موشن گرافیک| پیامدهای حفر بی‌رویه چاه در مازندران

ساری- ایرنا- افزایش تعداد چاه‌ها به منظور تامین آب کشاورزی در مازندران که طی دو دهه اخیر به شکل چشمگیری قابل مشاهده است، پیامدهای منفی متعددی برای زیست‌بوم این استان مهم کشور دارد.

به گزارش روز سه‌شنبه خبرنگار ایرنا، توجه به ضوابط فنی و زیست‌محیطی در فرآیند تامین آب از سفره‌های زیرزمینی امری ضروری است که بی‌توجهی به آن پیامدهای خطرناکی را برای محیط زیست و جامعه به همراه خواهد داشت.

حفر چاه که یکی از شیوه‌های پرکاربرد تامین آب محسوب می‌شود در صورت مد نظر قرار ندادن ضوابط فنی و همچنین افزایش بی‌ضابطه تعداد چاه‌ها می‌تواند منجر به افت سطح آب‌های زیرزمینی، پیشروی آب شور در سفره‌های زیرسطحی، افت کیفیت آب و حتی فرونشست زمین شود.

با وجود اقدامات گسترده‌ای که برای جلوگیری از برداشت غیرمجاز آب از سفره‌های زیرزمینی توسط شرکت آب‌منطقه‌ای مازندران انجام می‌شود، طی ۲ دهه اخیر رشد چشمگیر تعداد چاه‌ها در مناطق مختلف استان مشاهده شده است که عمده این روند افزایشی نیز در مناطق مرکزی استان دیده شده است. در این موشن گرافیک بخشی از پیامدهای حفر بی‌رویه و بدون ضابطه چاه در مازندران شرح داده شده و الزامات مرتبط با این اقدام نیز بیان شده است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha