دکتر پژمان بختیاری نیا چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به راه های پیشگیری از بیماریهای منتقله از آب و غذا اظهار کرد: استفاده از آب آشامیدنی تصفیه شده و بسته بندی، خودداری از مصرف آبهای خنک شده با یخ های قالبی، استفاده نکردن از آبهای آشامیدنی در معابر و مواد غذایی، خوراکی و آشامیدنی عرضه شده توسط فروشندگان سیار از جمله این راههاست.
بختیاری نیا به زائران توصیه کرد: اجتناب از مصرف سبزیها و میوههایی که در مورد شست و شو و ضدعفونی کردن مناسب آنها اطمینان وجود ندارد، مصرف زیاد لیموی تازه، ماست و دوغ، به همراه داشتن آب بسته بندی و مواد غذایی سالم بسته بندی در طول سفر، شست و شوی صحیح و مکرر دست ها با آب و صابون از جمله نکات در جهت پیشگیری محسوب میشود.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز در خصوص اقدامات لازم در زمان ابتلا به بیماری های منتقله از آب و غذا ادامه داد: نوشیدن مایعات کافی یا محلول ORS، مصرف نکردن آنتیبیوتیک بدون تجویز پزشک، و نشستن ملحفه و لباسهای فرد بیمار در منابع تامین آب عمومی از جمله مهمترین اقدامات است.
وی تاکید کرد: در صورت بروز علایم گوارشی مانند اسهال تا هفت روز پس از بازگشت از سفر حتما به نزدیک ترین مرکز خدمات جامع سلامت یا پزشک معالج خود مراجعه شود.
۱۵شهریور ۱۴۰۲ مطابق با ۲۰ صفر روز اربعین حسینی است.حرکت تدریجی زائران اربعین به سمت مرزهای چذابه و شلمچه از روزهای آغازین ماه صفر شروع و چند روز مانده به روز اربعین به اوج خود میرسد.
نظر شما