آغاز برداشت انگور از باغ‌های آذربایجان‌غربی/ تولید ۲۳۰ هزار تنی پیش‌بینی می‌شود

ارومیه - ایرنا - رییس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان‌غربی با اشاره به آغاز برداشت انگور از باغ‌های استان گفت: کشاورزان استان، انواع مختلف انگور را از سطح ۲۱ هزار و ۵۰۰ هکتار باغ برداشت می کنند.

خسرو شهبازی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: پیش بینی می شود که امسال ۲۳۰ هزار تن انگور از گونه های مختلف در شهرستان های گوناگون استان برداشت و روانه بازار مصرف شود.

وی با بیان اینکه شهرستان ارومیه رتبه اول را از نظر سطح زیر کشت این محصول دارد، ادامه داد: از مجموع انگور تولیدی آذربایجان غربی، ۱۹۲ هزار تُن به صورت آبی و بقیه به صورت دیم برداشت می‌شود.

وی اضافه کرد: انگور دومین محصول باغی استان بوده و بیش از ۳۰ هزار بهره بردار به طور مستقیم و ۳۰ هزار نفر به صورت غیر مستقیم در امر داشت و برداشت، بسته‌بندی و حمل و نقل انگور فعالیت کرده و از این راه امرار معاش می‌کنند.

رییس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی با بیان اینکه این استان رتبه چهارم کشوری در تولید انگور را به خود اختصاص داده است، گفت: سالانه بیش از ۴۱۰ تُن آب‌غوره توسط سه واحد صنعتی در استان استحصال می‌شود که در مصارف خانگی و تهیه سالادها و چاشنی غذاها به‌کار می‌رود؛ البته بخش عمده‌ای از آب‌غوره نیز در استان نیز به روش سنتی خانگی تهیه می‌شود.

آغاز برداشت انگور از باغ‌های آذربایجان‌غربی/ تولید ۲۳۰ هزار تنی پیش‌بینی می‌شود

شهبازی با بیان اینکه بخشی از انگور تولیدی استان سالانه به کشورهای همسایه صادر می‌شود، اظهار کرد: از کل محصول تولیدی ۶۰ درصد به صورت تازه خوری در استان و سایر نقاط کشور مصرف شده، مقداری نیز صادر شده و بقیه در صنایع تبدیلی به صورت آب میوه، کشمش و شیره انگور فرآوری می‌شود.

به گزارش ایرنا بیش از ۳۰ رقم انگور در استان تولید می‌شود، از جمله آنها می‌توان به سفید کشمشی، قرمز کشمشی، تبرزه سفید و قرمز، ریش بابا، حسینی، خلیلی، لعل بیدانه و قزل اوزوم اشاره کرد، به تازگی ارقام خارجی از جمله فلیم، ترکمن و سایر ارقام در برخی نقاط در حال توسعه است.

زمان برداشت انگور برحسب ارقام و مناطق استان از اوایل شهریور ماه تا اواخر مهر ماه است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha