۱۳ شهریور ۱۴۰۲، ۷:۳۲
کد خبرنگار: 939
کد خبر: 85219076
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

پروندهٔ خبری

رشد سرمایه گذاری در طارم زنجان نیازمند تقویت زیرساخت‌ها

زنجان – ایرنا – فعالیت‌های سرمایه گذاری در شهرستان طارم حول محور صنایع تبدیلی کشاورزی شکل گرفته ولی توسعه این صنایع نیازمند رفع برخی چالش‌ها از جمله محدودیت زمین در شهرک و ناحیه صنعتی طارم و تقویت زیرساخت‌هاست.

به گزارش ایرنا، فعالیت در زمینه های کشاورزی، زراعت، باغبانی و دامپروری در شهرستان طارم رونق چشمگیری دارد و باغداران طارمی با تولید ۴۵ درصد از زیتون کشور نقش تاثیرگذاری در اقتصاد دارند.

شهرستان طارم زنجان با داشتن ۲۱ هزار هکتار باغ زیتون و تولید حدود هزار تن محصول، پیشرو و رکورد دار تولید این محصول در کشور است.

صنایع تبدیلی در بخش کشاورزی موجب ایجاد ارزش افزوده بیشتر و ارتقای بهره‌وری می‌شود ولی با وجود برخی فعالیت‌ها همچنان جای توسعه این صنایع در طارم وجود دارد.

صنایع تبدیلی شامل مجموعه فعالیت های صنعتی مرتبط با فرآوری محصولات کشاورزی از طریق تغییرات فیزیکی، شیمیایی، ذخیره‌سازی، بسته بندی و توزیع است.

صنایع تبدیلی و تکمیلی کشاورزی مهمترین مولفه در جلوگیری از ضایعات محصولات کشاورزی، ایجاد ارزش افزوده در این بخش، افزایش سطح درآمد روستاییان و بالا بردن بهره‌وری در فعالیت های کشاورزی به شمار می رود.

لزوم تعیین تکلیف ناحیه های صنعتی در «چورزق» و «هندی کندی» طارم

فرماندار شهرستان طارم به وجود یک شهرک و یک ناحیه صنعتی در این شهرستان اشاره کرد و گفت: در محدوده این شهرک و ناحیه صنعتی با محدودیت زمین مواجه هستیم و قطعات محدودی در آنها برای واگذاری مانده که قیمت آنها هم بالاست و سرمایه گذاران خرد قادر به خرید آنها نیستند.

با راه اندازی و فعالیت ناحیه های صنعتی «چورزق» و «هندی کندی» کمبود زمین برای واگذاری به سرمایه گذاران در شهرستان طارم که اغلب هم بومی هستند رفع می شود. رضا انبارلو به لزوم تعیین تکلیف ناحیه های صنعتی در چورزق و هندی کندی تاکید کرد و ادامه داد: تاسیس این نواحی صنعتی از سال ۱۳۹۴ شروع شده ولی هنوز به سرانجام نرسیده است.

وی اظهار کرد: با راه اندازی و فعالیت ناحیه های صنعتی «چورزق» و «هندی کندی» کمبود زمین برای واگذاری به سرمایه گذاران که اغلب هم بومی هستند رفع می شود.

فرماندار طارم با بیان اینکه برای ایجاد صنایع در زمینه فرآوری و بسته بندی محصولات کشاورزی به ویژه زیتون، استقبال خوبی در طارم وجود دارد ولی در زمینه سایر فعالیت های صنعتی استقبال متقاضیان کم رنگ است.

رشد سرمایه گذاری در طارم زنجان نیازمند تقویت زیرساخت‌ها
شهرک صنعتی طارم زنجان

نبود برخی زیرساخت‌ها عامل حضور نیافتن سرمایه گذاران غیر بومی در طارم

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان زنجان در این باره به خبرنگار ایرنا گفت: نبود زیرساخت‌ها از جمله دسترسی نداشتن به خطوط آزادراهی، ریلی و هوایی مهمترین دلیل حضور نیافتن سرمایه گذاران ملی و خارجی در شهرستان طارم است.

مجید گلشنی منفرد افزود: هدایت سرمایه گذاران بومی به سمت انجام فعالیت های تولیدی در بخش صنایع فرآوری غذایی، تولید ابزار و ادوات کشاورزی و اکتشاف، استخراج و فراوری مواد معدنی مهمترین راهکار توسعه شهرستان طارم است.

وجود منابع طبیعی و زمین های کشاورزی و باغی گسترده، انجام فعالیت های صنعتی و معدنی را در شهرستان طارم با ظرافت خاصی همراه کرده است. وی گفت: عوامل و راهکارهای توسعه صنعتی و معدنی شهرستان طارم در سند توسعه تولید و تجارت استان بر اساس امتیازات این منطقه و موانع موجود تهیه شده است.

گلشنی با بیان اینکه تحقق سیاست‌های تامین امنیت غذایی استان در بستر توجه به پتانسیل و ظرفیت‌های طبیعی و جغرافیایی طارم میسر می شود، اظهار کرد: هماهنگی لازم بین اداره کل صمت و جهاد کشاورزی استان در تسهیل فعالیت صنایع تبدیلی باید افزایش یابد تا شاهد رونق تولید در واحدهای فعال در این حوزه باشیم.

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان زنجان گفت: وجود منابع طبیعی و زمین های کشاورزی و باغی گسترده، انجام فعالیت های صنعتی و معدنی را در شهرستان طارم با ظرافت خاصی همراه کرده است.

رشد سرمایه گذاری در طارم زنجان نیازمند تقویت زیرساخت‌ها
واحد فرآوری زیتون طارم

فعالیت ۱۴۰ واحد صنایع تبدیلی در طارم

رییس اداره جهاد کشاورزی شهرستان طارم از فعالیت حدود ۱۴۰ واحد صنایع تبدیلی در این شهرستان خبر داد و گفت: از آنجا که زیتون های تولیدی در سایر مناطق کشور نیز برای فرآوری به طارم زنجان منتقل می شود، ظرفیت برای توسعه صنایع تبدیلی در این شهرستان وجود دارد و پاسخگویی به متقاضیان در این حوزه، نیازمند تقویت زیرساخت ها از جمله تامین زمین در شهرک و ناحیه های صنعتی در منطقه است.

منوچهر یارمحمدی افزود: فرآوری زیتون در ناحیه های صنعتی با توجه به تمهیداتی که در آنها برای پساب حاصل از فرآوری اندیشیده می شود موجب کاهش آلودگی زیست محیطی است و فعالیت صنایع تبدیلی موجب می شود تا بخشی از زیتون در منطقه که به صورت خانگی، شیرین می شود در این واحدها مورد فرآوری قرار می گیرد.

رشد سرمایه گذاری در طارم زنجان نیازمند تقویت زیرساخت‌ها

وی اظهار کرد: در حوزه تاسیس و راه اندازی صنایع تبدیلی در شهرستان طارم، علاوه بر متقاضیان بومی تعدادی سرمایه گذار غیر بومی نیز برای این منظور ورود کرده اند.

برآیند:
در چند سال گذشته توسعه صنایع تبدیلی و میزان فرآوری محصولات کشاورزی در استان زنجان و به ویژه در شهرستان طارم روند رو به رشدی به خود گرفته و این استان جزو پیشروها در این زمینه بوده است، هر چند با توجه به ظرفیتها، تا رسیدن به نقطه مطلوب، مسیر پرفراز و نشیبی در پیش است.

با تقویت زیرساخت ها و تسریع در راه اندازی و تعیین تکلیف نواحی صنعتی نیمه کاره در طارم، زمینه توسعه صنایع تبدیلی بیش از پیش فراهم می شود.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha