به گزارش ایرنا، حجت الاسلام والمسلمین سیدمحمدعلی آل هاشم روز سه شنبه به مناسبت روز سینما در نشست صمیمی جمعی از فعالان سینمای تبریز با وی در سینما ۲۹ بهمن اظهار کرد: در تقارن روز تولد مرتضی آوینی با روز سینما چه زیباست که سینما را با عینک آوینی ببینیم و نقد کنیم و لذت ببریم.
وی افزود: مرتضی آوینی از کسانی بود که کوشید نوع جدیدی از سینما را ارائه کند که متناسب با عرصه های معنوی انقلاب و دفاع مقدس باشد، سبک آوینی مبتنی بر حکمت و شهود بود و نام سینمای اشراقی را بر آن گذاشت.
حجت الاسلام آل هاشم گفت: با پررنگ شدن حضور معنویت در آثار سینمایی، گونه های جدیدی با عناوینی مختلف همچون سینمای دینی، سینمای معناگرا، سینمای ماورا و سینمای استعلایی یکی پس از دیگری پا به عرصه سینمای ایران نهادند.
سینما را با عینک آوینی ببینیم؛ 21 شهریور روز تولد آوینی است
آیت الله آل هاشم با اشاره به تقارن تقویمی روز سینما گفت: 21شهریور ماه، روز ملی سینما در ایران است، عدهای مقطع ورود سینماتوگراف توسط «مظفرالدین شاه» به ایران را ۲۱ شهریور میدانند و عدهای روز آغاز فیلمبرداری «آبی و رابی» نخستین فیلم داستانی سینمای ایران را در این روز میدانند، اما من دوست دارم روز سینما را به روز مبارک دیگری پیوند زده و متبرک کنم؛ چرا که ۲۱ شهریور روز تولد شهید آوینی است و چه روزی بهتر از این روز برای گرامیداشت سینما و چه زیباست که سینما را با عینک آوینی ببینیم و نقد کنیم و لذت ببریم.
امام جمعه تبریز افزود: مرتضی آوینی از کسانی بود که نوع جدیدی از سینما را ارائه کرد تا متناسب با عرصه های معنوی دفاع مقدس باشد. از این رو، بجای پرداختن به شیوه های سنتی روایتگری به روش های جدید که مبتنی بر حکمت و شهود بود، روی آورد که از دستاورد آن سینمای دینی و سینمای معناگراست.
توسعه و گسترش مخاطب با برنامهریزی و آموزش اتفاق میافتد
آل هاشم در خصوص اهمیت سینما به عنوان دانشگاهی همگانی تاکید کرد: تاثیر سینما هم زیرپوستی است و هم محلی برای تفریح سالم و ارزان است. مصداق این امر در جذب مخاطب را در دوره جدید و در اکران فیلمهای پرمخاطب سالهای اخیر دیدیم که اگر درام و قصه در فیلم باشد، اگر خانواده در فیلم (حتی جنگی) محور و کانون باشد، اگر کاراکتر "زن" در فیلم صرفا به جهت جذابیت و جاذبه نباشد و بلکه به عنوان یک انسان در کنار خانواده و همسر قرار گیرد، فیلم مورد اقبال میشود.
اهتمام کنید برای جشنواره فجر سال آینده لااقل پنج فیلم تراز اول در سطح ملی داشته باشیم
وی با انتقاد از حضور انگشت شمار سینمای استان در سطح ملی و جشنواره فجر گفت: مایه تاسف است که ما به لحاظ کمّی در سطح کشور در طول ۴۰ سال گذشته سهم تولید فیلم حتی به اندازه انگشتان یک دست نداریم. مگر کارگردانان ما چه کم دارند؟ آیا تخصیص منابع مشکل دارد؟ حمایت دستگاههای استانی کم است؟
وی موضوع اهتمام اداره کل ارشاد و حوزه هنری برای تربیت فیلمسازان و حمایت از کارگردانان جوان استان را مطرح کرده و افزود: اهتمام کنید تا در جشنواره فجر سال آینده شاهد لااقل پنج فیلم تراز اول ملی تولید استان در سطح ملی باشیم.
در تقویم رسمی ایران ۲۱ شهریور روز سینما نامگذاری شده است.
نظر شما