به گزارش خبرنگار ایرنا، "مهدی غلامی جلال" روز یکشنبه در جمع خبرنگاران افزود: نباید هر فردی به راحتی بتواند وارد حرفه خبرنگاری شود در مقابل فرد دارای کارت خبرنگاری باید مصونیت داشته باشد.
وی تاکید کرد: خبرنگار فاقد مصونیت قضایی نمی تواند دغدغه مردم را به گوش مسئولان و صاحب نظران برساند و در این صورت خبرنگار هراس دارد مطلب او به عنوان تشویش اذهان عمومی تلقی شود.
عضو هیات منصفه مطبوعات همدان در محاکم قضایی گفت: بسیاری از رسانه ها به علت هراس و نبود مصونیت به برخی مسایل و چالش ها و مشکلات مردم ورود نمی کنند.
غلامی جلال با تاکید بر ضرورت مصونیت سیاسی و قضایی خبرنگار تاکید کرد و گفت: فعالان در این حرفه باید در صنف خودشان سلب صلاحیت شوند در این صورت شاهد مدینه فاضله می شویم .
رییس کانون وکلای دادگستری استان همدان گفت: هر مجموعه ای برای بهبود شرایط خود و خدمت رسانی به مردم باید با مطبوعات تعامل داشته باشد و در این راستا پاسداشت روز خبرنگار حداقل کار نهادها در قبال تلاش و زحمات خبرنگاران است
غلامی جلال افزود: خبرنگاران مطالبه گر در زمینه ابعاد مختلف سیاسی، اجتماعی، اقتصادی، حقوقی و شهروندی ضمن مطالبه گری از ارکان قدرت و تصمیم گیر، تصمیمات را به سمت شایسته سالاری در جامعه و حاکمیت قانون سوق می دهند
رییس کانون وکلای دادگستری استان همدان ادامه داد: نتیجه شایسته سالاری در جامعه و حاکمیت قانون، کرامت انسانی و حفظ حقوق عامه مردم خواهد شد. غلامی جلال گفت: بنابراین آحاد جامعه مکلف هستند نسبت به خبرنگاران که در حفظ حقوق عامه نقش دارند همچون معلم ارزش معنوی قائل شوند.
وی بیان کرد: خبرنگاران همدان در راستای اطلاع رسانی قانون تسهیل، برخی ایرادت این قانون ، آگاه سازی نمایندگان مجلس در زمینه آثار مثبت یا مخرب طرح های حقوقی و قانونی که در دست بررسی مجلس، قلم فرسایی کرده و زبان گویای دغدغه مندان جامعه وکالت بودند.
عضو هیات منصفه مطبوعات همدان گفت: کار خبرنگار جهادی که با در نظر گرفتن حق الناس، بدون ترس و واهمه برای حفظ کرامت انسانی از مسئولان مطالبه گری می کند بدون توجه به سمت و سوی سیاسی رسانه، بسیار ارزشمند است.
وی افزود: یکی از ایرادت جهان سوم نبود امنیت شغلی برای خبرنگاران است بنابراین باید کانون های وکلا با پشتیبانی از خبرنگاران ، حمایت های حقوقی و معاضدتی لازم را داشته باشند.
عضو هیات منصفه مطبوعات در محاکم قضایی اظهار داشت: آیا خبرنگار باید خودش خبر را راستی آزمایی سپس منعکس کند یا می خواهد خبری که در حد شایعه است را برای مسئولان منعکس و اطلاع رسانی کند؟
غلامی جلال با بیان اینکه خبرنگاران فعال در جهان سوم و بسیاری کشورهای در حال توسعه امنیت هنوز امنیت لازم را برای کار خبری و اطلاع رسانی ندارند، افزود: باید اصل بر برائت خبرنگار سرلوحه کار مسئولان و تصمیم گیران در این کشورها باشد تا بتوان در سایه فعالیت و روشنگری این قشر زمینه پیشرفت این کشورها نیز فراهم شود.
نظر شما