دیپلماسی صحیح ورزشی به سبک تاج؛ پل بین فوتبال ایران و عربستان چگونه زده شد؟

تهران- ایرنا- رئیس فدراسیون فوتبال توانست با همتای عربستانی خود تفاهم‌نامه‌ای را امضا کند که بر اساس آن تیم‌های فوتبال این دو کشور مشکلی برای میزبانی از یکدیگر در کشور خودشان نداشته باشند.

به گزارش ایرنا، ورزش یکی از مهمترین عوامل ارتباط بین کشورها است و حتی از آن به عنوان یک ابزار در جهت حل مناقشات سیاسی استفاده می‌شود. گاهی اوقات سایه سیاست آنقدر روی یک مسابقه ورزشی سایه می‌اندازد که اصل مطلب به حاشیه می‌رود. مصاف تیم‌های ملی فوتبال ایران و آمریکا در جام جهانی ۱۹۹۸ فرانسه مصداق بارز این موضوع است؛ دیداری که از آن به عنوان سیاسی‌ترین بازی تاریخ جام جهانی یاد می‌شود.

چند سالی بود که به دلیل مسائل سیاسی باشگاه های ایرانی و عربستانی در کشور ثالث به مصاف هم می‌رفتند و این اتفاق بیشتر از هر چیزی به سود تیم‌های عربستانی و به ضرر تیم‌های ایرانی بود؛ چرا که مصاف تیم‌های این ۲ در کشور در کشورهای عربی برگزار می شد تا شرایط به سود تیم‌های عربستانی باشد و نه نمایندگان فوتبال ایران.

جندی پیش بر اساس سیاست‌های کلی کشور ارتباط‌های سیاسی بین ایران و عربستان شکل گرفت و این اتفاق خبر خوبی برای ورزش کشور و به خصوص فوتبال بود؛ هر چند برای اینکه تیم‌های ایرانی بتوانند از تیم‌های عربستانی در کشورمان میزبانی کنند نیاز به سازوکارهایی بود که مهدی تاج به خوبی از عهده آن برآمد.

از یک سو باید کنفدراسیون فوتبال آسیا با این مسئله موافقت می‌کرد و از سوی دیگر نیاز بود که توافق با سعودی‌ها شکل رسمی به خود بگیرد. روز گذشته بود که مهدی تاج رئیس فدراسیون فوتبال ایران در ریاض با یاسر المسحل رئیس فدراسیون فوتبال عربستان دیدار کرد و تفاهمنامه‌ای در این خصوص امضا شد. در یکی از بخش‌های این تفاهم‌نامه آمده که از این پس رقابت‌های باشگاهی تیم‌های دو کشور به صورت رفت و برگشت برگزار خواهد شد و مصوبه سال ۲۰۱۶ در کنفدراسیون فوتبال آسیا لغو شد.

دیپلماسی صحیح ورزشی به سبک تاج؛ پل بین فوتبال ایران و عربستان چگونه زده شد؟

تاج: ایران و عربستان ۲ قدرت‌ فوتبال آسیا هستند

مهدی تاج درباره این تفاهم‌نامه گفت: همین که ما توافق را امضا کردیم که یک کار نو بود، AFC را هم آماده نگه داشته بودیم. ساعت یک بعد از ظهر در عربستان ۷ شب مالزی می‌شود. کنفدراسیون خیلی منتظر بود که تکلیف را معلوم کنیم و خوشبختانه پس از امضا تفاهم‌نامه‌ به AFC اعلام کردیم و برای آن‌ها ارسال شد. سریع اعلام کردند موانع برطرف شده و این اتفاق خوب افتاد که نباید از ابتدا آغاز می‌شد و این مانع ۷- ۸ ساله برطرف شد.

وی درباره سایر بندهای این تفاهم‌نامه‌ گفت: بندهای خیلی خوبی دارد. مثلا قرار شد در فوتبال ساحلی و فوتسال با عربستان، مراوده بیشتری داشته باشیم. همچنین در همه رده‌ها با هم بازی خواهیم کرد. قرار شد در آموزش به هم کمک کنیم. یاسر المسحل هم در مصاحبه‌ای که داشت گفت ایران و عربستان، ۲ قطب بسیار قوی فوتبالی را در غرب آسیا تشکیل خواهند داد و این ۲ کشور قدرتی برای فوتبال آسیا هستند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha