چهار میلیون دلار سرمایه خارجی امسال در استان سمنان جذب شد

سمنان - ایرنا - مدیرکل امور اقتصادی و دارایی استان سمنان گفت: یک و هفت دهم میلیون دلار در سال ۱۴۰۱ و امسال سرمایه‌گذاری پنج و نیم میلیون دلاری مصوب و چهار میلیون دلار جذب شد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، علیرضا دیانی روز شنبه در نشست با اصحاب رسانه در سالن همایش اداره‌کل امور اقتصادی و دارایی استان سمنان ابراز کرد: رایزنی برای سرمایه‌گذاری از کشورهای روسیه، افغانستان، چین و بلاروس در استان سمنان در دست پیگیری است.

وی بیان کرد: برخی سرمایه‌گذاران از امور اقتصادی و دارایی مجوز می‌گیرند و برخی مستقیم از اداره‌کل صنعت، معدن و تجارت مجوز می‌گیرند و طبق این مساله، بدون شک سرمایه‌گذاری خارجی در استان سمنان بیش از میزان اعلام شده است.

وی بیان کرد: هر خارجی که وارد کشور می‌شود باید یک مجوز سرمایه‌گذاری بگیرد و اکنون برخی کشورها به شدت راغب سرمایه‌گذاری در استان سمنان هستند.

دیانی تصریح کرد: کتابی درباره توانمندی و ظرفیت شهرستان‌های استان سمنان به ۲ زبان فارسی و انگلیسی برای جذب سرمایه‌گذار در حال نگارش است. گفت: بین ۳۰ تا ۳۲ فرصت سرمایه‌گذاری با اخذ تمامی مجوزهای بی‌نام آماده و در صورت مراجعه سرمایه‌گذاران فرصت‌ها معرفی و بدون تعلل و تاخیر واگذار می‌شود.

سمنان تنها استانِ بدون نماد سهام عدالت در بورس

مدیرکل امور اقتصادی و دارایی استان سمنان با بیان اینکه ۲۲۰ هزار نفر در استان دارای سهام‌عدالت سبدگردانی به روش غیرمستقیم را انتخاب کردند، بیان کرد: سمنان تنها استان کشور است که نماد سهام عدالتش در بورس بالا نیامده است و علت این مشکل نبود همراهی در حسابداری و حسابرسی شرکت سرمایه‌گذاری و برگزارنشدن مجمع انتخاباتی است.

وی با اشاره به اینکه پرداخت تسهیلات تبصره ۱۸ امسال برای هر دستگاه بخش‌نامه خاص دارد، گفت که بانک‌های خصوصی در رونق تولید و پرداخت تسهیلات در این بخش کمکی نمی‌کنند و جذب سپرده‌ها به سمت بانک‌های خصوصی است.

پایان نیمسال اول، مهلت جذب ۳۰ درصد بودجه باقی‌مانده استان

وی با اشاره به اینکه سی و یکم شهریور آخرین فرصت جذب اعتبارات سال ۱۴۰۱ است، افزود: ۳۰ درصد اعتبارات هنوز باقی‌مانده و امید است تا پایان مهلت این میزان جذب شود.

وی بیان کرد: اعتبارات سال ۱۴۰۱ استان سمنان حدود ۲۰ هزار میلیارد ریال است که تا پایان شهریور امسال فرصت برای جذب ۳۰ درصد این اعتبارات باقیمانده وجود دارد.

چهار میلیون دلار سرمایه خارجی امسال در استان سمنان جذب شد

دیانی اظهار کرد: ۳۶ هزار ریال درآمد استان سمنان در سال گذشته بود و امسال ۳۸ هزار میلیارد ریال درآمد تعهد شد که از ابتدای امسال تا کنون ۱۷ هزار میلیارد ریال وصول شده است.

استان سمنان ۴۶۲ طرح نیمه‌تمام دارد
مدیرکل امور اقتصادی و دارایی استان سمنان ابراز کرد: شهرداری‌ها باید مالیات بر ارزش افزوده را طبق دستورالعمل‌ها و سرفصل‌های خاص هزینه کنند.

به گفته دیانی، پنج میلیارد ریال از محل ارزش افزوده امسال بین شهرداری‌ها، فرمانداری و دهیاری‌های استان سمنان پرداخت شد. به شهرداری سمنان ۹۰۰ میلیارد تومان و به شهرداری شاهرود ۱۷۲ میلیارد تومان در سال ۱۴۰۱ از محل مالیات بر ارزش افزوده پرداخت شد.

وی تصریح کرد: ۴۶۲ طرح نیمه‌تمام در استان سمنان وجود دارد که ۱۵۰ هزار میلیارد ریال برای تکمیل این طرح‌ها لازم است و مولدسازی اموال مازاد در پیشبرد و تکمیل طرح‌ها کمک‌کننده است.

مدیرکل امور اقتصادی و دارایی استان سمنان گفت: استان سمنان در مقایسه با استان‌های دیگر ملک ارزنده ندارد، اما تعداد املاک زیاد است.

مولدسازی ۱۳ ملک مازاد دستگاه‌های اجرایی استان سمنان

دیانی افزود: کارگروه مولدسازی اموال مازاد استان به ریاست استاندار سمنان تشکیل و اکنون ۶ نشست برگزار شده است. ۱۳ ملک به ارزش۴۳۰ میلیارد ریال سال گذشته به منظور مولدسازی فروخته شد.

وی ادامه داد: تهاتر و مشارکت با پیمانکاران جایگزین فروش اموال به منظور مولدسازی سودمندتر است و این طرح در استان سمنان در اولویت نسبت به فروش است. تمامی فروش اموال مازاد به منظور مولدسازی در بستر سامانه انجام می‌شود.

مدیرکل امور اقتصادی و دارایی استان سمنان با اشاره به اینکه پنج‌هزار سند دولتی در استان شناسایی شد که بیش از ۸۰ درصد تک برگی شده است، افزود: تک برگی شدن از بسیاری از سوءجریانات جلوگیری می‌کند.

وی بیان کرد: ۹۴ درصد اموال غیرمنقول دولتی ثبت سامانه شده است.

دیانی تصریح کرد: هیچ استانی برای دسترسی به سامانه ملی مجوز ندارد و از ابتدای امسال تا پایان مرداد ۶ هزار و ۶۸۰ درخواست ثبت و بیش از سه‌هزار درخواست منجر به صدور مجوز شد.

وی ابراز کرد: یکهزار و هشت مجوز با تاخیر صادر و بقیه درخواست‌ها به دلیل نواقص اطلاعات منجر به صدور مجوز نشد.

دیانی تصریح کرد: درخواست واحدهای تولیدی و صنعتی، کسب و کار قالیبافی، صنایع دستی، پوشاک زنانه، گلیم بافی، مشاور املاک، خوار و بار و مجتمع‌های بین راهی جزو ۱۰ درخواست پرطرفدار در استان سمنان در سالجاری است.

فقط ۶ درصد اعتبارات، از منابع استانی است

معاون اقتصادی اداره‌کل امور اقتصادی و دارایی استان سمنان گفت: طبق اصل ۹۸ قانونی اساسی هر فردی که تمایل به ایجاد کسب و کار دارد، اگر مخالف موازین شرعی و قانونی و اسلامی نباشد، می‌تواند پیگیر ایجاد آن باشد.

حامد ضیاءالدین تصریح کرد: افزایش کسب و کار در هر صنف از رانت‌ جلوگیری می‌کند و موجب رقابت‌پذیری و پرهیز از انحصارگرایی می‌شود.

معاون نظارت مالی و رییس خزانه معین استان سمنان گفت: برای مولدسازی اموال مازاد در گام نخست به دستگاه‌های اجرایی پیشنهاد داده می‌شود از محل مولدسازی املاک، طرح ها را تکمیل کنند.

نبی الله فولادی تصریح کرد: هر منابعی که به منظور مولدسازی اموال مازاد فروخته شد، ۱۰۰ درصد از خزانه به استان بازمی‌گردد.

وی یادآور شد: کمتر از ۶ درصد منابع اعتباری استان از محل منابع استانی و بیش از ۹۴ درصد از محل اعتبارات ملی است و مدیران کل دستگاه‌های اجرایی باید پیگیر منابع اعتباری ملی باشند.

فولادی تاکید کرد: بودجه استان سمنان کفایت تکمیل طرح‌ها را نمی‌کند و باید از مدیران کل پیگیر تخصیص منابع ملی باشند و رسانه‌ها نیز در این زمینه مطالبه‌گری کنند.

به گفته معاون نظارت مالی و رییس خزانه معین استان سمنان، برخی فعالیت‌ها مانند کشاورزی، تولیدی، ورزشی و صنایع دستی، از پرداخت مالیات معاف هستند.

فولادی تصریح کرد: طبق تکلیف قانونی هر واحد تولیدی موظف به تشکیل پرونده مالیاتی در محل کسب و کار است و پرداخت مالیات در واحدها بر پایه توافق است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha