به گزارش خبرنگار پارلمانی ایرنا، پیش از این هم «علی بابایی کارنامی» در گفتوگو با این خبرگزاری از نامه نمایندگان به قالیباف در راستای توقف روند بررسی لایحه برنامه در صحن مجلس خبر داد و گفت: باید لایحه به کمیسیون بازگردد.
وی خاطرنشان کرده بود که «هیأت رئیسه کمیسیون تلفیق برنامه هفتم توسعه، در گزارش نهایی خود که قرار است در صحن مجلس مورد رسیدگی قرار گیرد تغییرات جدی ایجاد کرده است».
خبرگزاری خانه ملت وابسته به مجلس شورای اسلامی با تکذیب اظهارات این نماینده و برخی نمایندگان دیگر درباره گزارش کمیسیون تلفیق برنامه، سعی در جریانسازی برای تأیید کلیات گزارش کمیسیون تلفیق برنامه هفتم در صحن علنی مجلس کرد؛ این در حالی است که بابایی کارنامی مجدد بر نظر کارشناسی خود در رد کلیات گزارش مذکور تأکید کرد.
«محمدرضا پورابراهیمی» رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس نیز در گفتوگو با ایرنا با بیان اینکه گزارش کمیسیون تلفیق درباره لایحه برنامه هفتم توسعه دارای ایرادات فراوانی است و با اصول ۷۵ و ۸۵ و ۱۱۰ قانون اساسی مغایرت دارد، خاطرنشان کرد: در متن گزارش نهایی کمیسیون تلفیق احکامی گنجانده شده که اصلاً در صحن کمیسیون مورد رسیدگی قرار نگرفته و برخی احکام که در کمیسیون به تصویب رسیده نیز در گزارش نهایی حذف شده است.
وی با تأکید بر اینکه برخی احکام مصوب کمیسیون جنبه بودجهای داشته و فاقد ماهیت برنامهایست، متذکر شد: واقعیت این است که گزارش کمیسیون تلفیق با لایحه دولت بسیار تفاوت دارد و قطعاً دولت در اجرای آن با چالشهای فراوانی مواجه خواهد شد که این مسأله مورد گلایه دولت هم هست.
بابایی کارنامی امروز یکشنبه با اصرار بر نظر خود درباره ایرادات گزارش کمیسیون تلفیق برنامه، اظهار داشت: مجلس در مصوبات خود باید دغدغههای مردم را در نظر بگیرد اما مصوبات کمیسیون تلفیق دغدغههای مردم را حل نمیکند.
وی با بیان اینکه دولت باید موافق مصوبات لایحه برنامه باشد، متذکر شد: مصوبات کمیسیبون تلفیق نباید ماهیت بودجهای داشته باشد؛ بندهایی در گزارش کمیسیون تلفیق از برنامه هفتم توسعه وجود دارد که پیشنهاد دولت نبوده است به عنوان مثال برای ساخت ریل در یک شهرستان برای دولت تکلیف ایجاد کرده اند. اینگونه مصوبات نشان میدهد فهم درستی از برنامه ندارند.
نماینده مردم ساری و عضو کمیسیون اجتماعی مجلس با طرح این پرسش که چه معنا دارد ۳۰۰ تا ۴۰۰ ماده در قالب برنامه نوشته شود تا وقت دولت و مجلس گرفته شود؟ افزود: باید تکالیف دولت کمی شده و شاخصگذاری شود؛ به عنوان مثال در رشد اقتصادی، شاخص های علمی و مدیریتی باید چه اعدادی محقق شود.
بابایی کارنامی با تأکید بر اینکه به گزارش کمیسیون تلفیق در مورد برنامه هفتم توسعه نقد جدی دارم، اظهار داشت: در برنامه هفتم معتقد بودیم که باید صندوقهای بازنشستگی تعیین تکلیف شود اما گزارش کمیسیون تلفیق از لایحه برنامه راهحل برونرفت از مشکلات فعلی کشور نیست.
وی تصریح کرد: حرفهای اعضای کمیسیون تلفیق در مورد احکام اضافه شده به لایحه برنامه ضد و نقیض است؛ در یک مورد در بحث استاد و شاگردی، خودم از همکاران کمیسیون اجتماعی که عضو کمیسیون تلفیق هستند سؤال کردم، اعلام کردند که پیشنهاد مربوط به استاد - شاگردی در کمیسیون تلفیق رای نیاورده بود، دولت حذف کرده بود، کمیسون اجتماعی هم مخالف کرده بود اما بعد از بارگذاری گزارش کمیسیون برای ارائه به صحن علنی دیدم که مصوبه مربوط به استاد شاگردی در گزارش گنجانده شده است!
این نماینده ملت در مورد مدیریت کمیسیون تلفیق برنامه هفتم هم اظهار داشت: خروجی کار که مصوبات کمیسیون تلفیق برنامه هفتم است مورد نقد جدی بنده است و بنده همچنان مخالف تصویب کلیات لایحه برنامه هفتم در صحن علنی مجلس هستم.
نظر شما