به گزارش ایرنا، در حالی که کمبود فضای آموزشی در کیش و بی توجهی به این حوزه طی یک دهه گذشته به یک چالش اساسی و مطالبه عمومی در این جزیره تبدیل شده، ناچاری والدین برای ثبت نام دانش آموزان در مدارس غیر دولتی برای فرار از کلاسهای ۴۵ نفره مدارس دولتی و ارتقاء کیفی سطح آموزشی، به خصوص در سالهای منتهی به کنکور فشار مضاعفی به خانوادهها وارد کرده است.
طبق تصاویر منتشر شده در فضای مجازی، شهریههای مدارس غیر دولتی در کیش افزایش چشم گیری داشته تا جایی کمترین میزان آن از شهریه ۲۱ میلیون تومانی پیش دبستانی تا حداکثر به شهریه ۶۰ میلیون تومانی پایه دوازدهم میرسد.
«محسن رحیمی» مدیر مدارس غیر دولتی الغدیر کیش در یک فایل ویدویی با تایید افزایش ۳۶ درصدی شهریه مدارس، اعلام کرده که به دلیل تاخیر در ثبت نام مدارس، محبوریم تا ۴۰ درصد پیش پرداخت دریافت کنیم.
وی در ادامه به این نیز اشاره کرده که به دلیل کاهش فشار به والدین، میتوان میزان شهریه را قسط بندی نیز کرد و یک رویکرد تعاملی در دریافت چک تضمین داشت.
این اظهارات تامل برانگیز مدیر مدارس غیر دولتی الغدیر کیش در حالیست که رییس آموزش پرورش این جزیره در گفت و گو با ایرنا اعلام کرد که افزایش ۳۶ درصدی شهریه مدارس غیر دولتی کیش مورد تایید آموزش و پرورش قرار نگرفته است.
طبق اظهارات «صالح بهرام پور» هرگونه افزایش شهریه مدارس غیر دولتی بدون تایید آموزش و پرورش تخلف محسوب میشود و میتواند مورد پیگرد قرار گیرد.
سال گذشته حداکثر شهریه مدارس غیر دولتی در کیش ۲۰ میلیون تومان بود؛ در حالی که آموزش و پرورش با افزایش ۳۶ درصدی شهریه این مدارس هنوز موافقت نکرده است، پس عملا دریافت شهریه ۶۰ میلیونی از نظر ما قانونی نیست.
وی در رابطه با انتشار برگههای شهریه ۲۱ میلیونی پیش دبستانی و ۶۰ میلیونی پایه دوازدهم برخی مدارس غیر دولتی در کیش، بیان کرد: سال گذشته حداکثر شهریه مدارس غیر دولتی در کیش ۲۰ میلیون تومان بود؛ در حالی که آموزش و پرورش با افزایش ۳۶ درصدی شهریه این مدارس هنوز موافقت نکرده است، پس عملا دریافت شهریه ۶۰ میلیونی از نظر ما قانونی نیست.
رییس اداره آموزش و پرورش کیش ادامه داد: البته برخی از مدارس تحت عناوینی همچون کلاسهای فوق برنامه میتوانند به شهریههای خود اضافه کنند.
وی در پاسخ به اینکه « با توجه به کمبود فضای آموزشی مدارس دولتی در کیش و سوق اجباری والدین به ثبت نام دانش آموزان در مدارس غیر دولتی، آیا فکر نمیکنید گنجاندن کلاسهای اجباری تقویتی و فوق برنامه، میتواند شگردی برای دور زدن قانون جهت افزایش شهریه باشد؟» گفت: نظارت بر مدارس غیر دولتی جهت جلوگیری از تخلف تشدید مییابد؛ از سویی نیز باید اعلام کنیم که طبق دستور وزیر آموزش و پرورش در تلاشیم تا سطح کیفی مدارس دولتی را ارتقاء بخشیم.
اولیای دانش آموزان چه میگویند؟
تعدادی از اولیای دانش آموزان در تماس با ایرنا اعلام کردند که افزایش یکباره شهریه مدارس غیر دولتی کیش در شرایط فعلی اقتصادی، توجیهی ندارد.
یکی از والدین در این رابطه اظهار کرد: شهریهها نسبت به سال گذشته نزدیک به ۵۰ درصد افزایش یافته است؛ مواردی همچون ارتقاء سطح کیفی آموزش برای این افزایش شهریه مطرح میشود که در هر صورت فشار را بر خانوادهها چندین برابر میکند.
یکی دیگر از والدین در رابطه با کلاسهای فوق برنامه، گفت: یکی از دلایل اصلی افزایش شهریههای مدارس غیر دولتی، برنامههای فوق برنامه برای ارتقاء سطح آموزشی مدارس اعلام میشود؛ این برنامهها هرچند طبق قانون اجباری نیست، اما عملا شرایطی ایجاد میشود که ناچار به پذیرش آن هستیم.
او ادامه داد: اگر مدارس دولتی شرایط بهتری داشتند، قطع یقین تمایل به تحصیل فرزندم در مدرسه دولتی بودم؛ اما نمیتوانم آینده فرزندم را نادیده بگیرم و ناچار به زیربار رفتن پرداخت این شهریهها هستیم.
هرچند دولت و سازمان منطقه آزاد کیش به عنوان نماینده حاکمیت در منطقه، تلاش چشم گیری در چند ماه گذشته برای توسعه فضای آموزشی و ارتقاء کیفی مدارس دولتی دارد، اما قطع یقین وقفه ایجاد شده در این راستا طی دهه گذشته، یک شبه و حتی در کوتاه مدت، قابل جبران نخواهد بود؛ لیکن باید پذیرفت که تحمیل فشار مضاعف به خانوادهها در این شرایط سخت نیز به هیچ وجه قابل قبول نیست.
در حالی که مناطقی هم تراز با کیش در تلاش برای کیفی کردن محیط آموزشی و تطبیق آن با استانداردهای روز دنیا هستند و در مسیر هوشمند سازی مدارس به دستاوردهای ارزشمندی رسیدند، درگیری این جزیره زیبا به عنوان یکی از قطبهای گردشگری و پیشانی توسعه ایران با مباحث کمیتی فضای آموزشی که مشکلات مختلفی در پی داشته است، برازنده آن نیست.
به نظر میرسد منطقه آزاد بودن کیش و شرایط جغرافیایی جزیره، بحث توجه به کمیت و کیفیت مدارس دولتی در خارج از سرزمین اصلی را با یک بلاتکلیفی بین دستگاهی روبه رو کرده است، اما قطع یقین عزم سازمان منطقه آزاد کیش و ایجاد یک هم افزایی همه جانبه برای توسعه فضای آموزشی میتواند راه گشایی برای حل این مشکل باشد.
از سویی نیز جزیره کیش دارای بخش خصوصی فعال و خیرین مطرحی است که بعید به نظر میرسد تمایلی به مشارکت در مدرسه سازی، ارتقاء سطح کیفی مدارس دولتی و ایجاد شرایط برابر برای تحصیل کیفی دانش آموزان، نداشته باشند؛ موضوعی که طی سالهای گذشته توجهی به این ظرفیت نشده و میتواند محرکی برای شتاب بخشی به توسعه کیفی و کمی آموزشی مدارس کیش باشد.
به گزارش ایرنا، کیش با حدود ۱۱ هزار دانش آموز در کنار چابهار بالاترین تراکم دانش آموزشی را در بین مناطق آزاد دارد.
نظر شما