اشتغال یک میلیون نفر در صنعت نساجی/ سالانه هر نفر ٢٠ متر پارچه مصرف می‌کند

تهران-ایرنا- مدیرکل دفتر صنایع منسوجات و پوشاک وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: صنعت نساجی برای یک میلیون نفر در کشور شغل ایجاد کرده است و اکنون هفت هزار واحد صنعتی نساجی داریم.

به گزارش ایرنا، محسن گرجی روز شنبه در افتتاحیه نخستین نمایشگاه تخصصی بین‌المللی پارچه و صنایع وابسته، اظهار داشت: ٩۶ هزار واحد صنفی و تولیدی در صنعت نساجی وجود دارد که توانسته اشتغال‌زایی کنند.

وی افزود: سال گذشته، یک میلیارد و ٨٠٠ میلیون دلار واردات داشتیم که از این رقم ٧٠٠ میلیون دلار به پارچه اختصاص دارد.

گرجی با بیان اینکه ناترازی در بخش پارچه و مواد اولیه داریم، گفت: علت رشد واردات به خاطر کم شدن قاچاق است، اکنون این صنعت وارد واردات رسمی شده است.

مدیرکل دفتر صنایع منسوجات و پوشاک وزارت صمت بیان کرد: سال گذشته عمده بودجه نوسازی و بازسازی در حوزه بافندگی بود و تلاش ما افزایش تولیدات و تامین نیاز داخلی کشور و در مرحله بعد صادرات است.

وی ادامه داد: رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار با اعضای هیات دولت از رشد تولیدات تقدیر کردند؛ این امر نشانگر حرکت رو به جلو در صنعت است و این نمایشگاه سکویی برای نمایش توانمندی‌های داخلی در تولید است.

سالانه هر نفر ٢٠ متر پارچه مصرف می‌کند

عباس تقدسی نژاد، مدیرعامل نمایشگاه بین‌المللی شهر آفتاب نیز در این آیین عنوان کرد: سالانه هر نفر ٢٠ متر پارچه مصرف می‌کند که ١. ۶ میلیارد دلار مصرف داخلی در پارچه داریم.

وی بیان داشت: پارچه هویت کشورمان و دارای سابقه طولانی است؛ ایران اثر مهمی در حوزه صادرات نساجی و اقتصاد پایدار کشورمان خواهد داشت و از این رو نیازمند اقدامات مهمی هستیم تا این صنعت به ثمر برسد و رشد کند.

تقدسی نژاد با بیان اینکه در بحث فرهنگی پوشاک دچار بدسلیقگی و پاره پوشی شده‌ایم، گفت: در دهه گذشته شاهد این امر بوده این که دور از شأن کشورمان است فرهنگ ما زیباپوشی را تبلیغ کرده است.

مدیرعامل نمایشگاه بین‌المللی شهر آفتاب افزود: صنایع ما دچار فرسودگی شده است و عده‌ای از تولیدکنندگان با برندهای دیگر کالاهایشان را عرضه می‌کنند که اگر این روش اصلاح شود ارزش‌آفرینی می‌شود.

وی با اشاره به اینکه یکی از مشکلات نساجی غفلت از صنعت پوشاک است، گفت: این نمایشگاه به دیده شدن این صنعت کمک و بسترسازی تولیدات ایرانی و اقتصاد کشورمان را فراهم می‌کند؛ البته در مجموعه شهر آفتاب مرکز دایمی تجاری پوشاک را راه‌اندازی می‌کنیم که ٣٠ هزار مترمربع را به این امر اختصاصی خواهیم داد.

۵۶٣ هزار تن واردات صنعت نساجی

شاهین کاظمی، عضو هیئت‌مدیره انجمن صنایع نساجی ایران در ادامه آیین افتتاحیه این نمایشگاه گفت: در سال ١٣٩٨، ۵۴٢ هزار تن انواع اقسام پارچه و الیاف وارد کشور شد که در سال ١٣٩٩ و ١۴٠٠ به خاطر کرونا این صنعت وارد راکد شد، اما در سال ١۴٠١ هم ۵۶٣ هزار تن پارچه و الیاف وارد کشور شد.

وی افزود: واردات پارچه در سال گذشته ٧٠ درصد افزایش یافته که تولیدات رونق خوبی داشتند؛ اما پتانسیل سرمایه‌گذاری در این عرصه را داریم.

عضو هیئت‌مدیره انجمن صنایع نساجی ایران عنوان کرد: این صنعت ارزش سرمایه‌گذاری و تولید پارچه را دارد مسئولان در وزارت صمت باید به این مباحث توجه کنند. سهم ٩٠ درصدی واردات از الیاف مصنوعی است که این ظرفیت در کشورمان وجود دارد.

ارتباط بین طراحان و صنعتگران نساجی

سجاد لطفی، دبیر کارگروه ساماندهی مد و لباس کشور نیز در ادامه این آیین اظهار داشت: سیاست‌های این کارگروه تامین چرخه مد است.

وی بیان داشت: هنرمند و صنعتگر در کنار یکدیگر قرار دارند و این نمایشگاه ظرفیت خوبی برای شناسایی فرصت‌ها است.

لطفی تاکید کرد: طراحان و صنعتگران باید در کنار یکدیگر قرار بگیرند تا این صنعت رونق بگیرد و شاهد شکوفایی این صنعت باشیم.

به گزارش ایرنا، نخستین نمایشگاه تخصصی بین‌المللی پارچه و صنایع وابسته با حضور با واحد تولیدکننده و تامین کننده پارچه در رسته‌های تار و پود، گردباف، گتن راشل، کشباف تریکو و بافته‌ای سنتی از امروز ١٨ شهریورماه به مدت چهار روز در محل نمایشگاه بین‌المللی شهر آفتاب آغاز به کار کرد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha