بیشتر چاههای غیرمجاز مسدود شده به دلیل جریمه اندک دوباره حفر می‌شوند

تربت‌حیدریه- ایرنا- مدیر منطقه آب تربت‌حیدریه گفت: عملیات انسداد ۶۸ حلقه چاه غیر مجاز از ابتدای امسال تاکنون در این شهرستان انجام شده است، بیشتر چاههای مسدود شده بدلیل جریمه اندک دوباره حفر می‌شوند.

مهدی طلعتی روز ‌شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: در زمینه انسداد چاههای غیر مجاز با مشکل خلاء یا ضعیف بودن قوانین بازدارنده مواجه هستیم و این بدان معناست که بلافاصله بعد از پر کردن چاه، فرد خاطی دوباره اقدام به حفر می‌کند، زیرا جریمه آن بین پنج تا ۱۵ میلیون ریال است و این رقم را تنها با فروش یک تانکر آب جبران می‌کند.
وی تعداد چاههای کشاورزی در بخش کشاورزی و صنعت تربت حیدریه را شامل ۶۵۵ حلقه عنوان و بیان کرد: از این تعداد حدود ۵۰۱ حلقه چاه کشاورزی و ۱۵۴ حلقه چاه در بخش شرب، صنعت و خدمات دایر است که در مجموع از این چاهها سالانه ۲۲۰ میلیون مترمکعب آب برداشت می‌شود.

مدیر منطقه آب تربت حیدریه ادامه داد: ۸۹ درصد معادل ۱۹۶ میلیون مترمکعب آب تولیدی این شهرستان در بخش کشاورزی به مصرف می رسد و سهم بخش شرب، صنعت و خدمات ۲۵ میلیون متر مکعب است که هشت درصد از این میزان مربوط به بخش شرب و سه درصد بقیه نیز مربوط به بخش خدمات و صنعت است.
وی تعداد قنوات منطقه تربت حیدریه را ۵۱۱ رشته و آبی که از آن‌ها استحصال می‌شود را حدود ۲۰ میلیون مترمکعب در طول سال عنوان کرد و افزود: از ۱۴۵ حلقه چشمه موجود در تربت حیدریه بیشتر آنها به دلیل خشکسالی‌های چند سال اخیر خشک شده و در مجموع حدود ۱۰ میلیون مترمکعب تولید بیشتر ندارد.

بیشتر چاههای غیرمجاز مسدود شده به دلیل جریمه اندک دوباره حفر می‌شوند


طلعتی در بخش از سخنانش گفت: در راستای تعادل‌بخشی در مصرف آب در شهرستان تربت حیدریه ابتدا به ساکن و برای نخستین بار در سطح کشور، اقدام به کنترل چاه‌های داری مجوز با نصب سیستم هوشمند مانیتورینگ شده است.
وی در ادامه به چالش‌های پیش رو اشاره و اظهار کرد: سالها است که ما و جهاد کشاورزی بر سر قوانین حاکم به تفاهم نرسیده‌ایم و حال آنکه یک کشاورز ما فهمیده که کشاورزی برایش مقرون به صرفه نیست.
مدیر منطقه آب تربت حیدریه افزود: بر این اساس مجموعه فعالیت منابع آب و کشاورزی در این خطه بر اساس یک قاعده " باخت باخت" است یعنی هم ما باید آب را ارزان بفروشیم و هم کشاورز ما ناراضی است.
وی تصریح کرد: مشکل بعدی "وظایف و اختیارات" وزارت نیرو است که با هم تناسبی ندارند و لذا شاهد موازی کاری بین وزارت جهاد و وزارت نیرو هستیم، این در حالی است که جهاد کشاورزی از پشتوانه اجتماعی بیشتری برخوردار است.

مدیر منطقه آب تربت حیدریه ادامه داد: با کمال تاسف تاکنون در تصمیم‌‎سازی‌ها تنها دولتی‌ها حق رای داشتند و ذینفعان و بهره‌برداران بخش خصوص در برنامه‌‎ریزی‌ها دخالت داده نمی‌‎شدند، البته به تازگی و آرام‌آرام این رویه جای خود را به حضور بخش خصوصی تغییر داده و اکنون تعاونی «آب‌بران» تربت حیدریه که یک انجمن صنفی با عضویت بهره‌برداران منابع آب است، ایجاد شده و کم‌کم مدیریت دشت‌ها به این گروه واگذار می‌شود.
طلعتی در ادامه مصرف غیراستاندارد به دلیل ارزان بودن قیمت آب را به عنوان چالش دیگر یاد کرد و گفت: سرانه مصرف آب شرب هر نفر ۲۷۰ لیتر در روز و این در حالیست که رقم استاندارد و نرمال آن باید ۱۷۰ لیتر در روز باشد و این یعنی روزی ۱۰۰ لیتر تلفات آب داریم که عمده‌ترین دلیلش فرسودگی شبکه توزیع آب است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha