به گزارش خبرنگار ایرنا، «فرزاد مخلصالائمه» روز یکشنبه در نشست با سفیر کنیا در ایران، در سالن جلسات استانداری مرکزی در اراک، افزود: اگر کشور کنیا موافق این پیشنهاد باشد، از همین امروز (یکشنبه)این مهم آغاز شود.
سفیر کنیا در پاسخ به پیشنهاد استاندار مرکزی، موافقت خود را اعلام کرد و استاندار مرکزی در ادامه گفت: این استان به لحاظ تنوع محصولات، رتبه اول تا سوم کشاورزی و صنعتی در ایران را دارد و امید است تقویت روابط اقتصادی ایران و کنیا توسعه یابد.
وی بیان کرد: ظرفیت کشور کنیا در آفریقا کمنظیر است که با کمک هم بویژه با استفاده از ظرفیت استان مرکزی، روابط ۲ کشور تقویت میشود.
استاندار مرکزی ادامه داد: سهم روابط اقتصادی و تجاری ایران در حد مطلوب نیست و امید است این ظرفیت ارتقا یابد.
مخلصالائمه افزود: مشکلاتی که ایران به دلیل تحریم ظالمانه آمریکا داشته، موجب نشد در اقتصاد و تجارت اختلال ایجاد شود و هماکنون ایران در حال تبادل اقتصادی فراوان با کشورهای مختلف دنیا است.
وی بیان کرد: اگر از ناحیه کشورهای دوست، ارادهای وجود داشته باشد، امکان برقراری روابط گسترده با سرعت بالا با این کشورها وجود دارد.
استاندار مرکزی اضافه کرد: در سالهای گذشته طرحهای خوب و شرکتهای بزرگ ایرانی بویژه در حوزه انرژی در کنیا فعالیت داشتهاند.
مخلصالائمه افزود: در کنار افزایش فعالیت در حوزه انرژی، صنعت آب، ساخت نیروگاه و ساخت کارخانجات صنایع سنگین به کنیا، میتوان برای اعزام شرکتها نیز اقدام کرد.
وی در ادامه گفت: استان مرکزی آمادگی صادرات خدمات فنی و مهندسی به کشورهای دیگر را دارد و میتواند وارد کننده برخی محصولات از کنیا باشد.
استاندار مرکزی با بیان اینکه برای توسعه فعالیت اقتصادی مشترک با کنیا پیشنهادتی وجود دارد، افزود: برای ارتقای سطح روابط مشترک اقتصادی، کنیا باید در اسرع وقت نقش محوری داشته باشد.
مخلصالائمه ۲ پیشنهاد اقتصادی و تجاری را ارایه کرد و گفت: تا قبل از سفر رئیس جمهور کنیا به ایران، جمعی از فعالان این کشور در قالب هیاتی به ایران سفر کنند و با ظرفیتهای استان مرکزی آشنا شوند و توانمندی و پتانسیلهای خود را نیز معرفی کنند.
استاندار مرکزی ادامه داد: پیشنهاد دیگر این است که در اولین فرصت، نمایشگاه منطقهای شرق آفریقا در کنیا برگزار و شرکتهای ایرانی در این نمایشگاه ظرفیت خود را معرفی کنند.
مخلصالائمه افزود: باید روابط بخش خصوصی کنیا با اتاق بازرگانی ایران تقویت شود و برگزاری نمایشگاه منطقهای نیز میتواند این روابط را توسعه دهد.
وی بیان کرد: شرکتهایی که در حوزه ساختمان و خدمات فنی و مهندسی فعالیت دارند در کنیا و ایران وابسته به بخش خصوصی هستند و این ۲ بخش میتوانند در تقویت روابط موثر عمل کنند.
استاندار مرکزی اضافه کرد: ظرفیت کشورهای کنیا و اوگاندا در شرق آسیا یک ظرفیت فوقالعاده است که میتواند در توسعه روابط اقتصادی و تجاری موثر باشند.
مخلصالائمه افزود: امسال باید برای افزایش سطح مبادلات ایران هدفگذاری شود تا به دوران شکوفایی سنوات گذشته دست یابیم.
وی اظهار کرد: نیازمندی به برخی از کالاهای کنیا وجود دارد که میتوان آنها را وارد کرد و نیازمندیهای کشور هدف نیز در استان مرکزی موجود است.
استاندار مرکزی گفت: آمادگی معرفی شرکتهای توانمند استان مرکزی وجود دارد و انتظار است کشور کنیا نیز چندین شرکت توانمند خود را که در سطح آسیا آمادگی فعالیت دارند، برای همکاری معرفی کنند.
سفیر کنیا در سفر به استان مرکزی، بازدید از کارخانه کمباین سازی، آونگان، شرکت داروسازی و شهرک صنعتی کاوه در ساوه را در برنامه خود دارد.
نظر شما