آمریکا: اوکراین از موضوعات اصلی مجمع عمومی امسال سازمان ملل  است

نیویورک – ایرنا- لیندا توماس گرینفیلد سفیر و نماینده دائم آمریکا در سازمان ملل اعلام کرد: جنگ اوکراین یکی از موضوعات اصلی امسال مجمع عمومی سازمان ملل خواهد بود.

به گزارش ایرنا، لیندا توماس گرینفیلد سفیر و نماینده دائم آمریکا در سازمان ملل روز پنجشنبه به وقت محلی در جمع خبرنگاران در سازمان ملل  افزود که آلبانی به عنوان رئیس دوره ای شورای امنیت در ماه سپتامبر نشستی درباره اوکراین درحاشیه مجمع عمومی سازمان ملل برگزار خواهد کرد و ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهور اوکراین ممکن است در این جلسه شرکت کند.

سفیر آمریکا ادامه داد: همه ما خواهان صلح برای مردم اوکراین هستیم و من انتظار دارم فشار بسیار زیادی بر روسیه برای خارج کردن نیروهای خود از اوکراین خواهد بود.

قرار است هفتاد و هشتمین مجمع عمومی سالانه سازمان ملل در ماه سپتامبر آغاز به کار کند.

به گزارش ایرنا، مسکو که همواره نسبت به اعمال نفوذ پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) به مرزهای غربی روسیه هشدار داده و آن را تهدیدی برای امنیت خود معرفی کرده بود، سرانجام در پی نادیده گرفتن دغدغه‌های امنیتی خود از سوی غرب و به ویژه آمریکا در پنجم اسفند ۱۴۰۰ به اوکراین حمله کرد.

ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه ۲۱ فوریه ۲۰۲۲ (دوم اسفند ۱۴۰۰) با انتقاد از بی‌توجهی غرب به نگرانی‌های امنیتی مسکو، استقلال جمهوری‌های خلق دونتسک و لوهانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت.

پوتین سه روز پس از آن، پنجشنبه ۲۴ فوریه (۵ اسفند ۱۴۰۰) نیز عملیاتی نظامی که آن را «عملیات ویژه» خواند، علیه اوکراین آغاز کرد و به این ترتیب روابط پرتنش مسکو - کی‌یف به رویارویی نظامی تبدیل شد.

آمریکا و کشورهای غربی در پاسخ به این اقدام روسیه، تاکنون تحریم‌های گسترده‌ای را علیه مسکو اعمال و میلیاردها دلار تسلیحات و تجهیزات نظامی به کی‌یف ارسال کرده‌اند.

طی ۱۸ ماه گذشته کشورهای عضو ناتو از جمله آمریکا با کنار گذاشتن گزینه دیپلماتیک برای برقراری صلح، با حمایت‌های هنگفت نظامی از کی‌یف بر ادامه این جنگ تاکید کرده و اکنون با تجهیز اوکراین به سلاح‌های پیشرفته‌تر و سنگین‌تر نظامی، آشکارا سیاست تحریک کرملین را دنبال می‌کنند.

سفیر آمریکا در سازمان ملل  در خصوص کودتای نظامی در گابن نیز گفت: ما کودتای نظامی در گابن را محکوم می کنیم. هرگونه براندازی دولت دموکراتیک با استفاده از زور محکوم است.

گرینفیلد در خصوص عدم تمدید تحریم های کشور مالی نیز گفت: ما از تمدید نشدن این تحریم ها ناراضی هستیم و این یک نمونه دیگر از مانع تراشی از سوی روسیه است. روسیه به مردم کشور مالی توجه نمی کند. لغو تحریم ها علیه مالی می تواند به ورود تسلیحات به این کشور کمک کند که این امر به نفع دولت و مردم این کشور نیست.

کمیسیون انتخابات گابن بامداد چهارشنبه اعلام کرد که علی بونگو رئیس جمهوری این شکور با کسب ۶۴.۲۷ درصد آرای انتخابات روز یکشنبه برای سومین دور به ریاست جمهوری انتخاب شده است.

گروهی از افسران ارشد ارتش گابن چهارشنبه در تلویزیون اعلام کردند که به دلیل بی‌اعتبار بودن انتخابات عمومی اخیر، اندکی پس از اعلام پیروزی دوباره علی بونگو در انتخابات ریاست جمهوری، قدرت را به دست گرفته‌اند.

کودتاچیان گابن بریس اولیگیئه نگُئما را بعنوان رئیس دولت انتقالی این کشور معرفی کردند. وی پیش از این فرمانده گارد ریاست جمهوری گابن بود.

گابن یک کشور نفتی است و خاندان بونگو که از متحدان فرانسه هستند، در ۵۵ سال گذشته بر این کشور حکمرانی کرده‌اند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha