۳۱ مرداد ۱۴۰۲، ۲۱:۴۱
کد خبرنگار: 5418
کد خبر: 85207363
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

پوتین: تحریم های غیر قانونی غرب, برای روسیه در بازارهای جهانی مانع ایجاد می کند

تهران-ایرنا- ولادیمیر پوتین رییس جمهور روسیه روز سه شنبه در اجلاس بریکس گفت تحریم‌های غیرقانونی غرب عمدا برای روسیه در بازار جهانی مانع ایجاد می‌کند و در عین حال مسکو بعنوان مقصر بحران جهانی غذایی جلوه داده می‌شود.

به گزارش سه شنبه شب ایرنا از "اسپوتنیک" رئیس جمهور روسیه تاکید کرد: اگرچه تحریم‌های غیرقانونی اعمال شده توسط غرب مانع اقتصاد روسیه شده است، اما اقتصاد در حال توسعه است.

وی تاکید کرد: روند دلارزدایی در بین اعضای بریکس قطعی و سهم دلار آمریکا در تجارت رو به کاهش است.

پوتین ادامه داد: روند غیرقابل برگشت دلارزدایی در روابط اقتصادی ما شتاب گرفته و تلاش‌ها برای ایجاد مکانیسم‌های موثر روابط بانکی متقابل و کنترل پولی و مالی در حال انجام است. در نتیجه، سهم دلار در معاملات صادرات و واردات در بریکس رو به کاهش است. در سال گذشته سهم دلار در تجارت ما تنها ۲۸. ۷ درصد بود.

رئیس جمهور روسیه همچنین تاکید کرد مذاکرات روسیه و شرکای آفریقایی در مورد عرضه رایگان غلات تقریباً به پایان رسیده است.

علاوه بر این، پوتین همچنین اشاره کرد که روسیه یک تامین کننده قابل اعتماد مواد غذایی برای قاره آفریقا بوده و در آینده نیز این نقش را حفظ خواهد کرد.

پوتین با اشاره به توافق صادرات غلات دریای سیاه گفت که روسیه آماده بازگشت به این توافق است, اما تنها به شرطی که به همه تعهدات ارائه شده به روسیه عمل شود.

وی گفت: از ۱۸ ژوئیه، ما از تمدید بیشتر این به اصطلاح توافق خودداری کرده‌ایم. اما آماده بازگشت به آن هستیم. بازگشت ما فقط در صورتی اتفاق خواهد افتاد که اجرای واقعی همه تعهدات به طرف روسی محقق شود.»

ولادیمیر پوتین رییس جمهور روسیه به صورت حضوری در نشست بریکس شرکت نکرده و سخنرانی خود را از طریق مجازی در این نشست ارائه کرده است. سرگئی لاوروف وزیر امور خارجه روسیه در این نشست که در آفریقای جنوبی در حال برگزاری است, شرکت کرده است.

به گزارش ایرنا, بلوک بریکس شامل چین، برزیل، روسیه، هند و آفریقای جنوبی، از اجلاس سالانه سران که این هفته در ژوهانسبورگ برگزار می‌شود استفاده خواهد کرد تا روند جذب اعضای بیشتر برای تقویت قدرت جهانی خود را آغاز کند، برنامه‌ای که بیشتر توسط رئیس جمهور چین شی جین پینگ پیگیری می‌شود و روسیه و آفریقای جنوبی نیز از آن حمایت می‌کنند.

بر اساس پیش نویس دستور کار مشاهده شده توسط بلومبرگ، گفت و گو درباره چگونگی سرعت بخشیدن به کاهش استفاده از دلار که تا حدی از طریق افزایش استفاده از ارزهای محلی در تجارت بین اعضا، که در حال افزایش است، بخش دیگری از این نشست خواهد بود.

این بلوک از ۱۵ سال پیش که برگزاری اجلاس سران را آغاز کرد، نتوانست قدرت رو به رشد اقتصادی خود را به نفوذ سیاسی قابل توجهی تبدیل کند اما فروپاشی کنونی نظم جهانی در میان اصطکاک‌های فزاینده میان آمریکا و چین و شکاف‌ها بر سر حمله روسیه به اوکراین، فرصت جدیدی را برای این کشور فراهم می‌کند تا به صدای بلندتری از جنوب جهانی تبدیل شود و احتمالاً ایالات متحده و متحدانش را به چالش بکشد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha