گزارش تحقیق و تفحص از وزارت نیرو در انتقال آب بین حوضه‌ای ناقص است

تهران- ایرنا- نماینده مردم فلاورجان در مجلس ضمن انتقاد از گزارش کمیسیون کشاورزی در تحقیق و تفحص از عملکرد وزارت نیرو در انتقال آب بین حوضه‌ای گفت: این گزارش یک سویه و ناقص است و باید مجددا بررسی و نواقص آن برطرف شود.

به گزارش خبرنگار پارلمانی ایرنا، سیدناصر موسوی لارگانی در نشست علنی امروز - سه شنبه ۳۱ مردادماه - مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی گزارش نهایی کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مبنی بر تحقیق و تفحص از عملکرد وزارت نیرو در خصوص انتقال آب بین حوضه ای در تذکر شفاهی، اظهار داشت: این گزارش یک طرفه و ناقص است و نظرات نخبگان مجلس و غیر مجلسی در تدوین آن اخذ نشده است لذا درخواست می‌شود با توجه به نواقص موجود مجددا مورد بررسی قرار گرفته و نواقص برطرف شود.

وی با بیان اینکه گزارش مذکور یک سویه بوده و گروه خاصی را در کشور در اولویت قرار می دهد، عنوان کرد: در این گزارش ارائه شده که ۱۶ پروژه انتقال آب مورد بررسی قرار گرفته اما تاکید بر روی یک مورد در فلات مرکزی بود لذا قبل باید مورد بررسی بیشتر قرار گرفته و نواقص آن برطرف شود.

نماینده مردم فلاورجان در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه تحقیق و تفحص های دیگری نیز در مجلس ارائه شده اما هنوز در دستور صحن علنی قرار نگرفته است، یادآورشد: با وجود اینکه بررسی گزارش این تحقیق و تفحص باعث اختلاف در کشور می شود اما در دستور کار قرار گرفته است.

موسوی لارگانی اضافه کرد: پروژه انتقال آب به دریاچه ارومیه در جدول گزارش بدون مجوز ذکر شده اما پروژه انتقال بن- بروجن مجوزدار آمده است این در حالی است که وضعیت دریاچه ارومیه بسیار با اهمیت بوده و یک موضوع ملی است.

گزارش کمیسیون کشاورزی در مورد تحقیق و تفحص از عملکرد وزارت نیرو در مورد انتقال آب بین حوضه‌ای امروز (۳۱ مردادماه) به قوه قضاییه ارسال شد.

پس از ارائه این گزارش از سوی کمیسیون کشاورزی مقرر شد که این گزارش به رای گذاشته شود و مجتبی ذوالنوری که ریاست جلسه را بر عهده داشت، گفت: در این گزارش مخالف و موافق ندارد نباید به رای گذاشته شود، بعد از اعتراض تعدادی از نمایندگان در مقابل سخنگاه این گزارش به رای گذاشته شد و نمایندگان با ۱۳۰ رای موافق، ۶۸ رای مخالف و ۴ رای ممتنع از ۲۱۶ نماینده حاضر در صحن با ارسال این گزارش به قوه قضاییه موافقت کردند.

حجت الاسلام والمسلمین مجتبی ذوالنوری همچنین گفت: وزارت نیرو باید به تغییرات اقلیمی و آب و هوایی دنیا توجه داشته باشد، زیرا اکنون همانند دوران گذشته نیست که بگوییم میانگین بارندگی در دنیا فلان میزان بوده و در کشور ما نیز این میزان است. در واقع فرمول های گذشته برهم خورده و ستاد حوادث غیرمترقبه جز در موارد وقوع سیل، زلزله و طوفان معنی ندارد.

نایب رئیس مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: امروزه یا با وضعیت ترسالی مواجهیم که سبب سیل های ویران کننده می شود یا خشکسالی مخرب. لذا آنچه در این گزارش تحقیق و تفحص مورد اهمیت است، بحث هماهنگی فرادستگاهی بین وزارت نیرو، سازمان مراتع و جنگل ها، منابع طبیعی، جهاد کشاورزی و محیط زیست در عرصه های مختلف است. اینکه هر دستگاهی بخواهد کار خودش را انجام دهد، عوارض ویرانگر و مخربی به همراه خواهد داشت.

وی ادامه داد: باید شرایط زیست محیطی، اجتماعی و اقلیمی در تدوین طرح ها لحاظ شود، زیرا وضعیت اجرای آنها در درازمدت قابل تأمل است. به عنوان مثال خشکاندن دریاچه ارومیه یکسری آسیب در پی دارد و احیای آن هزینه های دیگری را برای کشور رقم می زند، لذا منابع و مصارف باید سنجیده شوند.

حجت الاسلام ذوالنوری اظهار کرد: نمی شود به موضوع صرفه جویی تاکید داشت، اما هماهنگی با جهاد کشاورزی در نوع استفاده از بذرها و گونه های کشت و آبیاری صورت نگیرد و انتظار داشته باشیم منابع آبی پاسخگو باشد، بنابراین باید آمایش سرزمین رعایت شود زیرا در استان هایی که بحران آب داریم شاهد استقرار صنایع آب بر هستیم.

نایب رئیس مجلس یازدهم گفت: وزارت نیرو باید در سیاستگذاری و اموری که نیازمند تصمیم گیری و هماهنگی با دستگاه ها می باشد، به نکات ذکر شده توجه کند، زیرا مردم در آینده با بحران آب مواجه می شوند. صنایع باید از پساب استفاده کنند و متاسفانه گاهی مشاهده می شود از آب شیرین برای صنایع یا فضای سبز استفاده می شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha