به گزارش ایرنا، دکتر "پیمان صالحی " روز سهشنبه در نشست معاونان پژوهش و فناوری دانشگاهها، پژوهشگاهها و پارکهای علم و فناوری منطقه ۶ کشور در یزد با تاکید بر اینکه نگاه به حوزه پژوهش و فناوری باید نگاه آمایشی باشد، ادامه داد: در نشستهای مناطق، ارائه موضوعات خاص منطقه و تجربیات ارزشمند دانشگاهها بسیار حائز اهمیت است و تجربیات موفقی مثل اجرای طرح بورسیه صنعتی از سوی استان یزد از تجربیاتی است که برای حل مسائل کل کشور تاثرگذار است.
وی از تصویب آییننامه اجرایی اعطای پژوهانه جامع وزارت علوم در تمامی هیات امناهای دانشگاههای کشور خبرداد و گفت: در بودجه تفصیلی سال ۱۴۰۳ در سازمان برنامه و بودجه، سهم پژوهش کمتر از ۱۵ درصد مصوب خواهد شد و با اجرایی شدن این آییننامه در سال آینده، سهم پژوهانه دانشگاهها دو تا سه برابر می شود.
این مسئول همچنین با تبیین اهمیت دوره پسادکترا بحث (پست داک) و تجربه موفق این دوره در کشورهای توسعه یافته افزود: پژوهشهای دنیا حول محور پسادکترا میچرخد، به عبارتی ۹۰ درصد پژوهشهای دنیا در این بخش برنامه ریزی شده است.
صالحی همچنین در خصوص سهمیه امریه در پسادکترا گفت: پس از یک سال پیگیریهای وزارت علوم، اخیرا مقام معظم رهبری مقرر کردند تا سهمیه ۵۰۰ امریه سربازی در دوره پسادکترا در نظر گرفته شود و این موضوع برای اولین بار در کشور اجرایی خواهد شد که اتفاق خوبی برای جهت جذب و نگهداشت فارغالتحصیلان در راستای استفاده بهینه از ظرفیت جوانان است.
صالحی در ادامه با اشاره به آییننامه قانون پیشگیری و مقابله با تقلب تاکید کرد: معاونان پژوهش و فناوری موظف هستند این آییننامه را اجرا کنند و به اعضای هیات علمی در این زمینه آگاهی دهند.
وی بر تشکیل و توسعه کارگروههای اخلاق در پژوهش در دانشگاهها و موسسات پژوهشی به منظور پیشگیری و مقابله با تخلفات پژوهشی تاکید کرد و گفت: دانشگاهها باید برگزاری کارگروههایی، دانشافزایی را به طور جدی دنبال کنند.
حدود ۱۰۰ هزار دانشجو در دانشگاههای استان یزد تحصیل میکنند.
نظر شما