به گزارش ایرنا، در بیانیههای جداگانهای که مقام های فرودگاههای «هیترو» و «گتویگ» لندن منتشر کردهاند اعلام شده که آنها پیش از بالا گرفتن بحران مدارس، از وجود بتنهای نامرغوب در این ساختمانها آگاه بودند.
سخنگوی هیترو گفت که پارسال مشخص شد در پایانه سوم این فرودگاه، که عموما پروازهای آسیایی را میزبانی میکند، از مصالح ساختمانی نامرغوب استفاده شده است. وی افزود: ما در حال انجام اقدامات اصلاحی در ساختمانهایی هستیم که حاوی این مواد هستند و به پیگیری برنامههای خود، برای تحقق راه حلهای دائمی ادامه میدهیم. یک سخنگوی فرودگاه گتویک هم اعلام کرد که موقعیت بتنهای مشکلدار در ساختمان این فرودگاه شناسایی و بهطور مرتب بازرسی میشود.
گزارشها حاکیست که ساختمان فرودگاه منچستر نیز در دست بررسی است؛ سخنگوی این فرودگاه ادعا کرد که احتمال استفاده از مصالح نامرغوب در این ساختمان ضعیف است؛ با این حال تحقیقات برای اطمینان از استقامت ساختمان جریان دارد.
بحران استفاده از مصالح نامرغوب در ساختمان اماکن عمومی انگلیس این روزها به سوژه داغ رسانههای این کشور تبدیل شده است. سال تحصیلی جدید در انگلیس از دوشنبه گذشته در حالی آغاز شد که دهها مرکز آموزشی در این کشور به دلیل استفاده از بتن نامرغوب تعطیل است و بسیاری از کلاسها در کانکس و یا به صورت برخط (آنلاین) برگزار میشود.
طبق آمارها، ساختمان ۱۴۷ مرکز آموزشی در انگلیس غیرایمن شناسایی شدهاند. روزنامه گاردین در گزارشی مقصر وضع موجود را «ریشی سوناک» نخست وزیر انگلیس معرفی کرد. این نشریه عنوان کرد که نامبرده هنگامی که سکان وزارت دارایی را برعهده داشت، بودجه بازسازی مدارس مورد نیاز را تامین اعتبار نکرده بود.
گاردین به نقل از «جاناتان اسلیتر» معاون پیشین وزارت دارایی انگلیس نوشت که آقای سوناک، از ۴۰۰ مرکز آموزشی که طی سالهای ۲۰۱۶ تا ۲۰۲۰ نیاز به بازسازی داشتند، ابتدا با تخصیص بودجه ۱۰۰ مدرسه موافقت کرد و سپس آن را به ۵۰ فقره کاهش داد. اسلیتر با بیان اینکه به نظر او این مساله باید در اولویت قرار میگرفت افزود: «اما سیاست در مورد انتخاب است و این انتخابی بود که آنها صورت دادند.»
استفاده از بتن نامرغوب، پیشتر نیز خبر ساز و معلوم شد در شماری از بیمارستانهای انگلیس، این نوع بتن به کار رفته و مقام های بیمارستان مجبور به تخلیه بیماران از بخشهای با احتمال فروریختن ساختمان شدند. هفته پیش مسئولین سازمان ملی درمان انگلیس طی نامهای به بیمارستانها هشدار دادند که برای تخلیه فوری بیماران و کادر درمان در صورت ریزش ساختمان برنامه ریزی کنند.
اما مساله ای که دولتمردان لندن را نگران کرده این است که هنوز ابعاد این بحران و احتمال تعمیم آن به سایر ساختمانهای عمومی از جمله وزارتخانهها، بانکها، شوراهای شهر و ... چندان روشن نیست. اما اگر مشخص شود که ساختمان سایر مراکز عمومی هم با مشکل مواجه هستند، این مساله میتواند یک اختلال گسترده سراسری ایجاد و هزینه سنگینی را به دولتی که با مشکلات مالی عدیدهای مواجه است تحمیل کند.
نظر شما