به گزارش ایرنا به نقل از تاس، نبنزیا سهشنبه شب اظهار کرد: حق وتو صرفا یک روش کاری نیست بلکه نقطه عطفی در تمام ساختار شورای امنیت و تضمینکننده تصمیمهای متوازن در این شوراست.
وی افزود: اما این بدان معنی نیست که رویکردها و روشهای کاری که مصالحه را تسهیل میکنند، دیگر مورد نیاز نیستند. بلکه همچنان به مذاکره، عقلانیت، واقعگرایی و گوش دادن و اعتنا کردن به دیگران نیاز است.
وی با انتقاد از وضع تحریم برای اعمال فشار بر کشورها افزود: کشورهای غربی اغلب بجای تلاش برای یافتن راه حل که مستلزم زمان و مصالحه است از روشهای ساده استفاده کرده و مبادرت به وتو یا دادن رای ممتنع در مورد قطعنامهها میکنند.
این مقام روسی تاکید کرد: برخی اعضای دائم شورای امنیت بلافاصله از استفاده از حق وتو انتقاد میکنند اما درباره اینکه خودشان نباید به حق وتو نیازی داشته باشند، سخنی نمیگویند.
وی با اشاره ترکیب فعلی اعضای دائم و موقت شورای امنیت گفت: آنها هشت رای دارند و در واقع از یک وتوی مخفی استفاده میکنند و نیازی به استفاده از وتوی واقعی ندارند. بنابراین، شورای امنیت نیازی به بزرگ شدن و اضافه کردن عضو دیگر همسو با غرب وجود ندارد.
سرگئی لاوروف وزیر خارجه روسیه چندی پیش گفت که عضویت دائمی آلمان و ژاپن در شورای امنیت سازمان ملل امکان پذیر نیست.
وی در مصاحبه خود با خبرنگاران در حاشیه نشست بریکس در آفریقای جنوبی گفت: البته امکان ندارد آلمان و ژاپن بتوانند به صورت دائمی به شورای امنیت بپیوندند و بیعدالتی را تشدید کنند زیرا بیش از یک سوم اعضای فعلی، کشورهای به اصطلاح طلایی را نمایندگی میکنند. در حالی که ۸ میلیارد باقی مانده از مردم جهان اساساً در شورای امنیت نماینده ندارند.
وزیر خارجه روسیه همچنین گفت که این دو کشور مطلقاً هیچ موضوع جدیدی را در بحثهای شورای امنیت به ارمغان نمیآورند زیرا آنها «مانند تقریباً هر کشور غربی دیگر، فرمان واشنگتن را انجام میدهند.»
نظر شما