۲۱ مرداد ۱۴۰۲، ۱۱:۰۰
کد خبر: 85196115
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

چهل و پنجمین سالگرد پیمان دوستی ژاپن و چین در سایه تنش ها و اختلافات

تهران – ایرنا – امروز شنبه چهل و پنجمین سالگرد امضای معاهده صلح و دوستی میان ژاپن و چین در فضایی نه چندان گرم و دوستانه و در سایه اختلاف ها و تنش ها از جمله تنش بر سر تصمیم توکیو برای رهاسازی آب رادیواکتیو نیروگاه اتمی فوکوشیما به دریا و برخی تحولات منطقه ای برگزار شد.

به گزارش روز شنبه ایرنا از کیودو، این مراسم بدون برپایی هیچ گونه مراسم جشن رسمی و در بجبوحه تنش‌ها بر سر تصمیم توکیو برای رهاسازی آب های رادیواکتیو نیروگاه هسته‌ای فوکوشیما به دریا، برگزار شد.

روابط دو طرف به علت شروع تخلیه آب نیروگاه فوکوشیما از اواخر ماه جاری میلادی و همچنین سفر اخیر تارو آسو نخست وزیر سابق ژاپن به تایوان و برخی اختلافات ارضی و تجاری تیره شده است.

پیمان دوستی چین و ژاپن در سال ۱۹۷۸، شش سال پس از عادی سازی روابط دیپلماتیک دو کشور، امضا شد و در ۲۳ اکتبر همان سال اجرایی شد.

یوشیماسا هایاشی، وزیر امور خارجه ژاپن روز سه شنبه اظهار کرده بود برای دو کشور "حفظ حرکت آینده نگر و ادامه گفت و گو" به منظور ایجاد روابط دوجانبه سازنده و باثبات حائز اهمیت است.

بر اساس این توافقنامه، روابط دوجانبه بر اساس اصول «احترام متقابل به حاکمیت و تمامیت ارضی، عدم تجاوز متقابل، عدم مداخله در امور داخلی یکدیگر، برابری و منافع دوسویه و همزیستی مسالمت آمیز» توسعه خواهد یافت.

در این بیانیه همچنین آمده است دو کشور «در روابط متقابل خود (باید) همه اختلافات را با روش‌های مسالمت‌آمیز حل و فصل کنند و از توسل یا تهدید به زور خودداری کنند» و «هیچ یک از آنها نباید به دنبال هژمونی» در آسیا و اقیانوسیه یا هر منطقه دیگری باشند. .

با وجود ادامه تنش ها، نشانه هایی مبنی بر بهبود روابط دوجانبه وجود دارد. چین روز پنجشنبه اعلام کرد که از سرگیری تورهای گروهی به مقصد ژاپن برای شهروندانش را تایید کرده است و محدودیت‌های اعمال شده در ژانویه ۲۰۲۰ به دلیل همه‌گیری کرونا را لغو کرده است.

منابع دیپلماتیک نیز روز چهارشنبه خبر دادند، پکن به توکیو اطلاع داده است درباره برگزاری نشست بین لی کیانگ نخست وزیر این کشور و فومیو کیشیدا نخست وزیر ژاپن در حاشیه یک نشست بین المللی در ماه آینده نظر مساعد دارد.

تارنمای خبری تحلیلی گلوبال تایمز نیز در این خصوص نوشت: "کلید ماجرا در این است که ژاپن اقدامات عملی بیشتری برای جلب اعتماد چین انجام دهد. "

این مقاله خاطرنشان کرد: "آسیب وارد شده از رفتار ژاپن در دو سال گذشته به روابط چین و ژاپن، به ویژه آسیب به اعتماد متقابل، بسیار شدید بوده است. "

برچسب‌ها

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha