حسین باغبان روز شنبه در گفتوگو با ایرنا اظهار کرد: اگر چه برای اجرای این طرح مدت زمان ۲ سال پیش بینی شده بود اما با تلاش و کوشش جهادی متخصصین ایرانی شاغل در پالایشگاه دوم مجتمع گاز پارس جنوبی، طی یک سال به نتیجه رسید.
وی افزود: با اجرای این طرح، ضمن این که درآمد ارزی مناسبی برای کشور ایجاد میشود می تواند سالانه از هدررفت ۱۶۸ هزار تن بوتان نیز جلوگیری کند.
مدیر پالایشگاه دوم مجتمع گاز پارس جنوبی تصریح کرد: از دیگر مزایای اجرای این طرح می توان به تامین و ارسال کل خوراک بوتان تولید شده به صنایع پتروشیمی اشاره کرد که پیش از آن امکان استفاده کامل این صنایع از این خوراک وجود نداشت.
باغبان ادامه داد: دانش و خوداتکایی مهندسان ایرانی نشان داد که می توان با تکیه بر نگاه جهادی آنها، صنعت گاز کشور را بی نیاز از مشاورین و مجریان خارجی کرد به گونهای که طرف خارجی فقط برای برای اجرای مرحله مطالعاتی این طرح درخواست ۷۰ هزار دلار داشت که نشان می دهد اگر قرار بود توسط خارجی ها انجام شود چه میزان می توانست برای کشور هزینه بر شود.
وی یادآور شد: این نگاه در وزارت نفت و مجموعه شرکت ملی گاز ایران نهادینه شده که متخصصین ایرانی می توانند در همه طرح های بزرگ گازی کشور نقشی تعیین کننده بر عهده گرفته و بدون نیاز به خارجیها ضمن صرفهجویی ارزی و کاهش مدت اجرای طرحها، زمینه سازی دستاوردهای وسیعی برای کشور شوند.
نظر شما