به گزارش ایرنا، مراسم «تقدیر از اقدام انقلابی و بخشنامه انقلابی معاون سیاسی سابق وزیر کشور» به همت بسیج دانشجویی دانشگاه تهران با حضور «محمدرضا غلامرضا» معاون سیاسی سابق وزارت کشور، «علی خضریان» نماینده مجلس شورای اسلامی و «علی جعفری» فعال سیاسی اجتماعی در دفتر بسیج دانشجویی دانشگاه تهران برگزار شد.
در این مراسم که با حضور دانشجویان برگزار شد، هر کدام از مهمانان برنامه به بیان دیدگاههای خود در خصوص بخشنامه معاون سیاسی اجتماعی سابق وزارت کشور پرداختند.
در ادامه مشروحی از این میزگرد را میخوانید:
غلامرضا: مسیر مطالبهگری و عدالتخواهی را دنبال کنید
محمدرضا غلامرضا، معاون سابق وزیر کشور در ابتدای مراسم با اشاره به قانونی بودن بخشنامه انتخاباتی وزارت کشور به ابعاد دیگری از حواشی آن پرداخت و گفت: بخشنامه انتخاباتی وزارت کشور کاملاً بر اساس قانون بود و حتی گفتیم یک گروه حقوقدان هم بررسی کنند که آیا تخلفی در این بخشنامه بوده است یا نه.
وی افزود: حقیقتاً یک سری بدیهیات در بخشنامه مطرح شده بود، مثلاً اگر یک مسئول کشوری برود در استانی و جایی را افتتاح کند باید استاندار در جریان باشد. در واقع ما یک امر بدیهی را متذکر شدیم. کما اینکه غیر از آن یک بخشنامه دیگر هم به دولت زدهایم، آنجا هم به روسای دستگاههای اجرایی متذکر شدیم، مثلاً که استعفاها نباید استعفاهای صوری باشد. نشود که اسم یک نفر حذف شود؛ ولی کماکان از همه مواهب برخوردار باشد.
معاون سابق وزیر کشور ادامه داد: بنابراین کاری که انجام دادم یک کار معمولی بود، قانون را متذکر شدم، پس اقدام من انقلابی نیست و این صفت انقلابی نظر لطف شماست.
غلامرضا گفت: این قضیه پشتصحنههایی دارد که الان نمیتوان آنها را گفت، چون موجب اختلاف میشود. الان در ایام اربعین هستیم، شروع سال تحصیلی را در پیش داریم، سپس انتخابات داریم، پس فضای کشور باید آرام باشد، به همین خاطر سکوت کردم.
وی بیان کرد: دیدم در بعضی از توییتها، گفتند بنده در شب شهادت حاجقاسم جلسهای با ایشان بودم؛ اصلاح میکنم من آن شب در آن جلسه نبودم. بنده اسطوره نیستم و به دنبال اسطورهسازی هم نیستم. یکی از مشکلات ما همین است که یک نفر را بیش از اندازه بزرگ میکنیم و بالا میبریم و آن فرد را اسطوره میکنیم؛ در این صورت اگر آن فرد خطایی انجام دهد، آن وقت آرمانهایمان فرو میریزد؛ بنابراین روی معیارها بایستید نه آدمها.
معاون سابق وزیر کشور تاکید کرد: توصیهام به تشکلهای دانشجویی این است که مسیر مطالبهگری و عدالتخواهی را دنبال کنند، زیرا به این فعالیتها نیاز است. اگر جایی این قطار از مسیر خارج میشود، کسی باید باشد که حواسش باشد و تذکر بدهد.
غلامرضا تصریح کرد: بنده از هیچکسی هراسی ندارم و اگر آبرویی داشته باشم برای انقلاب وسط گذاشتهام. در پایان فشارهایی که به من وارد شد کم نبود؛ اما در عین حال آرامشی که خداوند در این شرایط به من عطا کرد نیز چیز غیر قابل توصیفی است.
خضریان: برخی در مجلس و دولت خطا کردند
علی خضریان، سخنگوی کمسیون اصل نود مجلس شورای اسلامی نیز در ابتدای سخنان خود با اشاره به موضوع بخشنامه معاون سابق وزارت کشور به ابعاد مختلف حواشی اخیر پیرامون این بخشنامه پرداخت و افزود: موضوع آقای غلامرضا مربوط به یک بخشنامهٔ داخلی بود و مطلب عمومی نبود که عمومی شد. اول باید بررسی شود که چه کسانی در وزارت کشور این مطلب را منتشر کردند.
وی بیان کرد: نمایندگان مجلس همه یک موضع ثابت ندارند. موضع مجلس در رأیش معلوم میشود. این جای تأسف دارد که پیش از مشخص شدن رأی مجلس، وزیر کشور به سمت تغییر معاون سیاسی رفت. خطای اول آنجایی صورت گرفت که وزیر کشور بندهایی از بخشنامه را باطل کرد.
سخنگوی کمسیون اصل نود مجلس گفت: این چرخه، چرخهٔ خطرناکی است. اگر جلوی این منطق را کسی نگیرد و بخواهد ادامه پیدا کند، این چرخه تا دهیارها هم ادامه پیدا میکند. بعد از کنار گذاشتن آقای غلامرضا، این نداها از درون مجلس دوباره بلند شد و ماجرای استیضاح وزیر کشور مجدداً توسط برخی نمایندگان مطرح شد.
خضریان ادامه داد: حضورم در این جلسه اول برای تقدیر از اقدام آقای غلامرضا و دوم برای جلوگیری از یک رویهٔ خلاف منطق است. خدا شاهد است که حضورم نه تبلیغاتی است و نه ایستادن جلوی مجلس است.
این نماینده مردم تهران در مجلس افزود: اقدام دانشجویان در حمایت از آقای غلامرضا هم قابل تقدیر است که صدای حق و صدای مظلوم را میشوند. باید بپذیریم که برخی از دوستان ما در مجلس و برخی از دوستان ما در دولت خطا کردند. نباید به بهانهٔ عدم ایجاد اختلاف بین دولت و مجلس، حق را کنار بگذاریم.
وی تاکید کرد: روزی که آقای وحیدی، وزیر کشور به مجلس آمد، به ایشان گفتم که اگر به آقای غلامرضا دست بزنید، دیگر وزیر کشور نخواهید بود. آقای وزیر کشور، دیدید که عقبنشینی اولیهٔ شما در حذف بندها نتیجه نداد، چرا عقبنشینی دوم را انجام دادید؟؛ به وزیر گفتم که استیضاح ایشان نتیجه نخواهد داد.
خضریان گفت: کلان مجلس یازدهم متوجه این است که ما در آستانه برگزاری انتخابات، اربعین و سالروز اغتشاشات گذشته هستیم. مجلس به استیضاح وزیر کشور رأی نمیداد و امکان تغییر ایشان وجود نداشت. این پیغام روشن بخش مهمی از نمایندگان مجلس است که در صحن تأثیرگذارند؛ چرا ایشان این پیام را دریافت نکردند؟
سخنگوی کمسیون اصل نود مجلس اضافه کرد: چرا به جای اینکه حرف درست را به سایر بخشها بسط دهیم، حرف حق را زمین میزنیم؟ اینکه یک بخشنامه به این اشاره دارد که عدالت در انتخابات باشد، حرف آقای غلامرضا نیست، حرف رهبری است. از شما دانشجویان میخواهم که در گام اول در انتخابات آتی بر اساس شاخصبندیهایی که از امامین انقلاب به ما رسیده نمایندگان فعلی و نامزدها را ارزیابی کنید و در اختیار همان نماینده یا نامزد قرار دهید؛ سپس بین افکار عمومی منتشر کنید. این منطقیترین روش ورود تشکلهای دانشجویی به انتخابات آینده است.
جعفری: نمیشود هر حرف و اقدام مجلس و دولت را انقلابی دانست
علی جعفری، فعال سیاسی - اجتماعی نیز در پایان این مراسم گفت: به نظرم این اقدام آقای غلامرضا فرهنگ سیاسی انتخابات را یک پله ارتقا داد. به قول خودشان اینها چیزهایی بوده که وظیفه قانونی و بدیهی بوده است؛ اما انجام نمیشد. در واقع آنقدر عقبنشینی کردیم که بدیهیات خیلی جاها انجام نمیشده و الان هزینه دارد و این اقدام انقلابی است.
وی افزود: حرف رهبری روی چشم ما است؛ هم دولت انقلابی و هم مجلس انقلابی. اما نمیشود هر حرف و اقدام هر فردی از مجلس و دولت را انقلابی دانست و نقد نکرد. این حرف بد تفسیر شده است.
این فعال سیاسی - اجتماعی تاکید کرد: استیضاح قرار بوده برای گرهگشایی از کار ملت و برخورد با کمکاری باشد، نه استفاده نادرست.
نظر شما