به گزارش خبرنگار ایرنا، گسترش اشتغالهای صنعتی از مهمترین اهداف دولت سیزدهم است به گونهای که توسعه واحدهای صنعتی از ابتدای تشکیل دولت سیزدهم به صورت ویژه در اولویت دولتمردان قرار گرفت و متولیان امر در این عرصه تمام تلاش خود را برای رونق صنعت در کشور با هدف تحقق شعار سال بکار گرفتهاند.
توسعه شهرکهای صنعتی در اولویت دولت سیزدهم
رئیس دولت سیزدهم هم در طول ۲سال گذشته با مدیران شرکتهای بزرگ صنعتی کشور به صورت چهره به چهره دیدار و دستور رفع مشکلات آنان را صادر کرده است.
۲۳ اردیبهشت ماه ۱۴۰۲ مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران اعلام کرد: از ابتدای فعالیت دولت سیزدهم تاکنون پنج هزار و ۸۰۰ طرح صنعتی در شهرکهای صنعتی کشور به بهرهبرداری رسید که این آمار رشد ۱۴ درصدی را نشان میدهد.
معاون وزیر صمت و مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی ایران نیز که معتقد است ساماندهی و توسعه شهرکهای صنعتی یک اولویت مهم برای دولت سیزدهم است و اقدامات مؤثری در این بخش انجام شده است ۲۶اردیبهشت ماه سال جاری اعلام کرد در ۲سال گذشته ۱۲ هزار هکتار زمین به شهرکهای صنعتی الحاق شده که نسبت به مدت مشابه ۲سال قبلتر از آن رشد ۲۳۱درصدی داشته است.
بدین ترتیب دولت مردمی به تبعیت از تأکیدات رهبر معظم انقلاب و اهمیت ضرورتهای توسعه اقتصادکشور، حمایت از صنعت و تلاش برای رونق این بخش را وظیفه و رسالت خود میداند.
رونق شهرکهای صنعتی در گرو احیا و ایجاد زیرساختها
یکی از مهمترین عوامل تأثیرگذار در جذب سرمایهگذار و رونق تولید، احیای هر چه بیشتر واحدهای صنعتی و ایجاد زیرساختهای لازم اعم از برق، بهسازی و آسفالت معابر و تأمین آب و گاز در شهرکها و نواحی صنعتی است.
در حال حاضر هر استان در تلاش است که گامهای اساسی و ثمربخشی را برای حرکت در مسیر صنعتی شدن بردارد؛ استان فارس نیز به عنوان منطقهای کلیدی در کریدور جنوب_شمال، جایگاهی مهم در برنامههای کلان توسعهای کشور دارد و در حال طی کردن پلههای ترقی به سمت صنعتی شدن است.
فارس در تلاش برای صنعتی شدن
در حقیقت صنعتی شدن در استان فارس بهعنوان یک تصمیم سرنوشتساز به منظور توسعه اقتصادی و اجتماعی استان محسوب میشود چراکه استقرار صنایع در شهرکهای صنعتی افزون بر تأمین امکانات زیربنایی به شکل مناسب، کامل، توجیهپذیر و اقتصادی این زمینه را فراهم میکند تا ضمن حفظ مسائل زیست محیطی با تجمیع واحدهای صنعتی در کنار یکدیگر، شرایط ایجاد همکاریهای جدید میسر و همافزایی واحدهای صنعتی بیشتر شود.
بدون شک ایجاد شهرکهای صنعتی میتواند در تثبیت و نگهداشت جمعیت در نواحی مختلف، تأمین اشتغال و افزایش درآمد مؤثر باشد.
استاندار فارس هم از ابتدای شروع فعالیتهای خود در دولت سیزدهم تاکنون تأکید بسیاری بر ضرورت رونق شهرکهای صنعتی و استقرار هر چه سریعتر واحدهای صنعتی در این شهرکها و حل مشکلات مربوط به واگذاری زمین در این شهرک داشته است.
محمدهادی ایمانیه ۱۴ آذرماه ۱۴۰۰ در بازدید از ۱۰ واحد تولیدی و صنعتی مستقر در شهرک صنعتی بزرگ شیراز اعلام کرد که استانداری فارس مکلف به برطرف کردن مشکلاتی است که در شهرک صنعتی شیراز وجود دارد.
وی معتقد است اصلاح فرآیند واگذاری زمین در شهرک صنعتی شیراز ضرورت دارد و باید تدابیری لحاظ شود تا واگذاریها قبل از صدور پروانه بهرهبرداری ممنوع شود.
۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۲ هم مدیر عامل شرکت شهرک های صنعتی فارس اعلام کرد که پروانه بهره برداری شهرک صنعتی غیر دولتی شرکت توسعه صنایع و صادرات فارس، به عنوان نخستین شهرک صنعتی غیر دولتی در مرکز استان صادر و به ایجاد کنندگان این شهرک اعطا شد.
بنابراین با تدابیر متولیان امر، روند استقرار و بهرهبرداری از واحدهای صنعتی در شهرکهای صنعتی فارس شتاب گرفته و این استان در مسیر توسعه صنعتی قرارگرفتهاند.
اخیرا هم در جلسه مدیر عامل شرکت شهرکهای صنعتی فارس با هیات مدیره شرکت خدماتی شهرک صنعتی آب باریک مسائل و مشکلات قدیمیترین شهرک صنعتی استان تحت عنوان شهرک صنعتی آب باریک زرقان بررسی و تصمیماتی برای رونق این شهرک و رفع مشکلات اتخاذ شد.
این در حالیست که شهرک صنعتی آب باریک یکی از شهرکهای صنعتی اطراف شیراز است که در سال های اخیر توانسته است،بخشی از صنعت استان را به خود اختصاص دهد.
قدیمیترین شهرک صنعتی استان برمدار رونق تولید
در این نشست مدیر عامل شرکت شهرک های صنعتی فارس ضمن بررسی مشکلات مطرح شده توسط هیات مدیره این شهرک صنعتی ،دستوراتی با هدف رسیدگی به این مشکلات صادر کرد.
مدیر عامل شرکت شهرکهای صنعتی فارس که بر این باور است این شهرک نخستین شهرک صنعتی در استان ویکی از قدیمیترین شهرکهای صنعتی کشور محسوب می شود،گفت این شهرک صنعتی به عنوان قدیمیترین شهرک صنعتی فارس دارای تمامی امکانات زیرساختی است و مشکل تأمین زیرساخت ندارد.
سید مصطفی هاشمی با اشاره به واگذاری شهرک صنعتی آب باریک به شرکت خدماتی به عنوان تشکل منتخب صنعتگران، ضمن تشکر از اقدامات انجام شده در حفظ و نگهداری بر همکاری به منظور رفع برخی نواقص تأکید کرد.
وی ارتقای وضعیت تصفیه خانه فاضلاب،لزوم پایش دقیق پساب خروجی واحدهای تولیدی و نظارت بیشتر در این بخش به منظور انجام عملیات پیش تصفیه در واحدهای صنعتی، اصلاح بخشی از شبکه آب و انتقال آب و پایش وضعیت تولید در واحدهای صنعتی و برگزاری کلینیک های صنعتی و رفع مشکلات واحدهای راکد با هدف فعال سازی و ارتقای وضعیت تولید را از برنامههای مهم در این شهرک صنعتی اعلام کرد و گفت: برخی از این اقدامات توسط شرکت خدماتی و برخی دیگر با همکاری و حمایت شرکت شهرکهای صنعتی فارس انجام میشود.
شهرک صنعتی با ۳۲هکتار مساحت و یک هزار و ۷۵۰نفر اشتغال
به گفته هاشمی این شهرک صنعتی با ۳۲هکتار مساحت دارای ۲۲.۵هکتار اراضی صنعتی است که این اراضی در قالب ۱۲۳قراردادبه متقاضیان واگذارشده که از این تعداد۹۰واحد صنعتی و تولیدی با یک هزار و ۷۵۰نفر اشتغال موفق به بهره برداری شدهاند.
بدون شک ایجاد شهرکهای صنعتی و حل مشکلات زیرساختی و مالی این شهرکها با هدف تحقق فرمایشات رهبر معظم انقلاب در زمینه کاهش تصدیگری بخش دولتی و به منظور اجرای اصل ۴۴قانون اساسی و در جهت استفاده از ظرفیتهای بخش خصوصی برای ایجاد زیرساختهای استقرار واحدهای صنعتی در قالب این شهرکها ضرورت دارد و تحقق این امر مهم سهم بسزایی در توسعه اقتصادی استان فارس دارد.
نظر شما