۱۷ مرداد ۱۴۰۲، ۲۲:۳۸
کد خبرنگار: 815
کد خبر: 85193458
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

آمریکا: حمایت از عراق با ثبات در راستای منافع ما است

نیویورک – ایرنا- متیو میلر سخنگوی وزارت خارجه آمریکا اعلام کرد که حمایت از عراق باثبت، امن و مستقل در راستای منافع واشنگتن و بغداد است.

به گزارش خبرنگار ایرنا، متیو میلر سخنگوی وزارت خارجه آمریکا روز سه شنبه به وقت محلی در جمع خبرنگاران در خصوص حضور نیروهای شبه نظامی در عراق گفت: آمریکا از یک عراق باثبات، امن و مستقل حمایت می کند. این امر در راستای منافع آمریکا و عراق است.

میلر تصریح کرد: گروه های مسلح در عراق باید تحت کنترل و فرماندهی ارتش این کشور باشند و ما به عراق برای ساخت این ظرفیت کمک خواهیم کرد.

سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا ۱۲ مرداد ماه نیز گفت: سودانی نخست وزیر عراق تعهد خود را به تقویت امنیت انرژی عراق نشان داده است. این مکانیسم تنها راهی است که ما به دنبال کاهش فشار ایران بر عراق هستیم. ما با عراق از نزدیک در ارتباط هستیم تا اطمینان یابیم انتقال پول ایران مطابق با تحریم های آمریکا انجام شود و از آن برای اهداف غیرقانونی استفاده نشود. ما همچنان از استفاده این پول در راستای اهداف بشر دوستانه حمایت می کنیم و به تعامل با دولت عراق در مورد این موضوعات پیچیده ادامه خواهیم داد.

نگران وضعیت در هائیتی هستیم

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در خصوص اعتراضات در خارج از سفارت آمریکا در هائیتی گفت: ما بسیار نگران وضعیت در هائیتی هستیم و به همین دلیل ما برای خارج کردن کارمندان غیرضروری سفارت آمریکا اقدام کردیم.

میلر افزود: اقدام بعدی در خصوص این نیروی چند ملیتی این است که دولت کنیا یک ماموریت ارزیابی در چند هفته آینده انجام دهد. ما از اقدامات دولت کنیا در این زمینه حمایت می کنیم و همه دیپلمات های آمریکا در هائیتی سالم هستند.

بر اساس گزارش ها، سفارت آمریکا در هائیتی اعلام کرده است که این سفارت از امروز تا اطلاع ثانوی به دلیل تیراندازی در اطراف آن بسته خواهد بود.

دیدارها در نیجر دشوار بود/ به راه حل دیپلماتیک امیدواریم

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا همچنین درباره اوضاع نیجر گفت: ما هیچ نقشی برای واگنر در کودتای نیجر کشف نکرده‌ایم، اما ممکن است به دنبال سوء استفاده از اوضاع در نیجر باشد.

وی تصریح کرد که دیدارهای ویکتوریا نولاند معاون وزیر خارجه آمریکا در نیجر دشوار بود و مشخص نیست رهبران شورشیان راه دیپلماتیک را انتخاب کنند یا خیر؟

میلر اظهار امیدواری کرد وضعیت در کشور آفریقایی نیجر به قبل از کودتا بازگردد اما گفت: به تحولات واقع بینانه نگاه می کنیم.

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در عین حال افزود: واشنگتن همچنان به راه حل دیپلماتیک در نیجر امیدوار است.

ویکتوریا نولند معاون وزیر خارجه آمریکا در امور سیاسی در سفر ۱۶ مرداد ماه خود به نیجر با کودتاچیان و مقامات ارشد حکومت نظامی این کشور که ماه گذشته قدرت را به دست گرفتند، گفت‌ وگو کرد اما در جلساتی که او آن را دشوار توصیف کرد، پیشرفتی حاصل نشد.

به گزارش ایرنا به نقل از رویترز، نولاند در یک تماس تلفنی به خبرنگاران اعلام کرد که به نیامی رفته و با ژنرال موسی سالائو بارمو وزیر دفاع خودخوانده شورای نظامی نیجر و سه سرهنگ دیگر از سران کودتای نظامی در این کشور دیدار کرده است.

معاون وزیر خارجه آمریکا با اشاره به اینکه واشنگتن پیشنهاداتی برای بازگرداندن دموکراسی به این کشور ارائه کرده اما مقامات شورای نظامی علاقه چندانی به این پیشنهادات نشان ندادند، افزود: ما آنچه را که از نظر کمک‌های اقتصادی و سایر کمک‌ها در صورت عدم تغییر وضعیت و بازنگشتن محمد بازوم به قدرت در این کشور در معرض خطر قرار خواهد گرفت را به رهبران کودتای نیجر منتقل کردیم.

وی تاکید کرد: گفت وگوهای انجام شده بسیار صریح و در برخی مواقع بسیار دشوار بود زیرا با وجود اینکه ما برای پذیرش یک راه حل از سوی آنها فشار می‌آوردیم اما آنها در دیدگاه خود نسبت به اینکه چگونه می‌خواهند ادامه دهند کاملا قاطع هستند و البته دیدگاه مورد نظر آنها با قانون اساسی نیجر همخوانی ندارد.

نیروهای گارد ریاست جمهوری نیجر چهارم مردادماه جاری «محمد بازوم» رئیس جمهور این کشور را در داخل کاخ ریاست جمهوری در بازداشت قرار دادند و سپس او را از مقامش برکنار کردند.

نظامیان نیجر در تلویزیون دولتی این کشور پس از برکناری بازوم از بسته شدن مرزها و برقراری منع آمد و شد خبر دادند.

کودتاچیان نیجر ششم مرداد ماه ژنرال عبدالرحمن چیانی را به عنوان رئیس شورای انتقالی این کشور منصوب کردند.

محمد بازوم در سال ۲۰۲۱ به عنوان رئیس جمهور نیجر انتخاب شد و یکی از مهمترین هم پیمان‌های فرانسه و غرب در منطقه ساحل آفریقا بود.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha