به گزارش ایرنا به نقل از «سودان تریبون» این صندوق در حساب خود در شبکه اجتماعی ایکس (توئیتر سابق) نوشت که ۱۴ میلیون کودک هم اکنون برای زندان ماندمن نیاز به کمک دارند و اما اعتبار موجود این امکان را به ما نمیدهد و تنها میتوانیم ۱۰ درصد از این افراد را تأمین کنیم.
این سازمان همچنین اعلام کرد که در نتیجه بحران سیاسی در سودان و درگیری مسلحانه میان ارتش و نیروهای واکنش سریع، حدود ۲۴ میلیون و ۷۰۰ هزار نفر در سودان از جمله ۱۳ میلیون و ۶۰۰ هزار کودک نیازمند کمکهای بشردوستانه هستند.
از سوی دیگر خبرها حکایت از آن دارد که بیش از ۲۰میلیون نفر در سودان از ناامنی غذایی حاد رنج میبرند و یونیسف برای ارائه کمکهای نجات دهنده در زمینه بهداشت، تغذیه، آب و فاضلاب، آموزش، حمایت روحی و اجتماعی آسیب دیدگان به کمک مالی ۸۳۷ میلیون و ۶۰۰ هزار دلاری نیاز دارد.
«ماری لوئیز ایگلتون» معاون نماینده یونیسف ژوئن (خرداد/ تیر) بود که به تلویزیون العربی گفت که سازمانهای امدادی در نتیجه درگیری در سودان با مشکلات زیادی در تعامل با مشکلات انسانی روبه رو هستند.
وی که در بورتسودان سخن میگفت، تصریح کرد: کودکان سودان شرایط وحشتناک و بحرانی دارند و پیش از بحران حدود ۹ میلیون کودک نیازمند کمکهای بشردوستانه شامل غذا و مراقبت بهداشتی بودند که پس از درگیریها، حدود ۵ میلیون کودک دیگر به این آمار اضافه شده است.
وی افزود که این آمار بدان معناست که حدود ۵۰۰ هزار کودک سودانی به علت کمبود نیازهای اولیه و ناامنی با خطر مرگ روبه رو هستند.
از سوی دیگر، سازمان بین المللی مهاجرت روز سه شنبه در بیانیه ای اعلام کرد که درگیری های سودان منجر به فرار یک میلیون و ۱۷هزار و ۴۹۹ نفر به کشورهای همسایه شده است.
براساس این گزارش، سه میلیون و ۴۳۳ هزار و ۲۵ نفر در داخل سودان آواره شده اند.
درگیریهای مسلحانه در سودان از ۱۵ آوریل (۲۶ فروردین ماه) میان نیروهای ارتش و نیروهای پشتیبانی سریع بر سر قدرت آغاز شده و میانجیگریهای بینالمللی برای پایان دادن به آن و نشستن طرفهای درگیر بر سر میز گفتوگوها ثمری نداشته است.
تاکنون چندین بار در سودان با وساطت بینالمللی آتشبس اعلام شده اما طرفهای درگیر به طور مداوم آن را نقض کردهاند.
این درگیریها که در مناطق جداگانه سودان که بیشتر آنها در خارطوم متمرکز شده، ادامه دارد و صدها غیرنظامی کشته و یا زخمی شدهاند.
اختلافات بین عبدالفتاح البرهان رئیس شورای حاکمیت سودان و فرمانده نیروهای مسلح سودان و محمد حمدان دقلو فرمانده نیروهای واکنش سریع پس از امضای «توافقنامه چارچوب» برای ایجاد دوره انتقالی وانتقال قدرت به غیرنظامیان علنی شد.
دقلو پس از درخواست ارتش برای ادغام نیروهای واکنش در نیروهای مسلح، ارتش سودان را به برنامهریزی برای ابقا در قدرت و عدم واگذاری قدرت به غیرنظامیان متهم کرد، این در حالی است که ارتش تحرکات نیروهای واکنش سریع را یک شورش علیه دولت انتقالی خواند.
نظر شما