به گزارش خبرنگار حوزه دولت ایرنا، انسیه خزعلی روز سه شنبه در نخستین نشست هماندیشی مسئولان و سازمانهای مردمنهاد در حوزه آسیبهای اجتماعی زنان همچنین افزود: در زمینه نشاط دختران با کمک آموزش و پرورش برنامه داریم. یکی از مسائل مهم در حوزه آسیب دختران این است که هویت، ارزش و جایگاه آنها به آنها شناخته نشده است. طرح نشاط و سرزندگی دختران یکی از طرحهایی است که از سوی آموزش و پرورش پیاده خواهد شد.
معاون رئیس جمهور درباره هویت دختران با اشاره به طرح معاونت زنان در خصوص خانواده و فرهنگ عامه تاکید کرد: از مشکلات اصلی این است که فرهنگ نیاز به نوسازی و به روز شدن و رفع نواقص و ارتقا دارد و به علت این خلا میتوانند هر نوع فرهنگی را به جامعه القا کنند در این زمینه ۹ کارگروه تشکیل شده است.
گروههای مردمی؛ مهمترین بازوی دولت
خزعلی، گروههای مردمی را مهمترین بازوی دولت دانست و بیانکرد: اقدامات خوبی در حوزه زنان انجام گرفته و کارهای بسیاری هم قابلیت اجرا دارد. از طرحها و برنامههای شما استقبال میکنیم. دولت وظیفه حمایت از گروههای مردم را برعهده دارد. گاهی این حمایت میتواند مالی و بودجهای و گاهی هم ارائه مجوز باشد.
معاون رییس جمهور در امور زنان و خانواده با اشاره به اقدامات معاونت زنان ریاست جمهوری در پیگیری بازماندگی از تحصیل دختران و پسران خاطرنشان کرد: در طی این دوسال به جد این موضوع مورد پیگیری قرار گرفته شده است و قراردادهایی منعقد شده تا سوادآموزی میان روستائیان و عشایر از طریق بستگان باسواد هستند ترویج شود. در این زمینه موفقیت خوبی حاصل شده است ولی هنوز بازماندگان از تحصیل در دو شکل ابتدایی و ترک تحصیل در دوره متوسطه وجود دارد و این شامل دختران و پسران میشود.
وی با اشاره به اقدامات انجامگرفته در این زمینه بیان کرد: در این زمینه بودجه و اعتباراتی در سفرهای استانی برای حمل و نقل بین روستاها و تامین خوابگاه تخصیص داده شده و نیروهای مردمی در این زمینه میتوانند کمک کننده باشند.
شرایط اشتغال زندانیان زن پس از آزادی فراهم میشود
خزعلی با اشاره به اقدامات انجام شده توسط معاونت زنان ریاست جمهوری برای پیگیری مسائل زنان زندانی، گفت: سعی کردهایم برای حل مساله اشتغال این قشر از زنان، ارتباط بین زندانها و کارخانهها را برقرار کنیم، همچین کارگاههایی در زندان ایجاد شده است. ادامه زندگی زنان زندانی بعد از آزادی را دنبال کردیم و شرایط فرزندان این خانواده ها را مورد رسیدگی قرار دادیم.
معاون رییس جمهور در امور زنان و خانواده تصریح کرد: در طرح «زنان برای زنان» نیازمند یاریرسانی شما در این زمینه هستیم، زنان خیّر میتوانند سرپرستی فرزندانی که خانوادههای آنان در زندان بسر میبرند را از نظر تربیتی و درسی برعهده بگیرند.
خزعلی با اشاره به طرح زندگی و بالندگی تصریح کرد: این طرح در ۵ استان به صورت پایلوت پیاده خواهد شد. والدین اگر از جهات مختلف آسیبها را بشناسند و از عواقب و خطرات آن توجیه شوند و برخی از آسیبها را میتوان کنترل کرد. آموزش والدین در سالهای گذشته ضعیف شده است. محتوای خوبی در این زمینه برای والدین در نطر گرفته شد و مربیان خوبی تربیت شده اند.
معاون رییس جمهور در حوزه زنان و خانواده با اشاره به اقدامات صورت گرفته در بحث زنان سرپرست خانوار، یادآور شد: اشتغال از جمله مواردی است که باید در این زمینه به صورت جدی پیگیری شود. طرح ملی شبکه کسب و کارهای پایدار خانواده محور که از ماههای اول شروع دولت انجامگرفت و در ۲۱ استان اجرایی شد ثمرات خوبی داشته است و تعدادی از زنان کارآفرین موظف شدند زنان سرپرست خانوار را تحت پوشش قرار دادند و اکنون ۳۶۰۰ زن سرپرست خانوار تحت پوشش این طرح قرار گرفته اند و این طرح به همه استانها گسترش خواهد یافت.
نخستین نشست هماندیشی مسئولان، فعالان و سازمانهای مردمنهاد سراسر کشور درباره پیگیری حقوق مادی و معنوی زنان با هدف احصای مسائل و راهکارهای حل مساله به منظور فهم و ادراک مشترک در موضوع آسیبهای اجتماعی زنان با محوریت نقش دولت و نقش تشکلهای مردمی، ظهر سه شنبه به میزبانی سکینه سادات پاد دستیار رییس جمهور در پیگیری حقوق و آزادیهای اجتماعی و با حضور انسیه خزعلی، معاون رییس جمهور در امور زنان و خانواده و جمعی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی برگزار شد.
نظر شما