تجلیل از خدمات ارزنده استاد ارفعی به فرهنگ و تمدن ایران زمین

تهران- ایرنا- کمیته فرهنگ و تمدن اسلام و ایران شورای عالی انقلاب فرهنگی از خدمات ارزنده استاد «عبدالمجید ارفعی» به فرهنگ و تمدن ایران زمین تجلیل کرد.

به گزارش روز یکشنبه گروه علم و آموزش ایرنا از مرکز خبر شورای عالی انقلاب فرهنگی، تکریم و تجلیل شخصیت‌ها و مشاهیر ممتاز ایران زمین که در طول حیات خویش از هیچ کوششی جهت اعتلای فرهنگ و تمدن این سرزمین دریغ نکردند، از رسالت‌های محوری کمیته فرهنگ و تمدن اسلام ایران است.

بر این اساس با تاکید و حمایت علی‌اکبر ولایتی رئیس کمیته فرهنگ و تمدن اسلام و ایران شورای عالی انقلاب فرهنگی نسبت به شناسایی افراد شاخص و درخشان کشور اقداماتی صورت پذیرفت که از آن جمله دعوت از استاد ارفعی برای تشریح فعالیت‌ها و دستاوردهای وی و همچنین تجلیل از شخصیت علمی و اثرگذار وی بود.

ارفعی ایلام شناس برجسته جهانی، یکی از چهره‌های درخشان حوزه تمدنی ایران باستان است که آثار و خدمات گسترده وی در غبار روبی از دیرینه شناسی تمدن کهن ایران از طریق ترجمه الواح گلی تخت جمشید و شوش باستان و انتشار این آثار بی نظیر حوزه تمدنی ایلام بسیار حائز اهمیت است.

از جمله خدمات ارفعی گردآوری گنجینه بی‌شماری از مجلات، مقالات و کتاب‌های گوناگون درباره تاریخ ایران و جهان و گل‌نوشته‌ها و خط‌های خوانده‌شده‌است که در پژوهشکده علوم انسانی نگهداری می‌شود.

تالار کتیبه‌ها در موزه ملی ایران بین سال‌های ۱۳۷۷ تا ۱۳۸۲ توسط او ساخته و آماده شد. بسیاری از لوح‌های گلی تخت جمشید و متن‌های حقوقی بین‌النهرین از روی کتیبه‌های تاریخی با تلاش استاد ارفعی ترجمه شده‌است. این الواح شهرتی جهانی دارد و به شناخت اوضاع اقتصادی و اجتماعی ایران عصر هخامنشیان کمک زیادی کرده‌است.

ارفعی سابقه همکاری با بنیاد پژوهشی پارسه و پاسارگاد و بنیاد پژوهشی شوش را در کارنامه خود دارد. همکاری او با بنیاد پژوهشی پارسه پاسارگاد، به خوانده شدن کتیبه‌های خزانه تخت‌جمشید منجر شد.


وی نخستین ترجمه فارسی فرمان کوروش بزرگ (منشور کوروش) را از روی مولاژی از اصل منشور انجام داد.

براساس پیشنهاد عبدالمهدی مستکین عضو کمیته اجرایی کنگره بین‌المللی جندی شاپور و همراهی دبیر کمیته فرهنگ و تمدن اسلام و ایران، نوید ادهم و سایر اعضا مقرر شد، به پاس خدمات فزون از ۶۰ سال ایشان به فرهنگ و تمدن ایران زمین، مراسم تجلیل و تکریم این بزرگ در دستور کار قرار گیرد.

این مراسم در جلسه کمیته فرهنگ و تمدن اسلام و ایران و با حضور محمدرضا مخبر دزفولی رئیس فرهنگستان علوم و عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی برگزار شد و مطابق مصوبات این کمیته مقرر شد تلاش‌هایی در جهت حفظ آثار و تجربیات گران‌بهای ارفعی و سایر فعالیت‌های مرتبط با الواح گلی پیگیری و عملیاتی شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha