ابوالحسن عالی روز دوشنبه در گفتوگو با ایرنا اظهار کرد: با ویدئومتری، این شرایط فراهم میشود تا بازرسی و بازدیدهای مستمری از شبکه فاضلاب صورت گیرد و با توجه به اهمیت این فرایند تا پایان سال جاری نیز بخش قابل توجهی از شبکههای باقیمانده ویدئومتری می شود.
وی بیان کرد: با ویدئومتری شبکه فاضلاب علاوه بر اطلاع از وضعیت شبکهها به تصمیم گیری دقیق برای رفع مشکلات مرتبط با شبکه کمک میکند.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان بوشهر تصریح کرد: احداث شبکه فاضلاب از زیرساختهای مبرم برای ارتقا بهداشت عمومی در مناطق شهری و بویژه شهرهای ساحلی است که این مهم تاکنون در شهرهای بوشهر، دیلم و گناوه با پیشرفت بسیار خوبی محقق شده است.
عالی ادامه داد: شرکت آبفا استان بوشهر در زمینه پیشبرد اهداف خود برای توسعه شبکه فاضلاب استفاده از ظرفیت سرمایه گذاران بخش خصوصی را در دستور کار راهبردی خود قرار داده و با استفاده از این ظرفیت احداث شبکه فاضلاب محلات جنوبی بوشهر را ۱۵ هزار میلیارد ریال اعتبار عملیاتی کرده است.
وی گفت: در شهرهای ساحلی استان بوشهر مطالعات ارزشمندی برای احداث شبکه فاضلاب انجام شده که بدون تردید این مهم تسهیلگر اجرا و توسعه بیش از پیش شبکه فاضلاب استان خواهد شد.
ویدئومتری مشاهده ساختمان داخلی چاه اعم از وضعیت فیزیکی لوله جدار(در چاههای لوله گذاری شده) و وضعیت لایههای آبخوان (آبرفتی و کارستی) در چاهها میباشد و دستگاهی که قادر به ثبت و ارائه این وضعیت ها به صورت فیلم می باشد را ویدئومتر(دوربین درون چاهی) میگویند.
چنانچه ویدئومتر مجهز به سوندهای اندازه گیری قابلیت و … باشد میتوان به مؤلفههای PH هدایت الکتریکی، دما، فیزیک و شیمیایی آب نیز پیبرد. در واقع ویدئومتری یک عمل چاه پیمایی است که خروجی آن را می توان به صورت فیلم مشاهده کرد.
این عملیات در مورد چاههایی که با روش ماشینی(ضربهای- روتاری) حفاری و لولهگذاری شده، امکان بازرسی و کسب اطلاعات وجود دارد. با استفاده از ویدئومتری میتوان اطلاعات کامل از داخل چاه از سطح زمین تا عمق حداکثر ۳۰۰ متر(بستگی به نوع دستگاه) بدست آورد.
این اطلاعات شامل نحوه لولهگذاری، گرفتگی شبکهها، شکستگی لولهها، نحوه گراولریزی، سطح آب زیرزمینی وماسهدهی چاه است. این عملیات برای تمام چاهها بعد از لحظه لوله گذاری تا چاه های با عمر بالای ۴۰ الی ۵۰ سال قابل انجام است.
با استفاده از اطلاعاتی که از ویدئومتری بدست میآید، میتوان برای انتخاب عملیات کفشکنی، جابجایی و حفر چاه جدید تصمیم درست گرفت.
از ویدئومتری برای پایش شبکه آب و آب و فاضلاب نیز استفاده میشود.
نظر شما