محمدحسن محبی روز دوشنبه در گفتوگو با ایرنا افزود: با وجود نگاه ویژهای که رییس جمهور و دولت برای سرعتبخشی به پروژههای آبخیزداری دارند اما با کاهش اعتبارات آبخیزداری از سرجمع فصل «حکمرانی منابع آب» در لایحه قانون برنامه روبه رو هستیم، در واقع آبخیزداری با کاهش اعتبارات از سرجمع اعتبارات تملک داراییهای سرمایهای در بودجه عمومی دولت در لایحه بودجه مواجه است.
کاهش اعتبارات ملی در حوزه آبخیزداری
معاون آبخیزداری ادارهکل منابع طبیعی فارس ادامه داد: البته دولت راهکارهایی برای حل این مشکل پیشنهاد داده که امیدواریم با اجرایی شدن این راهکارها بتوانیم بخش عمدهای از این مشکلات را حل کنیم.
محبی اضافه کرد: طرح مولدسازی یکی از این راهکارهاست که به منظور پوشش دادن کسری مصوبه قانون بودجه ۱۴۰۲ برای اجرای پروژههای آبخیزداری مطرح شده است و دولت قصد دارد برای حل این مشکل، میزان کسری را از محل مولدسازی تأمین کند.
وی با بیان اینکه اجازه ندادیم که این مشکل خللی در اجرای پروژهها در فارس ایجاد کند، گفت: علی رغم اینکه اعتبارات در سرجمع ملی کاهش یافت اما استان فارس همچنان جایگاه خودش را حفظ کرد؛ حتی میتوان گفت رتبه یک مصوبه ۴۰۲کشور به فارس تعلق دارد.
محبی با اشاره به اینکه مصوبه امسال آبخیزداری از محل تملک داراییهای سرمایهای ۱۲۵میلیارد تومان است، افزود: این رقم در سال ۱۴۰۱، ۱۱۰میلیارد تومان بود.
معاون آبخیزداری ادارهکل منابع طبیعی فارس اضافه کرد: امیدواریم موضوع مولدسازی به نتیجه برسد تا بخش عمدهای از مشکلات آبخیزداری برطرف شود؛ همچنین فارس نیازمند این است که بتواند به یک جهش در مصوبات اعتبارات آبخیزداری دست یابد.
فارس نیازمند جهش در اعتبارات آبخیزداری
وی عنوان کرد: نیاز کشور و به ویژه نیاز استان فارس که نقش مهمی در تولیدات کشاورزی دارند ایجاب میکند که در بخش اعتبارات، ظرفیتهایی غیر از ظرفیتهای دولتی برای حوزه آبخیزداری در نظر گرفته شود.
محبی یادآوری کرد: در طول چند سال گذشته از محل کمکها و مشارکتهای مردمی اعتبارات قابل توجهی به این حوزه اختصاص یافته و چندین پروژه بزرگ هم به سرانجام رسیده است؛ بدون شک تداوم این مسیر کمک شایانی به پیشبرد روند اجرایی پروژهها میکند.
معاون آبخیزداری ادارهکل منابع طبیعی فارس ادامه داد: پروژهها در حوزه آبخیزداری در چهار قالب سازهای، بیولوژیک، بیومکانیک و مدیریتی بخش مرتع اجرا میشوند که بهرهبرداری از این پروژهها موجبات کاهش خسارتهای ناشی از سیل و تغذیه مصنوعی سفرههای زیرزمینی را فراهم میکند.
ضرورت شکلگیری گفتمان مشترک
وی با بیان اینکه این پروژهها در بیش از یک هزار و دویست نقطه استان اجرا شدهاند، گفت: در طول سالهای گذشته که از اعتبارات صندوق توسعه ملی استفاده شد جهش قابل توجهی در اجرای پروژه آبخیزداری اتفاق افتاد؛ در واقع حجم اعتبارات خوبی به آبخیزداری فارس اختصاص یافت و تعداد قابل توجهی از سازههای آبخیزداری به سرانجام رسید.
محبی با اعتقاد به اینکه استان فارس در حوزه هماهنگیهای بین بخشی نیازمند شکل گرفتن گفتمانی مشترک است، گفت: با شکل گرفتن گفتمانی مشترک میتوانیم از ظرفیتهای آبخیزداری برای کمک به حل مشکلات آب استان بهره بگیریم چراکه استان فارس به صورت ویژه درگیر بحران آب است.
۶۰۰میلیارد ریال بدهی به پیمانکاران
وی یکی از بزرگترین مشکلات آبخیزداری فارس را بدهی به پیمانکاران دانست و گفت: حجم قابلتوجهی از مطالبات پیمانکاران از سال ۹۸ تا ۱۴۰۱ باقی مانده که هنوز پرداخت نشده و تعدادی از پروژههای نیمهتمام به دلیل دیون پروژهها امکان اجرایی شدن ندارد.
معاون آبخیزداری ادارهکل منابع طبیعی فارس مبلغ این مطالبات را ۶۰۰میلیارد ریال عنوان کرد و گفت: ضروری است که برای اجرای هر چه سریعتر پروژهها روند پرداخت مطالبات پیمانکاران تسریع شود و مطالبات آنها که در قالب دیون اسنادشان در اداره کل تایید شده و مانده است پرداخت شود.
نظر شما