به گزارش ایرنا، پایگاه خبری العربی الجدید امروز (چهارشنبه) نوشت: طرابلس پایتخت لیبی که از عصر دوشنبه صحنه درگیری های شدید در مناطق مختلف آن بود، اکنون شاهد برقراری آرامش نسبی و شکننده است.
درهمین حال "عبدالحمید الدببیه" رئیس دولت وحدت ملی لیبی، ارتش و وزارت کشور را مامور مداخله برای مهار این درگیری ها و استقرار نیروی پلیس جهت برقراری امنیت در مناطق درگیری، کرد.
مرکز فوریت های پزشکی لیبی، آمار اولیه جانباختگان این درگیری ها را ۲۷ کشته و ۱۰۶ مجروح اعلام کرده است.
این درگیریها شامگاه دوشنبه در محلههای عین زراه و الفرناج میان نیروهای تیپ ۴۴۴ پیاده و یگان بازدارندگی ریاست ستاد ارتش لیبی و درپی بازداشت «محمود حمزه» فرمانده تیپ ۴۴۴ پیاده توسط اداره عملیات و امنیت قضایی وابسته به یگان بازدارندگی لیبی شکل گرفت.
یک منبع امنیتی در گفتگو با العربی الجدید تایید کرد که تلاش ها برای پایان درگیری، با هماهنگی تعدادی از رهبران محلی در منطقه سوق (بازار) الجمعه در طرابلس، آغاز و با پذیریش تسلیم سرهنگ حمزه از سوی یگان بازدارندگی وزارت کشور لیبی انجام شد.
در همین حال، الدبیبه اعلام کرد که به سپهبد محمد الحداد رئیس ستاد کل ارتش لیبی و عماد ترابلسی وزیر کشور دستور داده تا از طریق واحدهای خود برای حل درگیری های جاری در مناطق جنوبی طرابلس و استقرار عناصر امنیتی و پلیس برای کنترل امنیت در پایتخت اقدام کنند.
در همین زمینه، رسانه های لیبیایی از بیانیه ویدئویی تعدادی از سرشناسان منطقه سوق جمعه طرابلس خبر دادند که طی آن موافقت خود را با تسلیم فرمانده یگان بازددارندگی به یک "طرف بی طرف" اعلام کردند و از تمامی واحدهای نظامی شرکت کننده در درگیری خواستند به پادگان های خود بازگردند.
از سوی دیگر، وزارت امور خارجه تونس در بیانیه ای در واکنش به درگیریهایی که در پایتخت طرابلس بین دو جناح وابسته به ستاد ارتش لیبی رخ داد، خواستار اولویت دادن به منطق گفتگو در لیبی شد.
به گزارش ایرنا، لیبی از سال ۲۰۱۱ تاکنون دچار بیثباتی است و شاهد درگیری گروههای مختلفی بوده تا جایی که گروههای مسلح در این کشور به دو بخش شرقی (طبرق) و غربی (طرابلس) تبدیل و با حمایت برخی کشورها با یکدیگر وارد جنگ شدند.
هم اکنون در لیبی دو دولت در سر کار است و هریک خود را دولت قانونی میداند.
«عبدالحمید الدبیبه» رئیس دولت وحدت ملی لیبی است که برآمده از توافقنامههای سیاسی زیر نظر سازمان ملل است و در آن سو، پارلمان لیبی که در منطقه طبرق در شرق لیبی مستقر است، به فتحی پاشاغا به عنوان نخستوزیر در ماه مارس گذشته رای اعتماد داد، اما در مقابل، الدبیبه تحویل قدرت به پاشاغا را نمیپذیرد و میگوید که قدرت را تنها از طریق برگزاری انتخابات ریاست جمهوری و پارلمانی به یک دولت منتخب تحویل خواهد داد.
نظر شما