پرستو قاسمی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: هم اکنون مجوز ۲ مجموعه داری جدید در زمینه های کبریت و اسناد خطی زنجان در دست صدور و فرآیندهای مربوطه آن نیز در حال انجام است.
این مسوول، با بیان اینکه اشیای مجموعه ای زیادی در استان وجود دارد و از طرفی راه اندازی موزه بزرگ نیز چند سالی به طول می انجامد، اظهار داشت: خانه های قدیمی در این استان نسبت به شهرهای دیگر کمتر است و یا در صورت وجود هم تخریب شده اند.
وی با بیان اینکه یکی از بخش های مهم موزه ها، مجموعه داری است، تصریح کرد: این به معنی است که شخصی مجموعه ای از یک یا چند شیء را در طول سال های مختلف جمع آوری میکند.
این کارشناس تاکید کرد: مجوز مجموعه داری از سوی میراث فرهنگی استان به فردی داده می شود که اشیای مد نظر تاریخی و زیر خاکی نباشد.
وی اظهار داشت: در حال حاضر سه مجموعه دار فسیل در این استان وجود دارد و آثار قوی را شامل می شود که در صورت وجود فضا برای نمایش آنها فضای فرهنگی شهر به مراتب افزایش می یابد.
رییس گروه موزه ها و اموال منقول تاریخی و فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی استان زنجان با بیان اینکه آخرین مجموعه دایر این استان به چاقو سازی اختصاص دارد ادامه داد: در حوزه مردم شناسی ۲ مجموعه داری و اسناد خانوادگی هم به روستای زرنان اختصاص دارد.
وی اظهار داشت: در زمان حاضر ۱۱ موزه و ۱۱ مجموعه داری در استان وجود دارد، که متاسفانه فضای مورد نیاز برای نمایش این نوع مجموعه ها وجود ندارد و به نوعی کمبود بیش از گذشته احساس می شود.
قاسمی یکی دیگر از مشکلات پیش روی موزه داران استان را کمبود نیروی انسانی عنوان کرد و افزود: نیروهای این حوزه متخصص نیستند و به این امر باید توجه بیشتری شود.
وی با بیان اینکه هر کدام از مجموعه داران استان در کشور منحصر بفرد هستند، خاطر نشان کرد: به عنوان مثال مجوزی که به ۲ مجموعه دار چاقوساز داده شده است قدمت بیشتری داشته و نمونه های آن بسیار خاص است اما نمایش این مجموعه های خاص با مشکل فضای کافی روبه روست.
نظر شما