به گزارش ایرنا، شبکه تلویزیونی اسکای نیوز صبح امروز در خبری فوری، شایعه دستگیری پدر مرحومه مهسا امنیتی را بازتاب داد و ساعتی بعد مجری آن مدعی شد: «نیروهای امنیتی ایران وی را که در سالگرد مرگ دخترش بازداشت شده بود آزاد کردند.» این شبکه همچنین طی گفتوگو با یکی از فعالان ضد ایرانی این ادعا را مطرح کرد: «اعضای خانواده کسانی که در ‘اعتراضات’ پارسال کشته شدند دائم دستگیر و مورد آزار قرار میگیرند.»
اسکای نیوز همچنین با انتشار گزارشی در تارنمای خود ادعاهای حقوق بشری و مداخلهجویانه در امور داخلی ایران را تکرار کرد و مدعی شد: « معترضان در ایران و آنهایی که مجبور به فرار شدهاند، یک سال پس از قیام ناشی از کشته شدن مهسا امینی، با فشارهای دولتی دست و پنجه نرم میکنند»
شبکه آیتیوی نیز در گزارشی تحریکآمیز ادعا کرد که دولتهای جهان باید اقدامات بیشتری را برای پاسخگویی ایران صورت دهند. در این گزارش جهتدار که با انگیزههای سیاسی ضد ایرانی نوشته شده، از اعضای شورای حقوق بشر خواسته شده تا ماموریت کمیته به اصطلاح حقیقت یاب را که مارس سال آینده میلادی به پایان میرسد تمدید کنند.
روزنامههای انگلیس نیز از جمله گاردین، ایندیپندنت و دیلی تلگراف به شکلغیر متعارفی ماجرای سالگرد اغتشاشات را منعکس کردند. گاردین ضمن بازتاب شایعه دستگیری پدر مرحومه امینی، در گزارشی به نقل از منابع ناشناس مدعی شد فضای امنیتی کشور پارسال شد. دیلی تلگراف نیز مدعی تداوم «اعتراضات» ضد حکومتی با گذشت یک سال از مرگ مرحومه امینی شد. ایندیپندنت هم در گزارشی از تلاش ایران برای جلوگیری از آنچه «اعتراض» نامید شد.
اما تارنمای شبکه بیبیسی با لحن متفاوتی ادعا کرد که شرایط اجتماعی کشور در نتیجه حوادث پارسال تغییر کرده و زنان از آزادی لازم برخوردار هستند. در این گزارش تلاش شده تا فرهنگ غیر اسلامی را امری جا افتاده و عادی در جامعه ایران معرفی کند.
از سویی باب بلکمن رئیس گروه دوستی پارلمانی انگلیس و اسرائیل و از طرفداران سرسخت گروهک تروریستی منافقین با انتشار پیامی در شبکه اجتماعی اکس (توئیتر سابق) به نشست اخیر اعضای این فرقه با اعضای پارلمان اشاره و ادعا کرد: به من به حمایت از این جنبش برای آزادی ایران از سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ادامه میدهم.
این درحالیست که دیروز انگلیس در اقدامی هماهنگ با آمریکا، استرالیا و کانادا در تداوم مواضع مداخلهجویانه در امور داخلی ایران، تحریمهای جدیدی را به بهانه مسائل حقوق بشری و تداوم حمایت از اغتشاشات پارسال علیه شخصیتها و نهادهای کشورمان وضع کرد.
وزارت امور خارجه انگلیس روز جمعه طی بیانیهای با تکرار ادعاهای حقوق بشری افزود که این کشور تحریمهای جدیدی را در هماهنگی با سایر متحدانش، علیه ایران وضع کرده است. در این بیانیه با اشاره به سالگرد اغتشاشات پارسال آمده است: انگلیس، آمریکا، کانادا و استرالیا تحریم های هماهنگ شده ای را علیه مقامات و نهادهای ایرانی اعمال کردند.
طبق این بیانیه محمدمهدی اسماعیلی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، محمد هاشمی معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، علیرضا زاکانی شهردار تهران و سعید منتظرالمهدی سخنگوی فراجا از جمله کسانی هستند که به فهرست تحریمها اضافه شدهاند.
در بیانیه وزارت امور خارجه انگلیس با اشاره به سلسله تحریمهای ضد ایرانی این کشور در حمایت از اغتشاشات، آمده است: بریتانیا بیش از ۳۵۰ مقام و نهاد ایرانی از جمله دادستان کل و سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را به طور کامل تحریم کرده است.
جیمز کلورلی وزیر امور خارجه انگلیس نیز با تکرار مواضع مداخلهجویانه لندن در امور داخلی ایران ادعا کرد که تحریمهای جدید «پیام روشنی را ارسال میکند که بریتانیا و شرکای ما همچنان در کنار زنان ایرانی خواهند ایستاد»
این درحالیست که جمهوری اسلامی ایران بارها نسبت به تبعات رفتارهای مداخلهجویانه غرب هشدار داده و تصریح کرده که این قبیل اقدامات بیپاسخ نخواهد ماند.
ناصر کنعانی سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان پیشتر اقدامات ضد ایرانی غرب علیه ایران را مردود، غیر سازنده و متناقض با منشور ملل متحد و مقررات و سازوکارهای بین المللی دانسته و تصریح کرده است که کشورها حق مداخله در امور داخلی کشورهای مستقل را ندارند.
وی با اشاره به حق واکنش متقابل ایران و تحریمهای وضع شده افزود: جمهوری اسلامی ایران در استفاده از ظرفیت ها و توانمندی ها و حقوق قانونی خود به منظور ایجاد بازدارندگی در رفتار غلط و غیر سازنده این کشورها تردیدی به خود راه نخواهد داد و در خصوص هرگونه رفتار غیر سازنده به موقع اقدام خواهد کرد.
سخنگوی وزارت خارجه تاکید کرد: مداخله در امور داخلی جمهوری اسلامی بدون واکنش نخواهد بود و ایران تحت تاثیر فشارهای سیاسی که با هدف اخذ امتیاز از جمهوری اسلامی در برخی زمینه ها در حال اقدام و اجرا است نخواهد گرفت.
نظر شما