به گزارش خبرنگار ایرنا، ایجاد منطقه پنج مدیریت شهری از سال ۹۸ تاکنون با وجود نشستهای متعدد، هرگز به سرانجام نرسید و پیگیریهای جدی صورت نگرفت.
در واقع عزم جدی برای تحقق این مطالبه عمومی از سوی دوستداران و فعالان میراث فرهنگی نبود و همواره با انتقادهای متعدد همراه شد ضمن اینکه در این سالها برخی خانههای دارای ارزش تاریخی و گردشگری نیز تخریب شد.
اکنون موافقت وزارت کشور مبنی بر راهاندازی منطقه جدید مدیریت شهری در همدان، فعالان و دوستداران میراث فرهنگی را برای حفظ و احیای بافت تاریخی مرکز این شهر امیدوار کرد.
براساس مصوبه وزارت کشور، شهرداری منطقه پنج همدان در بافت مرکز مجوز فعالیت گرفت تا محلههای تاریخی و قدیمی این شهر از گزند تخریب و از بین رفتن در امان باشد.
مصوبه وزارت کشور نشان میدهد که شهرهای بزرگ و مراکز استانها و کلانشهرها به ازای هر ۱۱۰ هزار شهروند، باید خدمات شهری صورت بگیرد که نیاز به ایجاد منطقه جدید مدیریت شهری دارد.
براین اساس شهرداری همدان در راستای خدمات بهتر و نیز حفظ بافت تاریخی مرکز شهر همدان، پیشنهاد ایجاد منطقه جدید مدیریت شهری را از سالها قبل ارایه داد اما به نتیجه لازم نرسید که این موضوع با اهتمام ویژه قاسمی فرزاد استاندار همدان، پیگیریهای شورا و شهرداری، پس از ماهها مطالعه و رعایت الگوها و آیین نامههای کشوری، محقق شد.
با این موافقت مهم وزارت کشور، سیاستگذاری واحد در احیا و بازسازی بافت فرسوده و قدیمی همدان ایجاد خواهد شد تا مکانهای تاریخی و واجد ارزش در این منطقه شناسایی و مرمت شود.
حفظ بافت تاریخی رویکرد شهرداری منطقه پنج
رئیس کمیسیون سرمایهگذاری و گردشگری شورای اسلامی شهر همدان در این باره گفت: حفظ بافت تاریخی مرکز این شهر محور راهاندازی منطقه جدید مدیریت شهری است.
«حمید بادامی نجات» پیرامون راهاندازی مدیریت منطقه پنج شهرداری همدان اظهار داشت: حفظ و احیای بافتهای واجد ارزش همدان از رویکردهای اصلی شهرداری و شورای شهر است و برهمین اساس دیدگاه مثبت در راهاندازی شهرداری منطقه پنج وجود دارد.
وی اضافه کرد: صدور پروانه برای بناهای ارزش تاریخی، معماری و شهرسازی بسیار حایز اهمیت است و هم اکنون با ایجاد منطقه پنج شهرداری بافت مرکزی شهر همدان بازآفرینی میشود.
بادامی نجات توجه ویژه به احیا و رونق گردشگری را مورد اهمیت دانست و گفت: توجه به خانههای بومگردی، هتلرستورانهای سنتی و فضاهای تجاری بهصورت کاروانسراها و حتی در مرکز محلات که بافت آنها دستنخورده باقی مانده را خواهیم داشت تا مراکز محلات را با ساختار قدیم دوباره احیا کنیم.
این عضو شورای شهر تاکید کرد: همزمان با راهاندازی این منطقه شهرداری، نیازمند تعامل بین دستگاهها و کارشناسان، اساتید و صاحب نظران علم شهرسازی و معماری در کنار اهداف مدیریت شهری هستیم.
وی افزود: رویکرد گردشگری یکی از اهداف اصلی در ایجاد این منطقه مدیریت شهری به شمار میرود و به طور قطع بررسیهای کارشناسی را در راس امور این طرح مطالعاتی قرار میدهیم.
بادامی نجات بیان کرد: براساس مصوبه وزارت کشور شهرهای تاریخی باید مدیریت بافت مجزا داشته باشند و این مهم با رویکرد حمایتی شورا و مدیریت شهری در برنامه کاری مدیریت شهری گنجانده شد.
شهرداری منطقه پنج حافظ بناهای تاریخی
شهردار همدان نیز گفت: ضرورت ایجاد تاسیس و تشکیل شهرداری منطقه پنج و بافت تاریخی شهر همدان از چند سال قبل مطرح بود که این موضوع با پیگیریهای صورت گرفته چندساله به نتیجه رسید.
«سیدمسعود حسینی» با تاکید بر ضرورت تشکیل شهرداری بافت تاریخی و منطقه پنج افزود: موضوع حفظ و نگهداری از آثار تاریخی و میراث فرهنگی، حفظ بناهای تاریخی و ابنیههای واجد ارزش، بازسازی ابنیههای ارزشمند، تعیین کاربریهای مختلف و انسان محوری در مرکز شهر همدان تشکیل شهرداری منطقه پنج و بافت تاریخی را دوچندان میکرد که این موضوع به ثمر رسید.
شهردار همدان افزود: جلسات مختلفی در کارگروههای تخصصی از جمله شورای اسلامی شهر همدان، دفتر فنی استانداری، معاونت شهرسازی و معماری شهرداری همدان، حوزه معاونت عمرانی برگزار و نظرات کارشناسی و فنی متخصصان برای تشکیل شهرداری منطقه پنج اخذ شد.
حسینی با اشاره به مراحل دریافت مجوز از سوی شورای شهر و استانداری همدان گفت: در مرحله بعد پرونده به سازمان شهرداریها و دهیاریهای ارسال و پس از بررسی دقیق و کارشناسی این پرونده به دفتر فنی وزارت کشور ارجاع شد.
وی با اشاره به بررسیهای دقیق موضوع در جلسات تخصصی وزارت کشور تصریح کرد: بعد از طی مراحل فنی و کارشناسی مجوز تاسیس شهرداری منطقه پنج و بافت تاریخی توسط وزارت کشور صادر شد.
«میلاد کریمی» مسئول پیگیری امور منطقه پنج همدان نیز تشکیل پرونده شهرداری منطقه پنج را مهم ارزیابی کرد و اظهار امیدواری کرد با تحقق این موضوع که با ثبت جهانی هگمتانه گره خورده شاهد اتفاقات مهم و خوب در شهر همدان باشیم.
نظر شما