خرس به چوپان قلعه گنجی آسیب زد+ راه های پیشگیری

۱۹ شهریور ۱۴۰۲، ۲۱:۱۷
کد خبر: 85225085
خرس به چوپان قلعه گنجی آسیب زد+ راه های پیشگیری

جیرفت- ایرنا- عصر امروز چوپانی در اطراف یکی از روستاهای قلعه گنج در اثر حمله خرس سیاه آسیایی صدمه دید، کارشناسان محیط زیست معتقدند این حیوان تهاجمی نیست و راه‌های زیادی برای پیشگیری از حمله خرس و آسیب دیدن ارائه‌ می‌کنند.

به گزارش خبرنگار ایرنا، رییس محیط زیست قلعه گنج شامگاه یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: عصر امروز یک چوپان ۵۴ ساله در اطراف روستای جهلدر از توابع بخش چاهدادخدا قلعه گنج بر اثر حمله یک خرس سیاه آسیایی آسیب دید.
احمد داورپناه افزود: این چوپان به همراهی یک نفر دیگر برای چرای دام به منطقه کوهستانی آورتین رفته بودند که چوپان بر اثر حمله خرس از ناحیه پیشانی و سر دچار آسیب شده و به بیمارستان قلعه گنج انتقال داده شد.
وی با بیان اینکه نفر همراه او فرار کرد ادامه داد: این چوپان که بر اثر چنگال خرس از ناحیه صورت آسیب دیده بود واکسن هاری دریافت کرد و اقدامات درمانی لازم برایش انجام شد.
داورپناه با بیان اینکه سومین مورد از حمله خرس در امسال است اضافه کرد: با توجه به فصل رسیدن خرما و بنه کوهی که تغذیه اصلی خرس آسیایی است، چوپان ها باید دقت کنند.

اگر فاصله دارید خرس را بترسانید اگر نزدیک هستید آرام شوید

رییس محیط زیست قلعه گنج گفت: خرس حیوانی شب رو است و بیشتر اوقات شب در محیط پرسه می زند بنابراین چوپانان و طبیعت گردان شب هنگام و دم سحر در زیستگاه خرس حضور پیدا نکنند.
داورگناه ادامه داد: خشکسالی موجب شده غذاهای طبیعی از جمله دانه گیاهان کمتر شود و در این شرایط خرس به سمت روستاها و باغات به‌ویژه نخیلات می‌آید.
وی افزود: خرس ها از میوه به ویژه خرما خوششان می‌آید و با رسیدن خرما و بنه پرسه زدن و فعالیت آنها بیشتر شده است.
داورپناه تاکید کرد: مردم در این شرایط بیشتر دقت کنند و در جاهایی که حجم پوشش گیاهای زیاد است، پیش از رسیدن به آن نقطه سر و صدا و حضور خود را اعلام کنند، خرس اگر بفهمد خطری از دورتر او را تهدید می‌کند دست به فرار می‌زند.
وی یادآور شد: عامل اصلی اتفاقات و آسیب دیدن انسان در مواجه با خرس، مواجه ناگهانی است که موجب واکنش خرس می‌شود.
داورپناه تاکید کرد: خرس حیوان مهاجمی نیست بنابراین پیش اخطار دادن از طریق سر و صدا موجب دوری این حیوان می‌شود و فقط در شرایط ناگهانی و شوکه شدن و در حالت دفاعی حمله می‌کند.
وی اضافه کرد: در تابستان فصل جفت گیری این حیوان و زمان پرسه زدن بیشتر آنها است و در فصل زاد و ولد در بهار که توله دارند هم احتمال حملات بیشتر است.
این مسئول گفت: بیشتر از نیمی از حملات خرس به انسان مربوط به زمانی است که توله دارد.
وی بیان کرد: خرس با ایجاد دود و آتش و علایم هشدار دهنده به باغ وارد نمی شود و باید این کار را چند بار در روزهای متوالی تکرار کنند.
داورپناه تاکید کرد: مردم در نزدیک شدن با خرس به هیچ وجه حالت تهاجمی نگیرند، با چوب به حیوان حمله نکنند، از حرکت بایستند یا بشینند تا خرس از آنها احساس ترس نکند چراکه تمام حملات به دلیل احساس ترس بوجود می‌آید.
رییس محیط زیست قلعه گنج اضافه کرد: فرهنگ سازی ها و فعالیت بیشتر محیط بانان و ایجاد ادارات محیط زیست موجب شده مردم آگاه تر شوند و در نتیجه جمعیت خرس افزایش یابد و وقتی جمعیت افزایش می‌یابد این موارد هم دیده می‌شود.
وی گفت: خرس سیاه آسیایی گونه در معرض انقراض در ایران است و فقط در سه استان کرمان، سیستان و بلوچستان و هرمزگان دیده می‌شود و در جنوب کرمان هم در مناطق زریاب، بحراسمان، مارز، قلعه گنج و کهنوج زندگی می‌کند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha