ۴۲۰ هزارتن، سایر کودهای کم مصرف و ثانویه ۲۱۵ هزار ت ن و کودهای زیستی و آلی ۱.۵ میلیون تن است.

اراضی کشاورزی کلاس سه و چهار نیز از تغییر کاربری مصون بمانند

اسدی رحمانی در ادامه با بیان اینکه موسسه مسوولیت تعیین قابلیت کشاورزی اراضی را بر عهده دارد، افزود: بر این اساس اراضی کشاورزی کشور به ۶ کلاس طبقه بندی می شوند که طبق قانون هر گونه تغیبر کاربری در کلاس های یک و ۲ ممنوع است ولی با توجه به اینکه کل اراضی کشاورزی کشور ۱۸.۵ میلیون هکتار است این ۲ کلاس مساحتی حدود چهار میلیون هکتار که معادل ۲۷ درصد اراضی هست را شامل می شود.

وی تصریح کرد: عمده تولیدات کشاورزی کشور در کلاس های سه و چهار انجام می شود که این موسسه پیشنهاد داده تا برای حفظ خاک های کشور اراضی کلاس های سه و چهار که حدود ۴۵ درصد اراضی کشاورزی هستند نیز از تغییر کاربری به ویژه در حوزه ساخت مسکن مصون بمانند.

وی با اشاره به فعالیت های موسسه تحقیقات خاک و آب در مسیر شناسایی و مدیریت منابع خاک و آب کشور بر پایه دانش بنیانی و بهره وری، گفت: استفاده از آخرین تجربیات داخلی و خارجی به منظور مدیریت تغذیه گیاهان زراعی و باغی در پایلوت های مدیریت تلفیقی تغذیه گیاه نشان داده افزایش ۲۰ درصدی عملکرد محصولات به راحتی قابل دستیابی است.

رییس موسسه تحقیقات خاک و آب با اشاره به نقش فعال موسسه در طرح جهش تولید دیمزارهای کشور، افزود: جمع بندی نتایج حاصل از این طرح نشان داده که بذرمال گندم در کشت های دیم با کودهای با فرمولاسیون مناسب توانسته عملکرد گندم دیم را تا ۱۵۰ کیلوگرم در هکتار افزایش دهد.

وی ادامه داد: طراحی فرمولاسیون، ثبت و کنترل کیفی کودهای من اسب برای این طرح در ستاد موسسه تحقیقات خاک و آب انجام و سپس با همکاری محققان استانی پیاده سازی و اجرا شده و تولید تمامی کودها برای انجام این طرح توسط شرکت ها ی دانش بنیان بخش خصوصی انجام شده است.

افزایش ۴۰۰ تا ۵۰۰ هزارتنی تولید گندم در دیمزارها

اسدی رحمانی با اشاره به اینکه نتایج این طرح نویدبخش افزایش ۴۰۰ تا ۵۰۰ هزار تنی تولید گندم در کشور خواهد بود، اضافه کرد:پایلوت های مدیریت تغذیه در سایر محصولات زراعی مانند گندم آبی، کلزا و زیتون نشان داده افزایش عملکرد تا ۲۰ درصد نوید بخش افزایش بهره وری در بخش کشاورزی و تولید غذا در کشور است که یکی از اصول دستیابی به امنیت غذایی است.

وی گفت:‌از سوی دیگر تدوین و پیاده سازی الگوی کشت می تواند بهره وری آب و خاک را در کشور افزایش دهد که در این راستا کشور نیازمند تصمیمات سخت در حوزه اجرای الگوی کشت و مدیریت مصرف منابع آب و خاک است

وی افزود: اجرای برنامه الگوی کشت در افق پنج ساله می تواند منجر به افزایش ۱۵ درصدی در کل تولیدات زراعی و باغی و ۱۸ درصد کاهش در مصرف آب کشاورزی (سالانه سه میلیارد مترمکعب) شود.

موسسه تحقیقات خاک و آب کشور در منطقه مشکین دشت استان البرز مستقر است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha