استان کهگیلویه و بویراحمد رتبه ششم فوتی تصادفات کشور را دارد

یاسوج- ایرنا- یاسوج - ایرنا - مدیرکل پزشکی قانونی کهگیلویه و بویراحمد گفت: این استان با ۲۴۹ فوتی و چهار هزار۹۰۲ مجروح رتبه ششم آمار جرحی برحسب جمعیت را در کشور دارد که این آمار در چند سال اخیر رو به افزایش بوده است .

کامروز امینی" روز سه شنبه در گفت و گو با ایرنا اظهار کرد: آمار فوتی های ناشی از تصادف در این استان ۱۱/۹ درصد افزایش نسبت به سال ۱۴۰۰ دارد که ۴۷ درصد بیشتر از میانگین کشوری در سال ۱۴۰۱ گزارش شد.

داده‌های رسمی نشان می‌دهد، تصادفات رانندگی بعد از بیماری‌های قلبی و سرطان سومین عامل مرگ و میر در کشور است. حوادثی که به طور کلی سه دسته عامل را برای وقوع آن ذکر می‌کنند، رانندگی بد و خطرناک که از آن به عوامل انسانی یاد می‌شود. جاده‌های خطرساز و خودروهای ناایمن.

افزون بر ۶ هزار کیلومتر راه ارتباطی شامل اصلی، فرعی، روستایی و بزرگراه در کهگیلویه و بویراحمد وجود دارد و این استان با داشتن کمتر از 250 کیلومتر بزرگراه و شرایط خاص توپوگرافی و کوهستانی یکی از استان‌های خطرناک در زمینه سوانح رانندگی است.

چهار محور یاسوج-اصفهان، یاسوج- بهبهان، گچساران- بابامیدان و "پاتاوه -دهدشت جزو جاده‌های شریانی استان هستند و باید در راستای ایمن سازی این مسیرها تلاش جدی شود.

کهگیلویه و بویراحمد رتبه پنجم غرق شدگی را در کشور دارد

امینی با بیان اینکه ۱۵ نفر پارسال در استان بر اثر غرق شدگی جان خود را از دست دادند گفت: طبق آخرین آمار کهگیلویه و بویراحمد رتبه پنجم غرق شدگی را در کشور دارد.

بر اساس آخرین سالنامه آماری سازمان پزشکی قانون کشور، کهگیلویه و بویراحمد در سال ۱۴۰۰ در رتبه هشتم و در سال ۱۴۰۱ در رتبه پنجم کشوری در میزان متوفیات ناشی از غرق شدگی بر حسب جمعیت قرار دارد که با توجه به افزایش آمار، نیازمند چاره جویی است.

این استان با داشتن ۶۶ رودخانه دائمی و فصلی یکی از استان‌های آسیب پذیر در زمینه غرق شدگی است و وجود دریاچه و سدهای کوثر، مارون و بیش از ۱۰ رودخانه پرآب، کانون پرمخاطره‌ای برای سلامت جوانان کهگیلویه و بویراحمدی در فصل گرماست.

رتبه برق گرفتگی استان در کشور چهاردهم است

وی با اشاره به رتبه های استان در دیگر حوادث گفت: رتبه برق گرفتگی استان در کشور چهاردهم است این در حالی است که در سال ۱۴۰۰ استان رتبه بیست و سوم را داشت.

مدیرکل پزشکی قانونی تعداد فوتی های ناشی از برق گرفتگی را هفت نفر بر شمرد که ۹/۴ درصد بیشتر از میانگین کشوری (به نسبت جمعیت) در سال ۱۴۰۱ است.

برق گرفتگی یکی از علل عمده مرگ و میر در جهان است، مهم‌ترین مسئله در برق گرفتگی پیشگیری از وقوع آن است و این میسر نمی شود مگر آنکه آموزش همگانی و بالا بردن سطح آگاهی های جامعه، و رعایت بهداشت کار، توسط کارگر و کارفرما و حاکم شدن بهداشت صنعتی، در سرلوحه کارگران و جامعه انسانی قرار گیرد.

امینی وضعیت گازگرفتگی و سوختگی استان را رتبه بیست و هشتم بر شمرد و ادامه داد: در سال گذشته تعداد گازگرفتگی سه نفر و سوختگی پنج نفر گزارش شد.
وی گفت: رتبه استان را در مرگ های ناشی از سوختگی در سال ۱۴۰۰ بیست و دوم بود و اضافه کرد رتبه استان در مرگ های ناشی از مسمومیت با منواکسید کربن در سال ۱۴۰۰ رتبه بیست و نهم ثبت شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha