خبر فوری: رفع فیلترینگ

۲۷ شهریور ۱۴۰۲، ۱۰:۳۱
کد خبرنگار: 2330
کد خبر: 85231267
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

تهدید امنیت اقتصادی اروپا با وابستگی به باتری‌های لیتیومی چین

تهران- ایرنا- رویترز در گزارشی اختصاصی نوشت: سران اتحادیه اروپا درباره وابستگی این اتحادیه به سلول های سوختی و باتری های لیتیومی ساخت چین هشدار داده اند چرا که می تواند امنیت اقتصادی اروپا را به خطر بیندازد.

به گزارش روز دوشنبه ایرنا، رویترز افزود: در سندی که بدست این خبرگزاری رسیده است، به سران اتحادیه اروپا گفته می شود که این اتحادیه در صورتی که اقدامی قوی بکار نبندد، ممکن تا سال ۲۰۳۰ به اندازه انرژی روسیه تا قبل از جنگ اوکراین، به باتری های لیتیومی و سلول های سوختی چین وابسته شود.

این سند که برای رهبران اتحادیه اروپا تهیه شده است، شالوده مذاکراتی با محوریت «امنیت اقتصادی» اروپا در نشست سران این اتحادیه در گرانادای اسپانیا در تاریخ ۵ اکتبر (۱۳ مهر) خواهد بود.

رهبران اروپایی، نگران از وزنه اقتصادی و قدرت اقتصادی فزاینده چین در جهان، در این نشست درباره پیشنهاد کمیسیون اروپا در خصوص کاهش خطر وابستگی بیش از حد اروپا به چین و نیاز به تنوع پذیری آن با استفاده از ظرفیت های آفریقا و آمریکای لاتین بحث خواهند کرد.

در این سند که توسط ریاست دوره ای اسپانیا بر اتحادیه اروپا برای سران اروپا تهیه شده، آمده است: با توجه به ماهیت انرژی های تجدیدپذیری مانند انرژی خورشیدی و بادی، اروپا به راه هایی برای ذخیره انرژی برای رسیدن به هدف خود در به صفر رساندن انتشار گاز دی اکسید کربن تا سال ۲۰۵۰ نیاز دارد. این مساله می تواند تقاضای ما برای باتری های لیتیومی یونی، سلول های سوختی و الکترولیزها را افزایش دهد که انتظار می‌رود در سال‌های آینده ۱۰ تا ۳۰ برابر شود.

در این سند همچنین اشاره شده، بدون بکار بستن اقداماتی قوی، اکوسیستم انرژی اروپا می تواند تا سال ۲۰۳۰ با ماهیت متفاوت اما با شدت مشابه وابستگی به انرژی روسیه تا قبل از جنگ اوکراین، به چین متکی باشد. باتری های لیتیوم یونی و سلول های سوختنی تنها حوزه آسیب پذیری اقتصاد اتحادیه اروپا نیستند. سناریوی مشابهی می تواند در فضای دیجیتالی و فناوری رخ دهد و پیش بینی ها نشان می دهد که تقاضا برای ابزارهای دیجیتالی مانند سنسورها، سرورهای داده، تجهیزات ذخیره سازی و شبکه های انتقال داده در این دهه به شدت افزایش خواهند یافت.

این سند هشدار می دهد که تا سال ۲۰۳۰، این وابستگی خارجی می تواند به طور جدی مانع بهره وری شود که صنعت و بخش خدمات اروپا نیاز فوری به آن دارند. همچنین می تواند از نوسازی سیستم های کشاورزی ضروری برای مقابله با تغییرات آب و هوایی ممانعت بعمل آورد.

رویترز نوشت: در حالی که اتحادیه اروپا با برخورداری از بیش از ۵۰ درصد سهم بازار جهانی، در فازهای میانی و مونتاژ ساخت الکترولیزها از جایگاهی قوی دارد، برای سلول های سوختی و باتری‌های لیتیوم یونی که برای خودروهای الکتریکی حیاتی هستند، به شدت به چین متکی است.

سلول ها یا پیل های سوختی برای تبدیل انرژی از واکنش بین هیدروژن و اکسیژن در سلول های آب استفاده کرده و برق و گرما تولید می کنند. سلول های سوختی یک فناوری جدید برای تولید انرژی بدون ایجاد آلودگی های صوتی و زیست محیطی هستند.

بر اساس گزارش کمیسیون اروپا در سال ۲۰۲۱ یعنی یک سال قبل از حمله روسیه به اوکراین، اتحادیه اروپا بیش از ۴۰ درصد مصرف کل گاز خود را از روسیه تامین می کرد. همچنین ۲۷ درصد واردات نفتی و ۴۶ درصد از واردات زغال سنگ این اتحادیه از روسیه بود.

توقف خرید انرژی از روسیه به بروز شوک قیمت در اتحادیه اروپا و افزایش تورم منجر شد به طوری که بانک مرکزی اروپا نرخ بهره را بشدت افزایش داد که این امر به خودی خود رشد اقتصادی را محدود کرد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha