به گزارش ایرنا به نقل از الجزیره، رئیس دورهای اکواس افزود ، موافق جنگ نیستیم و ان را برای منطقه زیانبار می دانیم، اما دفاع از دمکراسی یک اقدام مقدس است.
وی پیشتر نیز در سخنانی درباره تهدیدها به مداخله نظامی خارجی در نیجر اظهار کرد: من مکالمههای تلفنی فشردهای را درباره آمادگی برخی کشورها و طرفها برای مداخله نظامی در نیجر دریافت کردم.
تینوبو در این باره گفت: ما خواستار تعهداتی از سوی شورای نظامی نیجر هستیم چراکه مسئولیت به خطر افتادن جان مردم برعهده این شورا است.
وی در ادامه هشدار داد که اگر نظامیان نیجر با جامعه اقتصادی کشورهای غرب آفریقا (اکواس) همکاری نکنند، طرفهای دیگری مداخله خواهند کرد.
نیروهای گارد ریاست جمهوری نیجر چهارم مردادماه جاری "محمد بازوم" رئیس جمهوری این کشور را به اتهام فساد، همدستی با غرب و بی تفاوتی به فقر برکنار کردند و درخواستهای سازمان ملل متحد، کشورهای غربی و جامعه اقتصادی کشورهای غرب آفریقا (اکواس) برای بازگرداندن او را رد کردند.
آنها در تلویزیون دولتی این کشور پس از برکناری بازوم از بسته شدن مرزها و برقراری منع آمد و شد خبر دادند و همچنین در ۶ مرداد ماه "ژنرال عبدالرحمن چیانی" را به عنوان رئیس شورای انتقالی این کشور منصوب کردند.
پس از اینکه کودتاچیان نیجر از ضربالاجل جامعه اقتصادی غرب آفریقا (اکواس) برای بازگرداندن رئیس جمهور برکنار شده این کشور سرپیچی کردند، رهبران این بلوک اقتصادی و سیاسی روز ۱۰ اوت (۱۹ مرداد) برای بحث در مورد گامهای بعدی دیدار کردند.
اکواس همراه فرانسه و برخی کشورهای غربی دیگر از جمله آمریکا پیش از این کودتا در نیجر را محکوم و تحریمهای اقتصادی و مسافرتی بر این کشور اعمال کرده و همچنین بر روی یک برنامه اقدام نظامی احتمالی در صورت عدم آزادی و بازگرداندن بازوم به توافق رسیده است.
یک روز پس از آنکه همسایگان نیجر، مالی و بورکینافاسو گفتند هرگونه مداخله خارجی برای بازگرداندن دولت سرنگون شده به منزله اعلام جنگ تلقی میشود، فرانسه بارها اعلام کرده است که آماده انجام حمله نظامی به مستعمره سابق خود است و حتی آماده تخلیه صدها شهروند فرانسوی و اروپایی از نیجر شده است.
نظر شما