«مریم جعفری» روز سهشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: موکب های مردمی بنیاد شهید و امور ایثارگران کرمانشاه از ورودی استان یعنی شهرستان کنگاور و هرسین تا مرز خسروی و قصرشیرین در مسیر زوار اباعبدالله الحسین (ع) مستقر است.
وی به امکان اسکان و پذیرایی از مسافران و زوار اباعبدالله الحسین (ع) در حسینه شهدای بنیاد شهید و امور ایثارگران شهر کرمانشاه و همچنین تهیه چند باب منزل برای اسکان و پذیرایی از خانواده های شاهد و ایثارگر در شهر قصرشرین خبر داد.
این مسوول همچنین به امکان اسکان و پذیرایی زائران اربعین در مدارس شاهد سرپل ذهاب اشاره کرد و گفت: برای زوار اربعین در موکب بزرگ خانواده شهدا و ایثارگران قصرشیرین امکان پخت و پذیرایی روزانه ۲ هزار پرس عذای گرم تدارک دیده شده است.
سرپرست معاون فرهنگی و آموزش بنیاد شهید و امور ایثارگران استان کرمانشاه در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اقدام های فرهنگی این نهاد در مراسم اربعین امسال؛ به بر پایی نمایشگاه اربعین حسینی در تعامل با اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان، ارائه بسته های فرهنگی در موکب ها و تبلیغات محیطی و شعائر اسلامی اشاره کرد.
جعفری تاکید کرد این موکب ها در راستای مردمی سازی برنامه های فرهنگی در ترویج فرهنگ ایثار و شهادت با مشارکت خانوادهای شهدا و ایثارگر استان و حمایت های بنیاد شهید برای فراهم کردن شرایط محیطی آنها برپا شده اند.
به گزارش خبرنگار ایرنا، قصرشیرین در غرب کرمانشاه بیش از ۲۷ هزار نفر جمعیت و بیش از ۱۸۶ کیلومتر مرز با عراق دارد که دارای ۲ مرز رسمی خسروی و پرویزخان است.
سال گذشته در مجموع ۵۰۰ هزار زائر در ایام اربعین از مرز خسروی تردد کردند که به گفته ی مسوولان با توجه به توسعه زیر ساخت ها و ۲۴ ساعته شدن تردد از این گذرگاه، امسال پیش بینی ها حاکی از سه برابر شدن تردد زائران از این مرز رسمی به عنوان اصلی ترین و قدیمی ترین محل تردد زائران به عتبات عالیات و کربلای معلا است.
مرز رسمی خسروی در فاصله ۱۵ کیلومتری قصرشیرین تا بغداد پایتخت عراق ۱۹۰، نجف ۳۸۰، کربلا ۳۰۰، کاظمین ۲۰۳ و تا سامرا ۳۲۶ کیلومتر فاصله دارد و به دلیل مسافت کوتاهی که نسبت به سایر مرزهای کشورمان با شهرهای زیارتی و مهم عراق دارد، کانونی مهم برای تردد مسافران و زائران ایرانی و عراقی است.
در این شهرستان ۱۴ واحد اقامتی شامل هتل و مهمانپذیر درجه یک تا درجه سه با ۳۲۲ اتاق و یک هزار و ۲۰۰ تخت از اوایل دهه ۸۰ ساخته شده تا زائران عتبات عالیات در مسیر تردد خود به عراق، یک شب را در این منطقه مرزی اقامت داشته باشند، این مهم با هدف رونق بخشیدن به شهر و بهره مندی مردم قصرشیرین از مزایای تردد زوار صورت می گرفت.
خسروی یکی از مرزهای مهم و با موقعیت راهبردی کشورمان است که این مرز بین المللی قدیمیترین مرز رسمی کشورمان با عراق برای تردد زائران عتبات عالیات است که در گذشته جزئی از راه ابریشم بوده است.
مرز رسمی خسروی - منذریه مسیر اصلی جاده کشورمان به سوی بغداد پایتخت کشور عراق است که این جاده در ادامه به کشور سوریه متصل شده و در نهایت به بندر حلب در ساحل دریای مدیترانه متصل میشود.
نظر شما