هرگونه ساخت و ساز در حریم و حاشیه خطوط لوله نفت نیازمند استعلام است

ساری- ایرنا- مدیر شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت منطقه شمال بر لزوم ایمنی مسیر خطوط لوله نفت تاکید کرد و گفت: انجام هرگونه ساخت و ساز در مجاورت حریم و حاشیه ایمنی خطوط لوله نفت باید از این شرکت استعلام شود.

به گزارش خبرنگار ایرنا، شرکت خطوط لوله و مخابرات منطقه شمال به منظور اطلاع رسانی از اهمیت این شرکت در امر سوخت رسانی و رعایت حفظ حریم سرمایه ای عظیمی که از طریق لوله و مراکز مختلف پمپاژ و یا فشار شکن به آسانی در اختیار مردم قرار می گیرد، شماری از خبرنگاران رسانه های گروهی را امروز یکشنبه از نزدیک از محل عبور خط لوله و مراکز آشنا کرده است.

عملیات بهره برداری شامل انتقال نفت خام و فرآورده های نفتی در منطقه شمال توسط پنج مرکز انتقال نفت، سه فشار شکن و سه تاسیسات انتهایی از طریق خطوط لوله با قطرهای۳۰، ۱۶، ۱۲، ۸ و ‌ ۳۲اینچ به طول تقریبی ۶۲۰ کیلومتر انجام می شود.

شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران - منطقه شمال روزانه ظرفیت انتقال ۵۰۰ هزار بشکه نفت خام و صدهزار بشکه فرآورده های نفتی را به پالایشگاه های کشور و ورود فرآورده های نفتی به استان های شمالی را دارد.

محمدمهدی جامعی با تاکید بر این نکته که هرگونه کنده کاری و انجام فعالیت های عمرانی و ساخت وساز باید با همکاری و استعلام از این شرکت صورت بگیرد، گفت: ایمنی، بهداشت و حفظ محیط زیست در این شرکت اصل است و برای اجرای طرح های خطوط لوله نیازبه حمایت و همکاری همه آحاد مردم به خصوص کسانی که در حریم خطوط قرار دارند، داریم.

وی ضمن تبریک روز خبرنگار بر لزوم حفظ و نگهداری خطوط لوله تاکید کرد و افزود: اگر در خطوط لوله اختلالی ایجاد شود سوخت رسانی با مشکل مواجه خواهد شد.

وی به اهمیت خطوط لوله و مخابرات منطقه شمال اشاره کرد و گفت: ایمنی، بهداشت و حفظ محیط زیست در این شرکت اصل است و برای اجرای طرحهای خطوط لوله نیازبه حمایت و همکاری همه آحاد مردم به خصوص کسانی که در حریم خطوط قرار دارند، داریم.

هرگونه ساخت و ساز در حریم و حاشیه خطوط لوله نفت نیازمند استعلام است

مدیر شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت منطقه شمال با ذکر این نکته که بخش اعظمی از خطوط لوله در منطقه شمال از جنگل ها عبور می کند، حفظ و حریم آن ضروری است، ادامه داد:‌ در صورت هر گونه حوادث علاوه بر هدر رفتن میلیاردها ریال سرمایه نفتی و خللی که در سوخت رسانی می شود، جنگل های منحصر به فرد نیز دچار خسارت سنگینی خواهد شد.

جامعی با اشاره به ارزش بالای زمین در مازندران، وجود زمین های کشاورزی و منابع طبیعی که در حریم خطوط لوله قرار گرفته است، گفت: پیمانکاران طرح های عمرانی و کشاورزان باید در رعایت این حریم توجه و از انجام فعالیت های کشاورزی با بکار گیری ماشین آلات در این مناطق خودداری کنند.

وی با اظهار این که تابلو ها و علایم محل عبور لوله های نفت در زیر خاک در مسیر نصب شده است، تاکید کرد که از هر گونه ساخت و ساز، کشت و کار و کنده کاری در حریم بایستی خودداری شود.

این مسوول انتقال فرآورده های سوختی منطقه شمال به کاهش هزینه انتقال نفت و نیروهای متخصص خطوط لوله اشاره کرد و گفت: تمامی مراحل ایجاد فشار و فشارشکن در انتقال فرآورده های نفتی توسط کارشناسان داخلی طراحی و اداره می شود.

جامعی به قرار گرفتن لوله نفت در مسیر رودخانه ها را از دیگر نگرانی های مسوولان این شرکت عنوان کرد و گفت:‌ برداشت غیر اصولی و بی رویه از بستر رودخانه و تغییر مسیر آن سبب می شود تا باران های سیل آسا خطر شکستگی لوله نفت را دوچندان کند.

مدیر شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت منطقه شمال این منطقه را دروازه صادرات، واردات و سوآپ نفت خام کشور با کشورهای حاشیه دریای خزر توصیف کرد و افزود : علاوه بر این تامین فرآورده های نفتی مورد نیاز مردم و مسافران در استان های مازندران و گلستان از وظایف و مسوولیت های مهم منطقه شمال به حساب می آید که با تلاش، خلاقیت، ایثار و مسوولیت پذیری کارکنان و مسوولان این منطقه محقق شده است.

هرگونه ساخت و ساز در حریم و حاشیه خطوط لوله نفت نیازمند استعلام است

انتقال و جابجایی چهار میلیارد و ۸۰ میلیون لیتر فرآورده های نفتی در منطقه شمال

مدیر شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت منطقه شمال به وجود ۶۰۰ کیلومتر خط لوله درمنطقه شمال، ۱۰ مرکز انتقال نفت و ۱۸ ایستگاه مخابراتی اشاره کرد و گفت: طی سال گذشته بیش از چهار میلیارد و ۸۰ میلیون لیتر انواع فرآورده های نفتی بنزین، نفت گاز و نفت سفید از طریق خط لوله به منطقه شمال جابجا شده است.

وی در اهمیت ارتباطات در خط لوله اشاره کرد و اظهار داشت: سرویس خطوط تلفن بدون نیاز به شماره گیری (HOTLINE)، خطوط تلفن با قابلیت شماره گیری، سیستم های پیام رسان به صورت ماشین به ماشین، انتقال اطلاعات از طریق دستگاههای فاکس، کامپیوتر و لپ تاپ (دیتا) از جمله ارتباطات پیش بینی شده در مخابرات شرکت است.

جامعی همچنین گفت: نصب سامانه ارتباطی اعلام حریق و خطر به صورت راه دور نیز از دیگر روش های ارتباطی در صنعت نفت به شمار می رود.

مدیر شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت منطقه شمال با بیان اینکه صنعت نفت به سامانه آتش نشانی مجهز است، گفت: البته شرکت در زمان بحران احتمالی به کمک و حمایت دستگاههای مختلف از جمله آتش نشانی شهرداری ها و خدمات امداد و نجات هلال احمر، اورژانس ۱۱۵ و راه و شهر سازی نیز نیاز دارد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha