به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا، مرکز هنری رسانهای سلوک که با چهار رویکرد «روایت قهرمان انقلابی»، «روایت هنرمند انقلابی»، «امت واحده انقلابی» و «روایت هنر انقلابی» فعالیت میکند، در سوگواره عاشورایی «رستخیز عام» میکرورسانههایی در جهت تبیین گفتمان انقلاب اسلامی ارائه کرده است.
این سوگواره از روز جمعه - ۲۰ مردادماه- در محوطه حوزه هنری در حال برگزاری است. در میان حال و هوای اربعین حسینی و نوای سنج و دمام و تعزیهخوانان، یکی از غرفههایی که در این سوگواره عاشورایی فعالیت دارد، مرکز هنری رسانهای سلوک است که به معرفی فعالیتهای خود پرداخته و میزبان اهالی فرهنگ، هنرمندان و مردم است.
از ابتدای سوگواره عاشورایی «رستخیز عام» مردم علاقه مند و افراد مختلفی از غرفه سلوک بازدید کردهاند؛ همچنین محمدمهدی دادمان رییس حوزه هنری، زینب صادقی فرزند زندهیاد حبیب الله صادقی، سمیه جمالی نویسنده و سعید جلیلی عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام و نماینده رهبر انقلاب در شورای عالی امنیت ملی به صورت ویژه از غرفه سلوک بازدید کردند.
سعید جلیلی در بازدیدش از غرفه مرکز هنری رسانهای سلوک در رستخیز عام، بر رساندن محصولات به دست مخاطب هدف تاکید کرد. وی که احساس قرابت خاصی با ماهنامه سوره دارد، فعالیتها و محصولات سلوک را اثرگذار قلمداد کرد.
مرکز هنری رسانهای سلوک، چهار اولویت محتوایی دارد که همه کارها و فعالیتهای این مرکز حول این چهار محور اصلی تولید میشوند که شامل روایت قهرمان انقلابی، روایت هنرمند انقلابی، امت واحده انقلابی و روایت هنر انقلابی است. بر این اساس، مرکز سلوک چندین میکرو رسانه دارد که برخی فعالیتهایش در قالب آنها به نمایش گذاشته شده است.
مستندی که از «حبیب انقلاب» میگوید
فیلم مستند هنرمند واحد۵ یکی از محصولات مرکز هنری رسانهای سلوک است که سال گذشته توسط محمدصالح حجتالاسلامی ساخته شد و در شانزدهمین جشنواره بینالمللی سینماحقیقت و سیزدهمین دوره جشنواره فیلم عمار نیز حضور داشت که توانست در بخش تاریخ فرهنگی، اجتماعی و دفاع مقدس جشنواره عمار، لوح تقدیر این بخش را از آن خود کند. این فیلم مستند روایتی از زندگی هنری و حرفهای زندهیاد حبیب الله صادقی نقاش و هنرمند متعهد و انقلابی است که مردادماه ۱۴۰۱ درگذشت. هنرمند واحد۵ روز چهارشنبه ۲۵ مردادماه ساعت ۱۸ در جریان برگزاری سوگواره عاشورایی رستخیز عام در حوزه هنری اکران برای مردم اکران شد.
انتشار کتاب با روایتی هنرمندانه
از دیگر فعالیتهای سلوک که در سوگواره عاشورایی رستخیز عام به نمایش گذاشته شده، انتشار کتاب بر اساس چهار اولویت مذکور است. این کتابها که پژوهشهای وسیعی حول تهیه آنها صورت گرفته، شامل پرچم در اهتزاز، هزار جان گرامی و خشمآبه است. کتاب پرچم در اهتزاز که قرابتی با روزهای عزاداری سیدالشهداء (ع)نیز دارد، روایتهایی از عزاداری 10روز محرم بانوان در مسجد ارک تهران در دوران کرونا (سال ۱۳۹۹) است. موسسه هنری رسانهای سلوک قصد کرد تا این برهه مهم تاریخی را روایت کند؛ روایتی هنرمندانه که مخاطبان خاص دارد و به مجلس روضهای برای اهلش تبدیل میشود و چنین روایتی، این محرم خاص را در تاریخ ثبت میکرد و علاقمندان میتوانند این کتابها را از غرفه سلوک در رویداد «رستخیز عام» تهیه کنند.
ماهنامه سوره و روایت جدیدی از «روایت میدان»
نشریه نام آشنای سوره که سالهای ابتدایی حضورش با نام شهید مرتضی آوینی عجین بود، حالا توسط موسسه سلوک جان دوباره گرفته و دوره هفتم آن در قالب ماهنامه و با موضوعات فرهنگی، هنری و اجتماعی، ابتدای هر ماه منتشر میشود. دوره هفتم ماهنامه سوره به مدیر مسئولی محمد مهدی دادمان و سردبیری سید علی سیدان و رویکرد این دوره از ماهنامه، روایت میدان است و از این منظر به سوژههای فرهنگی، هنری و اجتماعی میپردازد.
رسانه سوره سینما پایگاه خبری- تحلیلی سینمای ایران و جهان است که یکی از میکرو رسانههای فعال سلوک به حساب میآید که به صورت جدی به مسائل و موضوعات سینما میپردازد و نقد و تحلیلهای سینمایی را منتشر میکند. تولیدات این رسانه سینمایی برای صفحاتی چون سوره سینما و آپارات و یوتیوب است و قرار است تولید محتوایش بر این اساس باشد.
ویترین هنر انقلاب در «بافتار»
دیگر میکرو رسانه موسسه سلوک که در غرفه این مرکز در سوگواره عاشورایی رستخیز عام به صورت صفحه نمایشی نیز قابل مشاهده است، رسانه بافتار است که مشخصاً به هنر انقلاب میپردازد و در واقع به نوعی ویترین هنر انقلاب به حساب میآید. بافتار به اشخاصی که هنرمند انقلابی هستند یا تولیداتی مبتنی بر هنر انقلابی داشتهاند، میپردازد برای مثال در بافتار به محسن چاووشی که هر ساله به مناسبت ماه محرم اثری منتشر میکند، پرداخته شده است. رسانه بافتار به صورت کلی به ادبیات، هنرهای تجسمی، سینما، موسیقی، نواها و مداحیهایی با مضمون انقلاب و پایداری میپردازد و آنها را از این منظر مورد بررسی قرار میدهد.
«چی کتاب» و «سیمافکر» چه میکنند؟
چی کتاب، دیگر میکرو رسانه سلوک است که رسانه ترویجی در حوزه کتاب و کتابخوانی و کتاب محور به حساب میآید و سعی میکند با معرفی کتابها (بدون محدودیت) نسلهای مختلف را به کتابخوانی ترغیب کند. در چی کتاب موشنهایی با عنوان دور کتاب در یک دقیقه و با ویژگیهای جذابی به نمایش گذاشته شده است که به معرفی کتاب میپردازد.
سیمافکر که سالها پیش در موسسه علم و سیاست اشراق شکل گرفت، حالا در قالبی جدید توسط سلوک احیا شده است. سیمافکر پیش از این، بریده سخنرانیها و فیلم کامل سخنرانی اساتید علوم انسانی را بارگزاری میکرد، طوری که به مثابه آرشیو گفتوگوهای حوزه علوم انسانی به حساب میآمد اما اکنون در سلوک خودش گفتوگوهایی را در حوزههای هنر، فرهنگ و سیاست برای مخاطب نخبه و خاص جامعه ترتیب میدهد و پس از انتشار این گفتوگوها، مخاطبان تعامل دارند و به گفتوگو میپردازند. مبنای گفتوگوهای سیمافکر تبیین گفتمان انقلاب اسلامی است.
نظر شما