۱۹ شهریور ۱۴۰۲، ۲۱:۲۴
کد خبر: 85224498
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

تدبیر دولتِ در میدان از تهران تا گذرگاه‌های مرزی/مهمترین اقدامات چه بود؟

تهران- ایرنا- دولت سیزدهم از شخص آقای رئیس جمهور گرفته تا معاون اول در مرزهای مهران و شلمچه و وزیر کشور در عراق و گذرگاه‌های مرزی ایران همه پای کار آمدند تا با تبدیل مدیریت کارتابلی به میدانی، سختی‌های سفر اربعین حسینی را تسهیل کرده و حماسه دیگری در خدمت‌رسانی را از دولت مردم شاهد باشیم.

به گزارش خبرنگار سیاسی ایرنا، امسال ایام اربعین به اذعان زائران و عاشقانی که پای در مسیر پیاده‌روی گذاشتند و عزم خود را برای رسیدن به حرم مطهر امام حسین (ع) و حضرت ابالفضل (ع) جزم کردند، متفاوت تر از سال های گذشته بود چرا که با وجود افزایش جمعیت، اما با تمهیدات دولت و انتقال میز کار کابینه دولت سیزدهم از پاستور به مرزها، خدمات رسانی به زائران به بهترین شکل انجام شد.

«فرق می‌کند که انسان پشت میز بنشیند و نشسته مدیریت کند یا اینکه در میدان حضور یابد، با مردم بودن و مشکلات مردم را از نزدیک احساس کردن یک رویکرد و اصل به شمار می‌رود و شناخت مساله و رفع آن و دنبال کردن مسایل مردم نیز در کنار هم قرار دارد.» این بخشی از اظهارات رئیس جمهور است که بارها به اعضای کابینه خود توصیه موکد داشته و دارد که همواره در کنار مردم و از نزدیک مسایل را باشند و برای رفع آن چاره اندیشی کنند؛ نمونه های این رویکرد را می توان پس از تشکیل کابینه دولت مردمی طی ۲ سال اخیر، در سفرهای استانی مشاهده کرد، از کنار مردم بودن تا حضور در بلایای طبیعی نظیر سیل و زلزله و حادثه متروپل.

موید فعالیت های دولت سیزدهم بیانات رهبر معظم انقلاب در هشتم شهریور ماه و در دیدار رئیس‌جمهور و اعضای هیأت وزیران به‌ مناسبت هفته دولت است که ایشان با اشاره به مهم‌ترین اقدامات و دستاوردهای دولت، فرمودند: «می‌خواهم علاوه بر کمک، از تلاش دو ساله دولت سیزدهم تمجید کنم». همچنین «حضور در بین مردم و مواجهه مستقیم و صمیمی و متواضعانه با آن‌ها، بسیار با ارزش است».

اربعین ۱۴۰۲ و مرزهای ۶ گانه که گذرگاه و نقطه وصال دلباختگان امام حسین (ع) است، به قدوم مبارک زائران عطرآگین شد و وِلوله‌ای در دل ها به عشق اباعبدالله الحسین برپا کرد، این بار بیش از پیش شاهد تلاش‌های شبانه‌روزی مسئولان میدانی برای فراهم کردن شرایط تسهیل عبور زائران عتبات عالیات بودیم تا مبادا دلی در این میان شکسته شود؛ پیگیری‌های مداوم آیت الله رئیسی از تهران، سفر وزیر کشور به عراق، حضور معاون اول رئیس‌جمهور و برخی وزیران در مرزها و در یک کلام انتقال میزکار کابینه از تهران به مرزها شاهدی بر این مدعاست.

تدبیر دولتِ در میدان از تهران تا گذرگاه‌های مرزی/مهمترین اقدامات چه بود؟

۲۵ مرداد ۱۴۰۲ و ۹ دستور رئیس جمهور

رئیس جمهور در چنین روزی و در آستانه اربعین حسینی به احمد وحیدی وزیر کشور درباره مدیریت هر چه بهتر برگزاری راهپیمایی عظیم اربعین تاکید کرد و با اشاره به ابعاد تمدنی این حماسه، ۹ دستور صادر کرد به این شرح:

ضرورت توجه نهادهای دولتی به عنوان یاریگر موکب‌های مردمی گرفته ، خدمت رسانی مستقیم آنها به زائران، فعال‌سازی حداکثری گروه‌های مردمی و حلقه‌های میانی توسط دستگاه‌های دولتی و استانداری‌ها، استفاده از ظرفیت زیست بوم علم و فناوری کشور و صندوق نوآوری و شکوفایی برای حل مسائل اربعین با رویکردهای نوآورانه، تمهیدات لازم برای ایاب و ذهاب زائران به ویژه حمل و نقل زمینی از طریق اتوبوس و خودروی شخصی، نقش رسانه ملی بر ترویج ابعاد گفتمانی اربعین و روایت حضور مردم و تسهیل جذب مشارکت‌های مردمی، تدوین الگوی حکمرانی مردمی اربعین و برگزاری جلسه آسیب‌شناسی و تصمیم‌گیری برای سال آینده با حضور نمایندگان و فعالان مردمی.

این دستور رئیس جمهور صادر شد تا مشکلات سال گذشته نظیر معطل ماندن زائران پشت مرزها به دلیل فراهم نبودن زیرساخت‌های طرف عراقی تا ساعت‌ها و حتی روزها و مسایلی در ارائه خدمات‌رسانی به زائران اربعین در مرزها را شاهد نباشیم.

تدبیر دولت و وزارت کشور در کیفیت اعزام

بعد از صدور دستور ۹ گانه رئیس جمهور، وزیر کشور در همین راستا با تمام قوا و بکارگیری تمام ظرفیت‌ها در وزارتخانه از ستاد اربعین تا استانداری ها تلاش کرد تا کاستی‌های گذشته به حداقل برسد. وحیدی حتی در آن سوی مرز ایران با «عبدالامیر الشمری» همتای عراقی خود تفاهم نامه‌ای برای تردد زائران به امضا رساند که بر اساس این تفاهم‌نامه مقرر شد تهران و بغداد از طریق تبادل اطلاعات و مشخصات هویتی زائران افغانستانی و پاکستانی که برای زیارت اربعین وارد خاک ایران می‌شوند، همکاری کنند و زمینه ورود آنها به خاک عراق را تسهیل سازند.

تدبیر دولتِ در میدان از تهران تا گذرگاه‌های مرزی/مهمترین اقدامات چه بود؟

اما چه تدابیری در کیفیت اعزام زائران در این دوره اندیشیده شده که رضایتمندی ۷۰ درصدی زائران از خدمات ارائه شده در ایام اربعین را به همراه داشته است که در این رابطه رئیس ستاد مرکزی اربعین به ایرنا پاسخ داد: یکی از دلایل مهم در این زمینه، سرمایه‌گذاری جدی در زمینه توسعه زیرساخت‌ها از سوی دولت بوده است به گونه ای که مسیرهای زمینی ایران نظیر جاده ایلام به مرز مهران و مسیر مواصلاتی اهواز به مرز شلمچه به دلیل چهار بانده شدن منجر به کاهش شدید حجم ترافیک در این ایام شد.

این اقدام برجسته دولت در حوزه زیرساخت‌های عمرانی، در تسهیل عبور و مرور جاده‌ای در ایام اربعین نقش بسزایی داشت و سطح ترافیک‌ بالای ۲۰ ساعت در روز در سال‌های گذشته را به حدود ۲۰ دقیقه رساند.

سیدمجید میراحمدی دومین اقدام انجام شده را افزایش مبادی ورود و خروج عنوان کرد و گفت: مبادی ورودی کشورمان و طرف عراقی که در سال‌های گذشته با ازدحام جمعیت با کُندی تردد مواجه شده بود، امسال با وجود افزایش حجم جمعیت، به‌ دلیل افزایش درب‌های ورودی در مرزها که با همراهی و همکاری دولت عراق انجام شد، شاهد هیچ‌گونه ازدحام و فشارهای سنگین نبودیم. برای نمونه در این زمینه به افزایش درب‌های خروجی در مرز مهران از دو درب به پنج درب اشاره کرد و آن را اقدامی استثنائی برای تسهیل عبور زائران اربعین حسینی دانست.

رئیس ستاد مرکزی اربعین از طرح «امام سجاد (ع)» به‌عنوان اقدام مؤثر بعدی در افزایش آمار زائران و رضایتمندی از خدمات ارائه شده یاد کرد و گفت: در این طرح با طرف عراقی توافق‌هایی شکل گرفت که بار اصلی زحمت اجرای آنها با فراجا بود تا سرعت خروج زائران چند برابر شود. خروج زائر در کمتر از یک دقیقه از مرز ، به نوبه خود تحول بزرگی در این زمینه ایجاد کرد.

وی اقدام بعدی را ساماندهی ساختار فرماندهی و مدیریت میدانی تسهیل زیارت عنوان کرد و افزود: استانداران به‌عنوان فرمانده هر استان موظف شدند تا با انجام اقداماتی، آشفتگی مدیریتی را ساماندهی کنند و این ابتکار عملی بود که با طرف عراقی و قراردادهای مشترک اربعینی صورت گرفت که بسیار مؤثر واقع شد.

میراحمدی همکاری در سطح عالی دولتمردان عراق را از نکات برجسته در برگزاری مراسم اربعین امسال برشمرد و تصریح کرد: دولت عراق همراهی کاملی برای رفع کاستی‌ها در زمینه‌های مختلف از جمله حمل و نقل زائران داشت و آنها از تمام ظرفیت‌های کشورشان برای میزبانی از زائران استفاده کردند و هماهنگی‌های لازم در سطح بسیار عالی با ایران شکل گرفت.

معاون امنیتی و انتظامی وزیر کشور به این مطلب هم اشاره کرد که به دلیل احتمال ازدحام جمعیت و کمبود وسایل حمل و نقل در اوج بازگشت، از زائران خواسته شده بود تا از خودروهای شخصی استفاده کنند.

با وجود رضایتمندی زائران و سرکشی مرتب وزیر کشور ، رئیس جمهور به معاون اول خود ماموریت داد تا از مرزها بازدید کند که در این رابطه مخبر با حضور در پایانه مرزی شلمچه در غرب خرمشهر در جریان مسائل و مشکلات قرار گرفت و با توجه به حجم زائران در بازگشت از عتبات عالیات از تمامی استانداران خواست به سرعت ۳۰ دستگاه اتوبوس به مرز مهران اعزام کنند.

تدبیر دولتِ در میدان از تهران تا گذرگاه‌های مرزی/مهمترین اقدامات چه بود؟

دومین دستور آیت‌الله رئیسی

در پی بروز مشکل تردد زائران اتباع غیر مقیم افغانستانی نیز رئیس جمهور دستور پیگیری برای اتخاذ تصمیم‌ در این رابطه و جلب نظر دولت عراق را صادر کرد که در نهایت با پیگیری و هماهنگی استانداری خوزستان، تردد اتباع خارجی زیارت اولی تسهیل شد.

با توجه به تاکیدهای صورت گرفته از سوی مسئولان ارشد نظام مبنی بر ضرورت ایجاد فرصت زیارت برای اتباع غیر ایرانی ساکن در ایران ، بلافاصله پس از رفع مشکل روند صدور روادید زیارتی در یادمان شهید چمران در دهلاویه از سر گرفته شد.

خارج از مرز
در همین راستا و در پی انفجار شامگاه دوازدهم شهریور ۱۴۰۲ در معدن زغال سنگ طزره دامغان که منجر به جانباختن ۶ کارگر محبوس شده است، سه وزیر دولت مردمی از جمله احمد وحیدی خود را از مرز مهران به سمنان محل حادثه رساند و به محض وقوع حادثه فرماندهی و مدیریت بحران را عهده‌دار شد علاوه بر عزم جدی دولت سیزدهم در راستای پیشگیری و جلوگیری از تکرار این حادثه مسبوق به سابقه در سالهای قبل، پایبندی دولت آیت‌الله رییسی به عهدش را بار دیگر ثابت کرد.

امروز یکشنبه نوزدهم شهریور ماه ۱۴۰۲ خدمات رسانی به زائران اربعین حسینی (ع) خاتمه می یابد و البته دولت سیزدهم با اقدامات انجام شده و تلاش های شبانه روزی برای هر چه بهتر مدیریت کردن حماسه بزرگ راهپیمایی اربعین ثابت کرد که دولتمردان در تسهیل‌گری این رویداد نقش خود را به خوبی ایفا کردند و با بهره گیری از تجربیات امسال، در سال های آینده برنامه های منسجم تری در نظر می گیرند.

پرونده اربعین حسینی در سال ۱۴۰۲ بسته شد اما راه حسین (ع) همچنان ادامه دارد..

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha