به گزارش چهارشنبه شب ایرنا به نقل از خبرگزاری اسپوتینک، در بیانیه شورای فدرال سوئیس آمده است: "در ۱۶ اوت، شورای فدرال تصمیم گرفت تحریمهای بیشتری را علیه روسیه اعمال کند. این تصمیم سوئیس را با اتحادیه اروپا همسو میکند.
این آخرین اقدامات تحریمی به عنوان بخشی از یازدهمین بسته تحریمی اتحادیه أروپا علیه روسیه است. اقدامات جدید از ساعت ۱۸ امروز چهارشنبه آغاز شد"
شورای فدرال سوئیس همچنین افزود که بیش از ۱۰۰ فرد و نهاد دیگر در ۲۸ ژوئن به فهرست تحریمها اضافه شدهاند.
دولت سوئیس تصریح کرد برای افرادی که دارای گذرنامه روسی و ساکن مناطق سابق اوکراین که اکنون بخشی از روسیه هستند، روادید شینگن صادر نخواهد کرد.
تحریم روسیه به عنوان بزرگترین صادرکننده انرژی به اروپا، بیش از اینکه بر روسیه اثرگذار باشد، وابستگان اروپایی به مسکو را آسیبپذیرکردهاست تا جایی که برای رهایی از تبعات تحریم، در صدد دور زدن آن برآمدهاند.
از زمان شروع جنگ اوکراین، اتحادیه اروپا تحریمهایی را علیه واردات نفت و ذغال سنگ از روسیه از طریق دریا اعمال کردهاست. با این حال کشورهای اتحادیه اروپا مجموع خرید گاز طبیعی مایع از روسیه را افزایش داده و تعهد این بلوک برای پایان دادن به استفاده از سوختهای فسیلی روسیه تا سال ۲۰۲۷ را نادیده گرفتند.
به تازگی مشخص شده نه تنها کشورهای تحریم شده بلکه کشورهای تحریم کننده نیز این محدودیتها را نادیده گرفته یا آنها را دور میزنند. یک سازمان غیردولتی اروپایی اعلام کرد که شرکت توتال فرانسه با خرید حجم گسترده انرژی از روسیه به ماشین جنگی کاخ کرملین سوخت میرساند.
این سازمان به نام «گلوبال ویتنس» اضافه کرد که توتال همچنان به خرید گاز طبیعی مایع از روسیه ادامه میدهد و تحلیل آنها نشان میدهد که این شرکت بزرگترین خریدار غیر روسی انرژی از مسکو است. شرکت توتال در بحبوحه افزایش قیمت انرژی به دلیل جنگ اوکراین، اعلام کرد که تاکنون ۱۰. ۴ میلیارد یورو سود در سال ۲۰۲۳ به دست آوردهاست.
سایر شرکتهای اتحادیه اروپا نیز تحریمهای این بلوک را دور میزنن به عنوان نمونه «بلومبرگ» در اردیبهشت ماه با استناد به دادههای شرکت تحلیلی «کپلر» گزارش داد که اتحادیه اروپا تحریمهای خود را دور میزند و انرژی روسیه را از هند خریداری میکند.
همزمان با این گزارش بود که روزنامه «ال موندو» اسپانیا هم ادعای جالبی را درخصوص خرید نفت روسیه توسط اسپانیا از طریق مراکش منتشر کرد. اسپانیا به عنوان یک کشور عضو ناتو و اتحادیه اروپا که وعده ارسال تانک به اوکراین برای جنگیدن در مقابل روسیه را داده، در حال وارد کردن نفت تحریم شده روسیه از مراکش است. ال موندو آن زمان به نقل از منابع آگاه گزارش داد که مراکش گازوئیل روسیه را با تخفیف خریداری و مجدد به اسپانیا صادر میکند.
بنابراین اهدافی که غرب از اعمال و تشدید تحریمها برای تضعیف مسکو تدوین کرده با واقعیت فاصله زیادی دارد. غرب با درک شکست پروژه تحریم، کارزار ارسال سلاح به اوکراین را به راه انداختهاست تا از این طریق بزرگترین رقیب خود را در جریان نبردی فرسایشی، تضعیف کند.
نظر شما