۴ شهریور ۱۴۰۲، ۱۰:۱۹
کد خبرنگار: 2201
کد خبر: 85208008
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

زنجیره تولید تا فروش صنایع دستی در دزفول ایجاد شود

دزفول-ایرنا- امام جمعه دزفول بر ضرورت توسعه صنایع دستی در این شهرستان تاکید کرد و خواستار ایجاد زنجیره تولید تا فروش این محصولات شد.

حجت الاسلام مسعود بهرام پور روز شنبه درخصوص جهانی شدن کپوی دزفول در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا از تلاش مجموعه میراث فرهنگی در راستای جهانی شدن هنر مردم این شهرستان قدردانی کرد و افزود: کپوبافی سالها در زندگی عادی مردم دزفول به عنوان یک هنر رونق داشته و اکنون این هنر جهانی شده است.
وی با بیان اینکه فرصت‌های زیادی برای ثبت جهانی آثار دیگر دزفول از دست رفته است، ادامه داد: میراث فرهنگی دزفول اجازه نداد این امتیاز توسط شهرهای دیگر ثبت شود که جای قدردانی دارد.
امام جمعه دزفول گفت: هنر و صنعت‌های زیبایی در هر گوشه ایران وجود دارد که باعث افتخار است و نباید اجازه داد این فرصت‌ها از دست بروند قبل از اینکه افراد دیگر نسبت به ثبت این آثار اقدام کنند ما که صاحب این آثار و سبک‌ها هستیم باید برای ثبت جهانی ظرفیت‌های خود اقدام کنیم.
حجت الاسلام بهرام پور اظهارامیدواری کرد میراث فرهنگی همچنان پای کار باشد و آنچه حق ملت ایران است از سازمان‌های جهانی مطالبه کند.
وی توسعه صنایع پایین دستی و کوچک را از ضرورت‌های کشور عنوان کرد و افزود: با توجه به اینکه نمی‌توانیم صنایع بزرگ هزینه بر با اشتغالزایی کمتر را در همه نقاط ایجاد کنیم باید به سمت توسعه صنایع کوچک پیش رویم.
امام جمعه دزفول تاکید کرد: هرچقدر آوازه جهانی ما در صنایع دستی بیشتر باشد بازار و اشتغال بیشتری می‌توان ایجاد کرد.
وی بر ضرورت توسعه صنایع پایین دستی و صنایع دستی تاکید کرد و افزود: باید مردم را برای تولید بیشتر صنایع دستی تشویق و زنجیره‌ای از تولید تا انتقال به بازار و فروش محصولات ایجاد کنیم.
حجت الاسلام بهرام پور گفت: اگر این امر محقق شود جوانان زیادی به این مشاغل روی می‌آورند و موجب درآمدزایی خوبی برای کشور می‌شود.
وی افزود: صنایع دستی دزفول مشتریان زیادی در دنیا دارد می‌تواند درآمدزایی کند.

به گزارش ایرنا وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی ۲۵ مردادماه امسال جهانی شدن کپوی دزفول را اعلام کرد.

کپو یکی از صنایع دستی ویژه شهرستان دزفول به شمار می‌رود که ماده اولیه آن را چوب کرتک(موجود در بیشه زارهای دزفول) تشکیل می‌دهد.

کپوبافی با داشتن اصالت، کیفیت و ظرافت بالا برای افراد زیادی اشتغال ایجاد کرده و از رشته‌های بومی و خاص خوزستان به ویژه شهر شهیون دزفول است.

کپو با پیچش ساقه‌های مرکزی و جوان نخل به دور ساقه‌های کرتک شکل می‌گیرد؛ کپو در گویش محلی دزفولی به ظرف حصیری کروی سر دار که از برگ خرما و کرتک بافته شده گفته می‌شود.

کپوهای دزفول از نظر کیفیت و اصالت رتبه نخست را در کشور دارند و به شهرهای مختلف و خارج از کشور صادر می‌شوند.

دزفول با پیشینه‌ای چند هزار ساله و آثار باستانی دارای بیش از ۵۰۰ کارگاه تولید ۱۰۰ نوع صنایع دستی بوده که اکنون بسیاری از آنها به فراموشی سپرده شده‌اند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha