به گزارش ایرنا از المیادین، این مقام مسؤول مدعی شد: ترجیح ما اقدام نظامی نیست، اما به علت سرکشی شورای نظامی نیجر مجبور به این کار هستیم.
وی گفت: هرگونه اقدام نظامی در نیجر کوتاه و برای بازگرداندن نظام قانون اساسی در این کشور است.
نیروهای گارد ریاست جمهوری نیجر چهارم مردادماه جاری محمد بازوم رئیس جمهوری این کشور را در داخل کاخ ریاست جمهوری در بازداشت قرار دادند و سپس او را از مقامش برکنار کردند.
نظامیان نیجر در تلویزیون دولتی این کشور پس از برکناری بازوم از بسته شدن مرزها و برقراری منع آمد و شد خبر دادند.
کودتاچیان نیجر ششم مرداد ماه ژنرال عبدالرحمن چیانی را بعنوان رئیس شورای انتقالی این کشور منصوب کردند.
بیش از یک هفته پیش، اکواس به کودتاگران نیجر اعلام کرده بود که اگر بازوم رئیس جمهوری این کشور ظرف هفت روز به قدرت بازنگردد، آنها با مداخله نظامی احتمالی اعضای این اتحادیه اقتصادی مواجه میشوند.
حکومت نظامی نیجر روز یکشنبه با به پایان رسیدن مهلت هفت روزه اکواس، نه تنها بازوم را به قدرت بازنگرداندند بلکه حریم هوایی این کشور غرب آفریقا را نیز بستند.
تحلیلگران بر این باورند که رهبران منطقه در جستجوی راه حلی فوری برای جلوگیری از تشدید تنش که به طور بالقوه میتواند کل منطقه غرب آفریقا را تحت تأثیر قرار دهد، به یک موضع واحد نیاز دارند.
در صورتی که اکواس برای بازگرداندن بازوم (که طبق گزارشها به گروگان گرفته شده است) تصمیم قطعی بگیرد، کشورهای نیجریه، سنگال، ساحل عاج و بنین همگی تمایل خود را برای اعزام نیرو به نیجر اعلام کردند.
از سوی دیگر کشورهای بورکینافاسو و مالی که دارای مرز مشترک با نیجر هستند، حمایت قوی خود را از نظامیان در نیجر اعلام و در این قضیه از همسویی با اکوواس خودداری کردند.
نظر شما