به گزارش ایرنا از روابط عمومی دادگستری آذربایجان غربی، ناصر عتباتی عصر شنبه در جلسه اتخاذ ساز و کارهای لازم برای پیشگیری از سرقت قطعات و محتویات داخل خودرو و اماکن خصوصی افزود: آنچه که مورد تاکید رهبر معظم انقلاب است انجام اقدامات خاص و ویژه که تاثیرات آن نسبت به افراد جامعه، است.
به گفته وی، رییس قوه قضاییه هم در این خصوص اقدامات ویژه برای مقابله و کاهش جرم سرقت را مورد تاکید قرار دادهاند و ورود جدی و قاطع را در عرصه مطالبه میکند.
عتباتی با بیان اینکه دستگاه قضایی استان در موضوعات برنامه محور و به صورت علمی و فنی ورود میکند، اظهار کرد: امسال سومین سال است که دادگستری با برنامه منسجم و منظم کارها را دنبال میکند و حرکت آن کاملا برنامه محور است.
وی ادامه داد: دادستانها و روسای حوزههای قضایی نظارت ویژه بر مقوله برخورد و مقابله با جرایم خصوصا سرقت دارند و اقدامات موثر و مهمی در حوزه پیشگیری از وقوع سرقت نیز ابلاغ شده است.
عتباتی گفت: در سطح کلان کشوری عملکردها در خصوص مقابله با سرقت خوب و مثبت است اما در سطح استان و به نسبت جمعیت انتظارات بیشتر است و باید کارهای موثر و نتیجه گرا در خصوص مقابله با جرم سرقت در همه ابعاد انجام شود و چه کاری بهتر از پیشگیری که هزینه خیلی کمتری نسبت به مبارزه و برخورد دارد.
وی اضافه کرد: در امر پیشگیری نگاهها متوجه مدیریت شهری است که زمینههای ارتکاب جرم را از بین ببرد؛ به طور مثال وجود پارکینگ در ساختمانها ضرورتی است که آمار سرقت خودرو و لوازم داخل آن را به صورت چشم گیری کاهش میدهد.
رییس کل دادگستری آذربایجان غربی یادآور شد: باید مکانهایی که مهد بزهکاری هستند و ضریب ارتکاب جرم در آنها بالاست با برنامه مدیریت کرد و امکان ارتکاب بزه را در آنها به حداقل رساند.
استفاده از ظرفیتهای مختلف از جمله معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری و انتظامی و نیز گشتهای رضویون بسیج دیگر خواسته عتباتی بود که آنها را از عوامل مهم و تاثیرگذار در افزایش آرامش و امنیت روانی مردم دانست.
عتباتی تاکید کرد: باید حداقل ترین فرصتها را از مجرمین سارق سلب کرد تا امکان ارتکاب سرقت نداشته باشند و در مورد محکومین سارق هم باید امتیازات و ارفاقات سلب شود تا مردم احساس آرامش و رضایت داشته باشند.
رییس شورای قضایی استان با اشاره مجدد به ضرورت پیشگیری گفت: باید یک بسته از انواع پیشگیری اعم از وضعی، کیفری، انتظامی و قضایی را معمول کنیم تا سازمانها مصون از تعرض باشد.
وی با ذکر مصداقی یادآور شد: در شرکت برق با اعمال پیشگیریهای لازم در سه ماه میزان سرقت ۱۲ هزار کیلو کابل برق به ۲ هزار کیلو کاهش یافت که آمار قابل توجهی است.
اجرای احکام سارقین محکوم شده و خارج کردن آنها از چرخه سرقت دیگر تاکید عتباتی بود و افزود: این امر مطالبه جدی دستگاه قضایی از ضابطین هست تا به خصوص دستور جلب منتهی به نتیجه و اجرای حکم شود.
وی ادامه داد: کسانی هم که اموال مسروقه را از سارقان خریداری میکنند باید به جد مورد تعقیب و مجازات قرار بگیرند.
تعینن تکلیف اموال مکشوفه از سارقان و همچنین جمع آوری معتادان متجاهر از دیگر تاکیدات رییس دستگاه قضایی استان بود که از ضابطین خواست.
دادستان مرکز استان هم در این جلسه گفت: بیش از ۵۰ درصد سرقتها قطعات و وسایل داخل خودرو هست و مدیریت شهری باید نسبت به مسوولیتهای اجتماعی خود توجه مضاعف تری داشته باشد.
حسین مجیدی به تقویت نیروی انتظامی استان هم تاکید کرد و افزود: نیروی انتظامی از نظر نیروی انسانی و امکانات نسبت به جمعیت استان در مضیقه است و باید تقویت شود تا بتواند تکالیف و مسوولیتهای خود را به درستی و شایستگی انجام دهد.
وی ادامه داد: دلسوزان نظام باید یای کار باشند و کمک کنند تا مردم از خادمین و خود راضی باشند و نگرانی از باب اموال خود نداشته باشند.
مجیدی اضافه کرد: باید پارکینگهای عمومی پیرامون مراکز تفریحی ورزشگاهها بیمارستانها فروشگاههای بزرگ تامین شود چرا که یک نیاز اساسی مردم است و از بروز سرقت جلوگیری میکند.
به گفته وی، شهرداریها به همراه دوایر تجسس و پیشگیری فراجای استان در خیابانها از پارکینگها برای پیشگیری از جرم سرقت نهایت بهره را ببرند.
دادستان مرکز استان گفت: برای پیشگیری کیفری کشف جرایم هم از اهمیت بالایی برخوردار است بخصوص کشف عملی جرائم که در این خصوص با کمبود زیرساختهای لازم مواجه هستیم که باید تدابیر لازم برای تامین این زیرساختها فراهم شود.
در ادامه جلسه مدیران و مسوولان حاضر به بیان دیدگاهها و نقطه نظرات خود پرداختند و جلسه با تصویب مصوباتی پایان یافت.
نظر شما