سهل‌انگاری در مدیریت منابع طبیعی، ریزگردها را مهمان همیشگی گلستان می‌کند

گنبدکاووس- ایرنا- مدیرکل منابیع طبیعی و آبخیزداری گلستان گفت: سهل انگاری در مدیریت عرصه‌های منابع طبیعی در آینده‌ای نزدیک منشا ریزگردها را داخلی کرده و این پدیده را به مهمان همیشگی شمال ایران تبدیل خواهد کرد.

به گزارش ایرنا، حمید سلامتی روز دوشنبه در مراسم متمرکز افتتاح و آغاز عملیات اجرایی ۹۷۱ پروژه با چهار هزار و ۸۵۰ میلیارد ریال اعتبار در مراوه‌تپه، احیا و اصلاح مراتع با هدف جلوگیری از بیابانی‌ شدن را اولویت دولت دانست و اظهارکرد: مردم استان روز شنبه ورود ریزگردها را لمس کردند که منشا آن خارجی به ویژه صحرای قره قوم ترکمنستان بود.

وی محور توسعه استان گلستان از ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی تا به امروز را برپایه کشاورزی اعلام و بیان کرد: تغییرات شرایط اقلیمی از جمله کاهش بارندگی‌ها در چند سال اخیر بر کشاورزی و دامپروری استان تاثیر گذاشته است بنابراین باید در بخش دولتی پیش بینی لازم را برای خشکسالی داشته باشیم.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان گفت: ۶۸ درصد مساحت استان را عرصه‌های منابع طبیعی شامل ۴۵۲ هزار هکتار جنگل و ۸۶۲ هزار هکتار مرتع تشکیل می‌دهند و تاکنون برای ۱۰۰ درصد این عرصه‌ها سند تثبیت مالکیت اخذ شد.

سلامتی، مساحت حوزه عرصه‌های ملی مراوه‌تپه را ۳۲۰ هزار هکتار اعلام کرد و افزود: ۲۲۰ هزار هکتار از این عرصه‌ها مرتعی است و پروژه‌های مرتعداری در آنها اجرا می‌شود و بیشترین جنگل‌کاری در این شهرستان انجام شد.

مدیرکل فنی و حرفه‌ای گلستان هم در این مراسم از افتتاح مرکز فنی و حرفه‌ای مراوه‌تپه بعد از ۱۲ سال در هفته دولت خبر داد و گفت: در دولت سیزدهم ۸۵ میلیارد ریال برای ساخت این مرکز هزینه شد تا شاهد افتتاح فاز نخست آن با ۶ کارگاه آموزشی باشیم.

حمزه کرایلو افزود: با پیگیری استاندار گلستان سند ائتلاف مهارتی با مشارکت ۳۱ دستگاه تدوین شده و با همراهی سازمان مدیریت برنامه ریزی شاهد تخصیص اعتبارات خوبی برای اجرای پروژه‌های فنی و حرفه‌ای در سطح استان هستیم.

وی تاکید کرد: تخصیص ۹۰ میلیارد ریال به مرکز فنی و حرفه‌ای خواهران گنبدکاووس و ۳۰۰ میلیارد ریال به مرکز فنی و حرفه‌ای نی‌تپه خان‌ببین از جمله توجه‌های ویژه دولت سیزدهم به توسعه فعالیت‌های مهارتی در استان است.

شهرستان مراوه‌تپه با سه هزار و ۶۰ کیلومتر مربع وسعت، افزون بر ۶۷ هزار نفر جمعیت دارد که در ۲ نقطه شهری و ۱۱۰ روستا سکونت دارند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha