خلاقیت در کتابخوانی، سبزوار را به پایتختی کتاب نزدیک کرد

سبزوار- ایرنا- رییس اداره کتابخانه‌های عمومی سبزوار گفت: فعالیت‌های خلاق کتابخانه‌ای این شهرستان را در سالیان اخیر همواره در شمار نامزدهای پایتختی کتاب ایران قرار داده است.

معصومه فلاحی روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: امسال نیز سبزوار در ردیف ۱۲ شهر منتخب و راه یافته به مرحله نهایی پایتختی کتاب ایران قرار گرفته است که بخش عمده این دستاورد مرهون فعالیت های کتابخانه ای این شهرستان است.

وی تصریح کرد: سبزوار در دوره های متوالی جشنواره ملی کتابخوانی رضوی با انجام برنامه های ترویجی و قصه گویی از منابع جشنواره توسط کتابداران در مدارس، مهدهای کودک، مساجد، پارکها، نقاط حاشیه ای شهر، روستاها و مناطق عشایری عملکرد درخشانی داشته است.

فلاحی افزود: در کنار فعالیت های کتابداران، تعامل بین دستگاهی سبب شده است شهرستان سبزوار با مشارکت حداکثری و ارائه آثار فاخر به جشنواره های رضوی، همواره برگزیدگانی در سطح کشور و استان در بخش خانوادگی و انفرادی در قالب های پویش کتابخوانی، نقاشی، چهار گزینه ای، خلاصه نویسی و داستان کوتاه داشته باشد.

وی گفت: راه اندازی کتابخانه های کوچک مهربانی در مناطق هشت‌گانه حاشیه های شهر سبزوار توسط خیران و دبیرخانه ستاد بازآفرینی شهری، با همراهی اداره کتابخانه ها با هدف در دسترس قرار دادن کتاب برای کودکان و نوجوانان روستاها و مناطق حاشیه اجرا شده که مورد استقبال بی نظیر مردم قرار گرفته است.

فلاحی گفت: راه اندازی کتابخانه مشارکتی فقیه سبزواری در منطقه "عیدگاه" واقع در چهل متری دوم با مساعدت هیات امنا، ستاد بازآفرینی، اداره کتابخانه ها و حمایت خیران با ۶ هزار جلد کتاب طی سه سال فعالیت توانسته است مخاطبان بسیاری از اقشار مختلف مردم، به ویژه کودکان و نوجوانان را به خود جذب کند.

خلاقیت کتابخانه‌ای سبزوار را در ردیف پایتختی کتاب ایران قرار داد

رییس اداره کتابخانه‌های عمومی سبزوار افزود: این کتابخانه مشارکتی حاشیه شهر با تبدیل شدن به یک پایگاه فرهنگی و ارائه برنامه های متنوع کتابخوانی، آموزشی، جمع خوانی کتاب و شاهنامه خوانی علاوه بر پویایی این محله، اسباب غنابخشی اوقات فراغت کودکان و نوجوانان را فراهم کرده است.

وی ادامه داد: اداره کتابخانه های عمومی شهرستان سبزوار همچنین منتخب ۲ دوره متوالی در جشنواره قصه گویی نهال امید در مرحله استانی، منطقه ای و کشوری با بیشترین تعداد شرکت کننده شده است.

فلاحی گفت: شهرستان سبزوار در ردیف شهرهای پیشرو در حوزه توسعه و ساخت و ساز کتابخانه توسط خیران با پنج کتابخانه خیرساز نهادی و مشارکتی و سه کتابخانه در حال ساخت در مناطق حاشیه و روستاهای پرجمعیت شهرستان قرار دارد که خیّر کتابخانه شهدای گمنام آن به عنوان برتر کشوری انتخاب و یک خیّر دیگر شهرستان نیز در حوزه اهدای کتاب برگزیده استانی شده است.

وی افزود: اجرای طرح خلاقانه "پویش بنای کاغذی" با هدف جذب مشارکت مردمی در اهدای کتاب و کمک به ساخت کتابخانه که با استقبال بی‌نظیر مردم، کسبه، بازاریان، بخش صنعت، نهادهای دولتی و غیر دولتی، سمن‌های مردمی و دستگاه‌های اجرایی مواجه شده و این اقبال با اهدای بیش از ۳۰ هزار عنوان کتاب و جذب سه میلیارد ریال کمک‌های نقدی و غیر نقدی همراه بوده است.

فلاحی گفت: همچنین اجرای طرح "قاصدک قصه‌گو" با هدف بهره‌برداری از ظرفیت بانوان و زنان خانه‌دار در انتقال مفاهیم ملی دینی از طریق قصه و ایجاد انگیزه برای علاقه‌مندی کودکان و نوجوانان به کتاب و کتابخوانی موثر بوده است.

خلاقیت کتابخانه‌ای سبزوار را در ردیف پایتختی کتاب ایران قرار داد

رییس اداره کتابخانه‌های عمومی سبزوار افزود: طرح "جغرافیای مهربان" با همکاری گروه جهادی شهدا و همراهی رادیوفرهنگ با را اندازی کتابخانه شهدای روستای "مَلوَند" توسط گروه جهادی و تجهیز این کتابخانه با بیش از هفت هزار جلد کتاب با هزینه ۵۰۰ میلیون ریال، با مساعدت خیران و دهیاری انجام شد.

فلاحی تصریح کرد: اهدای بیش از ۱۰ هزار عنوان کتاب کودک و نوجوان به کتابخانه‌های شهرستان سبزوار توسط گروه جهادی شهدا، طرح "صدایت را اهدا کن" با هدف گویاسازی منابع مورد نیاز جامعه نابینایان و در دسترس قرار دادن تولید محتوای بیش از ۳۵۰ عنوان کتاب برای جامعه نابینایان توسط کتابخانه حاج ملاهادی سبزواری از دیگر فعالیت های این حوزه بوده است.

شهرستان سبزوار واقع در ۲۳۰ کیلومتری غرب مشهد، دارای ۱۰ کتابخانه عمومی نهادی و ۶ کتابخانه مشارکتی است که حدود ۲۴۰ هزار نسخه کتاب در آنها نگهداری می شود.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha